NAJNOVIJE
U središtu Vukovara održava se manifestacija Okusi Hrvatske

U okviru Dana obrtništva u Vukovaru Obrtnička komora Vukovar organizirala je u središtu Vukovara gastro prezentaciju udruženja obrtnika pod nazivom Okusi Hrvatske.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:06)
Utrka stubištem Vodotornja do vrha

Na Vukovarskom vodotornju održava se utrka Vukovarskih 198.

(Subota, 28 Rujan 2024 13:00)
Dodijeljene Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama u našoj županiji

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnojoj maloj, srednjoj i velikoj tvrtki Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:46)
Vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku

Vodostaj Dunava u Vukovaru u podne je bio 614, a vrhunac vodenoga vala ide prema Iloku kamo bi trebao stići noćas.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:22)
U Županji je održana akcija promoviranja udomiteljstva.

S obzirom da su potrebe za udomiteljima djece i odraslih osoba koje ne mogu skrbiti same za sebe na našem području velike, udomiteljstvo se promiče na svim razinama i to putem aktivnosti Hrvatskoga zavoda za socijalni rad (HZSR) u čijoj je to domeni rada.

(Petak, 27 Rujan 2024 13:18)
Otvoren 17. Vukovarski etno sajam, sudjeluje 48 izlagača i 7 ugostitelja

Na Trgu Republike Hrvatske jutros u 10 sati uz prigodan program svečano je otvoren 17. Vukovarski etno sajam. Ovogodišnji etno sajam traje do nedjelje, 29. rujna, a svoje proizvode je izložilo 48 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije te 7 ugostitelja.

(Petak, 27 Rujan 2024 12:46)
Večeras počinju Dani Ukrajinske kulture

U okviru Dana Ukrajinske kulture večeras s početkom u 18 sati u Ukrajinskom domu u Vukovaru bit će održana promocija knjige "Pjesme starog kraja. Narodne pjesme Ukrajinaca Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije" u nakladništvu Ukrajinsko kulturno-prosvjetnog društva „Ivan Franko“ – Vukovar.

(Petak, 27 Rujan 2024 08:58)

Boćari Ivankova pobjednici su Kupa Boćarskoga saveza Vukovarsko-srijemske županije

BK Ivankovo BK Ivankovo Foto: BS VSŽ

Na boćalištu Boćarskog kluba Mitnica održana je finalna utakmica Kupa Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije u kojoj su za pobjednika igrali boćarski klubovi Ivankovo i Trpinjska cesta. U neizvjesnoj utakmici tijesnu je pobjedu odnijela ekipa Ivankova. Natjecanje je održano po novom formatu koji je pojasnio predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac - Održano je finale boćarskog Kupa Vukovarsko-srijemske županije na kojemu se natjecalo 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine, to je nekakva generalna proba zato što će taj sustav natjecanja biti i na finalu Kupa za Hrvatsku koji će se održati u listopadu u Vukovaru. Tako da smo pokušali s istim formatom finala održati finale Kupa županije. Finale se održalo na terenima Boćarskog kluba Mitnica i Mladosti iz Cerića. Na kraju kupa snage su u finalu odmjerile Trpinjska cesta i Ivankovo. Bolji su bili boćari Ivankova. U utakmici za treće mjesto Mitnica je bila bolja od boćara Borova. Pobjednicima je zlatne medalje i prijelazni pehar uručio dogradonačelnik Vukovara Filip Sušac, predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac uručio je srebrne medalje BK Trpinjska cesta a trećoj i četvrtoj ekipi medalje je uručio glavni tajnik saveza Branko Pranjić .

Boćarice održale prvo službeno natjecanje, uskoro i Liga boćarica

Nedavno je održano i prvo službeno natjecanje boćarica Mitnica i Slakovaca o čemu predsjednik saveza Igor Banovac kaže: - To je jedno povijesno natjecanje na području Slavonije gdje nismo uopće imali žene u sustavu natjecanja. Ove godine smo imali pojedinačno prvenstvo i prvenstvo u parovima za žene, održano na boćalištu BK Mitnica. Tako da, kako znamo reći: svakoga dana u svakome pogledu što se tiče boćanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji napredujemo – rekao je Banovac, te dodao - Imamo jednu inicijativu za osnivanjem ženske ekipe u Vinkovcima, to ćemo još vidjeti, a ima i zanimanja u još ponekim sredinama, pošto su žene malo "stidljive", malo se nećkaju tako da planiramo kroz godinu ili dvije dana oformiti i Žensku boćarsku ligu, ako nam bude sve pošlo za rukom. Ostala su nam još početkom srpnja pojedinačna prvenstva županije po disciplinama: muška prvenstva pojedinačno i u parovima, preciznom izbijanju i bližanju i izbijanju u krug. Imamo četiri discipline tako da bi polovinom srpnja završili sa sezonom 2022/2023 i na jesen bi planirali početak natjecanja za sljedeću godinu – zaključio je Banovac.

Pročitano 277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija