Penava: " Sada nam predstoji drugo poluvrijeme u borbi za opstanak Borova"

Penava: " Sada nam predstoji drugo poluvrijeme u borbi za opstanak Borova" Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je zahvalio Vladi i premijeru Plenkoviću na odluci da se pomogne tvrtki Borovo, odnosno da se založe dionice Končara i HT-a u vlasništvu države  kako bi se HBOR-u omogućilo davanje kredita Borovu  od 46 milijuna kuna za isplatu plaća i daljnje poslovanje.

Od tog iznosa deset milijuna  je za plaće, a 36 za reprogramiranje kredita HBOR-a. Rekao je kako je to ipak jednokratna vatrogasna mjera kojom su uspjeli dobiti prvo poluvrijeme, ali sad je pred njima puno važnije drugo.   – Drago mi je da je Vlada prepoznala izrazitu važnost Borova za Vukovar jer će nam biti  potrebna apsolutna sinergija i zajedništvo u rješavanju trajne problematike Borova. Osim plana restrukturiranja koji se očekuje od Uprave,  očekuje se i pronalazak strateškog partnera za dugoročni opstanak i učinkovitost rada Borova, rekao je gradonačelnik.  Naglasio je i kako mu nadu ulijeva nedavna promjena članova Nadzornog odbora Borova u korist Vukovaraca. - Najvažnije nam je svima, i meni i radnicima i Vladi da se Borovo stavi na zdrave noge  i krene poslovati s dobiti, zaključio je Penava.Na pitanje da prokomentira nedavnu izjavu predsjednika Uprave Borova da se politika prestane miješati u rješavanje pitanja Borova, Penava je odgovorio kako je upravo aktualna Uprava u Borovo došla po političkoj liniji te su najmanje pozvani da daju takve izjave. -Nitko ne bi reagirao da je bilo rezultata, naglasio je gradonačelnik istakavši kako je Borovo unazad deset godina stagniralo te stvaralo gubitke što je u konačnici dovelo i do neisplaćivanja plata za 670 zaposlenih.

Press konferenciji trebali su nazočiti i predstavnici Sindikata kožne i gumene obuće te trgovine, ali su izostali uz obrazloženje da ne mogu napustiti radno mjesto.

 
Pročitano 875 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase