NAJNOVIJE
HGSS i županijski Športsko ribolovni savez od VSŽ dobili čamce

Vukovarsko-srijemska županija donirala je dva čamca vrijednosti oko 15.000 eura Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanici Vinkovci te Športsko ribolovnom savezu Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 15:01)
Danas u Gradskom muzeju Vukovar predstavljanje knjige Istražitelj

U Mramornoj dvorani vukovarskog Dvorca Eltz danas s početkom u 18 sati bit će upriličena knjiga Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda koju autorski potpisuje Vladimir Dzuro.

 Riječ je o kazivanju češkoga kriminalista koji je jednoga dana umjesto zlikovaca i ubojica po Pragu odlučio proganjati ratne zločince na Balkanu, zajedno s ostalim međunarodnim istražiteljima i tužiteljima Haaškog suda, koji su jednako tako smatrali da počinitelj ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji moraju biti kažnjeni.

Na promociji će sudjelovati u ime suizdavača dr. Dražen Švagelj, zatim ilustrator i autor naslovnice Nenad Barinić te Hrvoje Sopta koji će ponuditi povijesni osvrt.

Vukovarsku promociju knjige “Istražitelj – Demoni balkanskog rata i svjetska pravda” upotpunit će Muška pjevačka grupa “Lipa” Vinkovci.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:35)
Zapalio hrvatsku zastavu pa završio u istražnom zatvoru

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske. 

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:03)
U javnim radovima zaposleno 15 Vukovaraca

U okviru programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara, zaposleno je 15 Vukovaraca. Riječ je o programu Javni radovi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) vrijednog 77 520 eura. Program će trajati šest mjeseci, za devet osoba plaće će financirati u 100-postotnom iznosu HZZ, dok će za šest djelatnika plaće u jednakom omjeru od 50 posto sufinancirati Grad Vukovar i HZZ. Ovi će djelatnicii raditi na uređenju okoliša u gradu. Ugovore su im u gradskoj vijećnici uručili predstojnica Područnog ureda Vukovar HZZ-a Jasna Kolar i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 14:00)
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac-Budžak

Dva susjedna gradska naselja Lužac i Budžak od nedavno su spojena cestovnim pravcem, a osim bolje povezanosti stanovništva ova cesta rezultirala je i novim alternativnim pravcem kojim se može doći iz Vukovara do Borova naselja.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 13:19)
Objavljen je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:
Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se 26. svibnja i pripremat će se u Rijeci, gdje će 3. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. Vatreni 7. lipnja putuju za Lisabon, gdje ih 8. lipnja očekuje prijateljska utakmica s Portugalom, a dan poslije predviđen je odlazak za Njemačku.

Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, slijedi 19. lipnja utakmica protiv Albanije u Hamburgu, odnosno 24. lipnja utakmica protiv Italije u Leipzigu. Objavio je Hrvatski nogometni savez.

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 12:51)
Završen 31. Festival glumca, "Zakon Zagore" najbolja predstava

Dodjelom nagrada u Otočkim virovima jučer je završio 31. festival glumca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najboljom je predstavom u cjelini proglašena "Zakon Zagore", Gradskog kazališta mladih Split, u režiji Ivana Lea Leme, a nagrađena je nagradom "Vanja Drach".

(Ponedjeljak, 20 Svibanj 2024 09:58)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije – 9 tona mandarina

  • Petak, Pro 01 2017
  • Piše: 
Mandarine Mandarine Foto: Vedran Vuleta

Dolinu rijeke Neretve ove su godine u siječnju i veljači pogodile iznimno niske temperature te ekstremno sušno ljeto, što je u konačnici urodilo drastično smanjenom urodu neretvanskih mandarina. No to nije spriječilo Dubrovačko-neretvansku županiju da povodom božićnih i novogodišnji blagdana, osmu godinu za redom prikupi i donira 9 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Akcija je održana pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“, a mandarine je zamjeniku vukovarsko-srijemskog župana Damiru Barni uručila zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

- Zaista smo sretni i ponosni što možemo pomoći. Ovo je znak pažnje, potpore i prijateljstva između naše dvije županije. To su neretvanske mandarine koje su prošloga tjedna dobile svoj certifikat, oznaku izvornosti. Nažalost ove godine imamo vrlo malo mandarina jer su u veljači  velika hladnoća i mraz uništili nasade mandarina. Ostala je mala količina, no mi smo uspjeli održati svoje obećanje i nastaviti ovu lijepu tradiciju – rekla je Marević.

mandarine1

Akcija je održana u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje ispred zgrade Caritasa Vukovarskog dekanata gdje je voditelju Caritasa fra Slavku Miliću kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te braniteljskim udrugama s područja naše županije, donaciju mandarina predao dožupan Barna.

- Osim materijalnog i financijskog karaktera mislim da je značajnija poruka simbolike i suradnje krajnjeg juga i istoka. Tradicija je to koja traje već 8 godina, a nadam se kako će se i u drugim segmentima suradnja dvije županije proširiti i ono što stalno ponavljamo spajanje zelene i plave Hrvatske – poručio je Barna. 

mandarine

Fra Milić naglašava kako je Vukovarski dekanatski Caritas odradio veliku ulogu u pomoći Vukovarcima nakon mirne reintegracije i povratka te da brine o oko 3 tisuće ljudi.

– Tu zadaću ovaj Caritas nije ni danas zanemario. Potrebitima nastojimo pomoći kroz županijski i župne Caritase. Ovaj dekanatski Caritas obuhvaća 10 župa od Vukovara do Iloka, a brinemo se o oko 3 tisuće vjernika i naših potrebitih bez obzira kojoj nacionalnosti ili vjeroispovijesti pripadali. Kako bi smo doista mogli ostvariti tu svoju zadaću ovisni smo o donacijama koje pristižu od mnogih pojedinaca, škola, ustanova, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a kako sada vidimo i iz Dubrovačko-neretvanske županije. Isto tako mnoge donacije primamo iz inozemstva posebno od naših gradišćanskih Hrvata iz Austije i Njemačke – istaknuo je Milić.

Naglasio je kako potrebitima pomažu kroz jednokratne mjesečne pomoći, a preko zime i kupnjom drva za ogrjev.

Dobre odnose ove dvije županije potvrđuje činjenica da je Dubrovačko-neretvanska županija za obnovu vukovarskog Vodotornja donirala 100 tisuća kuna dok su u svibnju ove godine Vesna Bosanac i Marijo Bekić ravnateljica i ravnatelj vukovarske odnosno dubrovačke Opće bolnice potpisali Ugovor o suradnji kojim je okrunjeno dugogodišnje prijateljstvo dvije bolnice iz dva grada, iz dvije županije.

Pročitano 1046 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija