NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Ekipno C prvenstvo Hrvatske u plivanju

Prvenstvo Hrvatske Prvenstvo Hrvatske Foto: Kery

Plivački klub Vukovar

Ekipno C prvenstvo Hrvatske u plivanju

Na Plivalištu u Vukovaru u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i Plivačkog kluba Vukovar održano je Ekipno C prvenstvo Hrvatske. Nazočne je u ime domaćina pozdravio predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Luka Jurić - Naš klub našao je svoje mjesto pod suncem, svoje mjesto na plivačkoj karti Hrvatske. Svim plivačicama i plivačima, trenerima, želim puno uspjeha, sucima dobro suđenje a navijačima glasno navijanje – rekao je Luka Jurić. Natjecanje je otvorio pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo grada Vukovara Dražen Kobašević. – Za sve ljubitelje vodenih sportova, plivanja konkretno, mislim da će svi uživati kroz ova dva dana. Jako lijepo organizirano i čestitke domaćinu na tome. Otvorenje su uveličale i mažoretkinje grada Vukovara. Na natjecanju je sudjelovalo dvanaest klubova: PK Orion, Čakovečki plivački klub, PK Jadera, PK Barok, PK Orka, PK Virovitica, PK Pula, PK Međimurje, PK Đakovo, Vinkovački plivački klub, PK Sisak Janaf i PK Vukovar.

Plivački klub Vukovar pod vodstvom trenera Ivana Koščevića, dokazao je kako klub ima velik potencijal biti i dobri plivači i dobri domaćini.

U ukupnom poretku plivači Plivačkog kluba Vukovar zauzimaju 10. mjesto, dok su plivačice na 5. mjestu.

Plivali su u disciplinama:

-50m slobodno plivali su Magdalena Krstić, Lucija Šimčić, Luka Knežević i Bruno Milošević

-Na 400m slobodno Jelena Stojadinović osvojila je 3. mjesto. Istu disciplinu plivali su još i Gita Čilić, Luka Knežević, Ivan Szabo.

-U disciplini 100m prsno plivali su Lara Horvat, Gita Čilić, Luka Čarapović, Ivan Szabo.

-Na 100m leđno prvo mjesto zauzela je Jelena Stojadinović, a plivali su još i Lucija Batarelo, Luka Čarapović i Marko Kresić.

-Štafetu na 4x100m mješovito plivali su Luka Čarapović, Ivan Szabo, Luka Knežević i Bruno Milošević. Žensku ekipu činile su Jelena Stojadinović, Lara Horvat, Magdalena Krstić i Gita Čilić.

-100m slobodno plivali su Jelena Stojadinović, Gita Čilić, Ivan Szabo i Bruno Milošević.

-Na 200m leđno Jelena Stojadinović zauzela je 2. mjesto. U istoj disciplini plivali su i Lucija Batarelo, Luka Čarapović i Marko Kresić.

-Na 200m leptir nastupili su Magdalena Krstić, Gita Čilić, Luka Čarapović i Marko Kresić.

-Štafetu u disciplini 4x100m slobodno plivale su Jelena Stojadinović, Magdalena Krstić, Gita Čilić i Lara Horvat, dok su od plivača to bili Luka Čarapović, Ivan Szabo, Bruno Milošević i Marko Kresić.

-200 m slobodno plivali su Jelena Stojadinović, Gita Čilić, Ivan Szabo i Marko Kresić.

-200m prsno plivali su Lara Horvat, Lucija Batarelo, Luka Čarapović i Bruno Milošević.

-U disciplini 100m leptir plivali su Magdalena Krstić, Lara Horvat, Bruno Milošević i Marko Kresić.

-Na 200 m mješovito Jelena Stojadinović zauzela je 2. mjesto. Plivali su i Gita Čilić, Luka Čarapović i Ivan Szabo.

Pročitano 1309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija