Osnovnoškolci se natjecali u floorballu

Floorball - natjecanje vukovarskih osnovnih škola Floorball - natjecanje vukovarskih osnovnih škola Foto: Janoš Kery

U sklopu mjeseca sporta u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak” u Vukovaru učenici petih i šestih razreda iz šest osnovnih škola s područja grada Vukovara natjecala su se u floorballu. Floorball je relativno nova igra u Hrvatskoj, no u nekim državama postoje ozbiljne lige u tom sportu. Cilj je bio približiti ovu novu igru mladima. Kako bi natjecanje bilo zanimljivije ekipe su bile mješovite, dvije djevojčice i dva dječaka kao igrači i vratar koji može biti dječak ili djevojčica. Natjecanje su organizirali Zajednica sportskih udruga i Udruga kineziologa grada Vukovara Natjecanje je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić. - Ovo natjecanje je uključeno u mjesec sporta grada Vukovara. Ono što je naša želja bila je da uključimo što više školskog sporta u same aktivnosti mjeseca sporta jer nam je želja da mlade generacije budu sportski osviještene, da se što više uključuju u sportske klubove i da što više žive sportskim duhom – rekao je Dimić.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert istaknuo je da je cilj animirati što veći broj djece– U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i grada Vukovara već tradicionalno u svibnju pri kraju školske godine želimo što više klubova, što više škola u što više sportova, na što više objekata organizirati što više natjecanja da djecu izvučemo na teren da se igra u jednom prijateljskom ali natjecateljskom tonu i da kroz to promoviramo sport.

- Ovo smo pokrenuli već prije tri godine. Floorball je igra s palicama, znači hokej u dvorani. Pravila su da igraju muški protiv muških i ženski protiv ženskih a mi smo danas napravili iznimku da igraju dvije curice i dva dečka u isto vrijeme. Igra se na terenu 19x10 koji je ograđen s ogradom visine pola metra i igra se kao hokej na travi. To je novi sport, u Hrvatskoj nije toliko rasprostranjen ali ga želimo popularizirati jer je djeci zanimljiv pošto je novi – rekao je Marković.

Pročitano 141 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase