NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

ODOBRENA 4 PROJEKTA U VRIJEDNOSTI VEĆOJ OD 8 MILIJUNA KUNA RA VSŽ

U okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu donesene su odluke o financiranju 4 projekta ukupne vrijednosti8.487.941,00 kuna, od čega bespovratna sredstva čine 85% odnosno 7.214.749,85 kuna, a koje je pripremala Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije.

Riječ je o projektima:
Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Auto park Lipovac. Ukupna vrijednost projekta: 1.976.150,00 kuna, bespovratna sredstva:  1.679.727,50 kuna. Prijavitelj: Općina Nijemci, partner: Vukovarsko-srijemska županija.
Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom. Ukupna vrijednost projekta: 2.055.955,00 kuna, bespovratna sredstva:  1.747.561,75 kuna. Prijavitelj: Vukovarsko-srijemska županija, partner: Grad Otok, Općina Čađavica, Virovitičko-podravska županija.
Izrada projektno-tehničke dokumentacije Centra za preradu GMO free soje. Ukupna vrijednost projekta: 1.402.940,00 kuna, bespovratna sredstva:  1.192.499,00 kuna. Prijavitelj: Vukovarsko-srijemska županija, partner: Općina Drenovci.
Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt Transportno-logističkog centra VSŽ. Ukupna vrijednost projekta: 3.052.896,00 kuna, bespovratna sredstva:  2.594.961,60 kuna. Prijavitelj: Vukovarsko-srijemska županija, partner: Grad Vinkovci.

Cilj ovog Poziva je pružiti potporu za pripremu zalihe strateških projekata regionalnoga razvoja te time ojačati opće kapacitete na lokalnoj i regionalnoj razini za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova. Bespovratna sredstva u okviru ovoga Poziva dodjeljuju se županijama potpisnicima Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem te pravnim osobama s javnim ovlastima, gradovima i općinama s područja ovih županija. Prihvatljive aktivnosti odnose se na pripremu projektno-tehničke dokumentacije za strateške projekte regionalnog razvoja; na upravljanje projektom tehničke pomoći te na promidžbu i vidljivost projekta tehničke pomoći odobrenog u okviru ovoga Poziva.Navedeni projekti sufinanciraju se kroz Operativni program Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020. iz  Europskog fonda za regionalni razvoj. Stručnu pomoć kod pripreme projektnih prijedloga prijaviteljima je pružila Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije kroz projekt „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“.

Cilj projekta je pružiti potporu (potencijalnim) korisnicima za pripremu/provedbu projekata te ojačati opće kapacitete lokalne i područne (regionalne) samouprave za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova. Osim stručne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata ostale aktivnosti su unos podataka u središnji elektronički registar, izrada županijskih razvojnih planova, županijskih razvojnih i provedbenih dokumenata, informativne aktivnosti za (potencijalne) korisnike EU fondova, jačanje kapaciteta regionalnog koordinatora i djelatnika javnopravnih tijela s područja županije te upravljanje projektom i promidžba i vidljivost.

Projekt „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“ vrijednosti 26.134.715,81 kuna se provodi od 01. travnja 2019. godine do 31. prosinca 2023. godine te se sufinancira u iznosu od 85% iz OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetna os 10 – Tehnička pomoć za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora, također iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dok je posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Pročitano 803 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija