NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Nogometni klubovi konačno treniraju

Zlatko Vrančić Zlatko Vrančić Foto: Kery

Nogometni klubovi su konačno dobili zeleno svjetlo da mogu trenirati, tako da su počeli priprema za nastavak sezone. Međutim, poteškoće im predstavlja što u nepovoljnim vremenskim uvjetima ne smiju trenirati u dvoranama, ne smiju koristiti svlačionice i tuševe. Poseban je problem što ne smiju niti odigravati prijateljske utakmice, pa je upitno koliko će se moći uigrati posebice one ekipe koje imaju više novih igrača. Ono što je poznato je da bi  Prva županijska nogometna liga trebala krenuti 6. ožujka 2021., a završiti 9. lipnja 2021. Novina u ovoj natjecateljskoj sezoni je da će tri prvaka županijskih nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u Prvu ŽNL.

Tako će Nogometno središte Vukovar s prvenstvom početi u obje lige najvjerojatnije 14.ožujka, da bi se natjecanje završilo do 23. Svibnja 2021., kako to traži Županijski nogometni savez, a potom slijede kvalifikacije. Treća ŽNL NS Vukovar nema neke posebne obveze što se tiče datuma ali bi se prvenstvo trebalo također završiti 23. svibnja. O početku natjecanja konačna će se odluka donijeti na Plenumu klubova jer  je praksa NS Vukovar da se uvijek u dogovoru s klubovima rješavaju pitanja početka prvenstva i ostalih natjecanja.

Sporne kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL

Kvalifikacije za ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu su sporne za mnoge klubove. Predsjednik Nogometnog središta Vukovar Zlatko Vrančić pojašnjava zašto - Radi se o tome da je u propozicijama natjecanja navedeno da će tri prvaka drugih županijskih liga Nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL i od njih će samo jedan klub ući. Odluka je jako sporna. Tu je odluku je prema onome što smo mi doznali donio odbor za hitnost. Odbor za hitnost ne može vršiti izmjene propozicija natjecanja, tu odluku je morao potvrditi Izvršni odbor.

Izvršni odbor tu odluku nije potvrdio tako da je jako upitno koliko je ona pravosnažna kada su u pitanju te kvalifikacije. Čini mi se da ŽNS koristi ovu situaciju s korona krizom da bi donijela odluke na mala vrata za koje bi bilo upitno i dali bi prošli na Izvršnom odboru, a pogotovo dali bi ih klubovi prihvatili. Jer jednostavno su se pojavile propozicije na stranicama ŽNS i igrom slučaja je naš tajnik gledao propozicije i primijetio je taj detalj. Na klubovima je da oni odluče žele li ili ne žele igrati kvalifikacije. Moje osobno mišljenje je da klubovi imaju puno pravo da kažu da ne žele igrati kvalifikacije jer odluka nije punosnažna, ali kažem mi ćemo to prepustiti klubovima – rekao je Vrančić te dodao - Za te kvalifikacije također treba donijeti propozicije. U propozicije se mora uvesti po kojim kriterijima se igraju kvalifikacije. Ako se igraju kvalifikacije za 1. ŽNL, a u prvoj ŽNL moraju igrati dva mlađa igrača, moraju započeti utakmicu, onda bi se i kvalifikacije morale igrati na takav način.

ŽNS je prošle godine uveo kvalifikacije, ne znam zašto, s obzirom da se liga ionako povećavala na 18 klubova, ali su drugoplasirani klubovi igrali kvalifikacije, ja ne znam zašto. Od tri prvaka Nogometnih središta bi samo jedan ulazio u 1. ŽNL, i vi sada možete doći u situaciju da bi godinama samo iz jednog središta ulazile ekipe u 1. ŽNL a iz ostalih središta da ne uđu. Kvalifikacije su na žalost uvijek upitne kada je u pitanju regularnost jer postoji jedno nepisano pravilo da u kvalifikacijama ne prolazi bolji nego spretniji – rekao je Vrančić

Kup utakmice

Konačnu odluku o nadnevku odigravanja Kup utakmica donijeti će natjecateljska komisija NS Vukovar. Plan je da bi se tjedan dana prije početka natjecanja u 2. ŽNL odigralo pretkolo Kupa. Ukupno središte ima 22 seniorska kluba koja trebaju odigrati kup natjecanje po pravilniku koji je na snazi. Dva prošlogodišnja finalista, a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 izravno ulaze u završnicu kupa, odnosno 1/8 finala kada ostane 16 klubova.  - Međužupanijska i 1. Županijska liga neće igrati pretkolo kvalifikacija, igrati će klubovi 2. i 3.ŽNL, gdje će nam, kada se sve to odigra, ostati 16 klubova i tada bi se po završetku prvenstva odigralo još dva kola kupa, tako da bi za jesenski dio ostalo da se odigra polufinale i finale. Naša želja je da to odigramo prije nego što počne prvenstvo tako da klubovi mogu odigrati utakmice vikendom što je bolje i za njih i za gledatelje – rekao je Vrančić

Lige mladeži počinju prvenstvo po planu

Liga mladeži bi treba početi s natjecanjem kada i seniori, no to ovisi o Plenumu klubova. – Mi već dugi niz godina izlazimo u susret klubovima da imaju što manje troškove pa im se prvo, drugo kolo prvenstva računa ujedno i kao kup. Po završetku prvenstvenog djela odigrat će se i sve kup utakmice gdje će se u natjecanje uključiti i klubovi koji igraju viši rang a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 . Isto nam je želja da završimo taj kup dok traju školski praznici tako da djeca ne moraju izlaziti s nastave da bi odigravali kup utakmice.

Planiramo da se sva finala odigraju isti dan samo što se ne bi igralo na istom terenu jer imamo šest utakmica. Budući da imamo dosta terena u našem gradu, onda bi se u Vukovaru na terenima svih klubova odigrala po jedna finalna utakmica i nakon toga bi svi pobjednici finala došli na stadion u Borovu naselju gdje bi se trebalo igrati Seniorsko finale. Tamo bi napravili jedan svečaniji dio kada je u pitanju dodjela pehara, medalja i proglašenje pobjednika – kaže Vrančić.

Pročitano 982 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija