NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Predstavljena monografija 50 godina OŠ Antuna Bauera

  • Petak, Svi 18 2018
  • Piše: 
OŠ Antuna Bauera OŠ Antuna Bauera Foto: Vedran Vuleta

Povodom obilježavanja Dana škole na Međunarodni dana muzeja u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru predstavljanja je monografija 50 godina škole.

U programu proslave za brojne goste djeca i nastavnici priredili su bogat glazbeno scenski program. Između ostalog prikazan je kratki film „Povijest škole“ autorice i nastavnice informatike Blaženke Knežević, školski tamburaški orkestar predstavio se s Pjesmom rastanka, a sa Suvremenim plesom učenice četvrtoga razreda pod vodstvom učiteljice Danijele Artuković.

- Škola ima 332 učenika i 71 djelatnika. Svi su mladi, visoko obrazovani i educirani. Moram istaknuti kako smo ove godine ušli u eksperimentalni program „Škola za život“ pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Pored matične imamo i dvije područne škole, to su područna škola u Svinjarevcima i Petrovcima - rekao je ravnatelj Joza Mihaljev.

Po njegovim riječima zasigurno najsretniji dan u školi bio 15. siječnja 2003. godine kada je bivša 3. OŠ preselila u trenutnu zgradu, a od 2007. godine nosi naziv OŠ Antuna Bauera.

- Toga dana uselili smo u ovu zgradu, a tada je završena i sportska dvorana, tako da ove godine slavimo i 15 godina useljenja kao i 20 godina rada od mirne reintegracije – kaže Mihaljev.

BAUER DAN ŠKOLE1

Autorica i urednica navedene monografije je Tamara Čer, koja u školi radi kao nastavnica hrvatskog jezika. Rekla je kako monografija obuhvaća pregled rada škole kroz svih 50 godina.

- Na čelu sa mnom surađivali su profesorica povijesti Lovorka Krajnović Tot, profesorica hrvatskog jezika Gabrijela Zajačko Budimir, knjižničar Zlatko Starc te učiteljice Natalija Hnatko i Melita Bertić. Zajedničkim snagama oblikovali smo tekstove koji će nešto reći o povijesti škole kroz ovih 50 godina, a prikupili smo i fotografije koje smo složili i potkrijepili objašnjenjima. Zapravo nastojali smo kao kroz jednu vremensku lentu provući rad i trud kolega tijekom tih 50 godina – izjavila je Čer.

Dodala je kako joj je teško izdvojiti najzanimljiviji događaj u povijesti škole jer u istoj radi tek godinu dana, ali je istaknula kako je za nju najdojmljivija bila borba njezinih kolega za hrvatsku školu u Vukovaru nakon Domovinskog rata.

BAUER DAN ŠKOLE2

- Njihova ustrajnost i trud, to nastojanje da se ponovno pokrene škola, da se vrate učenici i učitelji te da se vrate ljudi u Vukovar, to je ono što je mene najviše dojmilo – naglasila je Čer.

Da je OŠ Antuna Bauera našoj županiji dala veliki obol te da ima iznimne rezultate, rekla je županijska pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Jadranka Mustapić – Karlić.

- Mogu reći samo najbolje za školu koja je dobitnica nagrade za najljepši školski vrt i koja je među 45 škola u Republici Hrvatskoj u kojoj će se na jesen provoditi eksperimentalni program Škola za život - kazala je Mustapić – Karlić.

Svim učenicima i djelatnicima čestitala je Dan škole, a isto je učio i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček. 

- Ovo je izuzetno kvalitetna škola koja je dobila nekoliko vrlo vrijednih priznanja, od uređenja školskog dvorišta pa nadalje. Također, njezini učenici imali su dobre rezultate na natjecanjima. Naš cilj je da u školama iz godine u godinu imamo veći broj djece kako bi i ova škola ali i ostale vrvile dječjim osmjehom. Ono najbitnije je da oni ovdje imaju jako dobro osnovno obrazovanje koje im je potrebo za daljnje školovanje – rekao je Pavliček.

Sanela Nedić iz Vukovara kaže da u ovu školu ide njeno dvoje djece, a pitali smo ju je li zadovoljna radom škole.

- Jako sam zadovoljna radom ove škole u koju ide moje dvoje djece, sin u 7a razred, a kćer u prvi. Djeca su izuzetno zadovoljna i sretna s radom ove škole i njezinih nastavnika – poručila je Nedić.  

Pročitano 1493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija