Vukovarski osmerac drugi u Metkoviću

Koncem srpnja 2015. godine, veslači Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar su dobili poziv od veslačkih prijatelja iz Veslačkog kluba Neretvanski gusar iz Metkovića. Isti se odnosio na sudjelovanje posade osmerca Grada Vukovara na tek pokrenutom veslačkom natjecanju "NERETVA OPEN 2015.". Organizatori su došli na ideju organiziranja veslačkog natjecanja u osmercima, po uzoru na vukovarski veslački maraton, na kojemu oni već niz godina sudjeluju.

U posadi osmerca Grada Vukovara su nastupili: David Vidaković, Mihael Kolar, Fran Baumgertner, Luka Benaković, Branimir Marinović, Marko Kunac, Harald Brandt, Luka Kolar i kormilar Domagoj Džalto. Utrka se vozila na dužini staze od 6500 metara, a start je bio u naselju Krvavac, nizvodno od Metkovića. Zanimljivo je da je Mjesni odbor Krvavca sponzorirao ovo natjecanje, samo da bi start bio kod njih. Bilo je prijavljeno devet osmeraca iz Hrvatske, što za prvi puta nije mali broj, ako se sjetimo da je na našem vukovarskom maratonu prvi puta sudjelovalo osam osmeraca. Vukovarci su nakon odveslanih 6,5 kilometara zauzeli odlično drugo mjesto, odmah iza posade grada Zadra u kojoj su veslali stariji i iskusniji veslači. Veslače su na natjecanju pratili trener Damir Barišić i član Upravnog odbora HVKV Gordan Šestan.

Sljedeće aktivnosti u Hrvatskom veslačkom klubu Vukovar su, nakon ljetne stanke, nastavak priprema za nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo 2015. godine. Početkom rujna se planira odlazak na veslačku regatu u Villach, Austrija, a koja će biti probna za sve posade koje se žele okušati na predstojećem Državnom prvenstvu.

Pročitano 1430 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase