NAJNOVIJE
U Vukovaru održan sportski studentski dan

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se svake godine obilježava posljednje srijede u mjesecu svibnju, na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru održan je sportski studentski dan. Cilj je bio ukazati studentima i djelatnicima veleučilišta na važnost bavljenja sportom i dobrobiti sporta za zdravlje.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:30)
Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:06)
Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut poljoprivrednicima daje mogućnost besplatnog najma i korištenja poljoprivredne opreme

Iz Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije izvijestili su kako je u okviru Agro HUB-a Poduzetničkog centra Erdut od 15. svibnja 2024. godine poduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla i mjerenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

- Mi smo prepoznali tu nekakvu potrebu na osnovu povratnih informacija s terena i krenuli smo u nabavu opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine. Radi se o sondama za uzorkovanje tla i mjeračima vlage. Nabavili smo jedan dio te opreme i ona je dostupna na revers poljoprivrednim proizvođačima, prije svega onima s područja Općine Erdut, ali i ostalima - rekao je Siniša Bulajić izvršni direktor Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije te pojasnio kako je djelatnost Agro HUB-a unaprijeđenje rada poljoprivrednih proizvođača kroz dodatno informiranje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima kod izrade raznih evidencija, pomoć kod prijava na mjere Ministarstva poljoprivrede i drugo. Bulajić je pojasnio i gdje se oprema može preuzeti.

- Svi oni kojima je oprema potrebna mogu se obratiti centru svaki radni dan od 7 do 15 sati, osobno na adresu centra ili putem telefona 031/590-292 - pojasnio je Bulajić.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 13:23)
U Lipovcu se sutra obilježava 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša

U spomen parku Mladosti u Lipovcu sutra, 22. svibnja obilježava se 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora kada su po načelu „svi za sve“ razmijenjena 284 logoraša.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:50)
Civilna zaštita izdala upozorenje za moguće jako grmljavinsko nevrijeme

Civilna zaštita izdala je upozorenje zbog najavljenog nevremena koje bi u popodnevnim satima trebalo stići na područje središnje, sjeverne i istočne Hrvatske.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:24)
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore

Najkasnije do ponoći, 24. svibnja županijska izborna povjerenstva, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba, trebaju imenovati biračke odbore za europske izbore koji se održavaju u nedjelju, 9. lipnja, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Članove biračkih odbora određuju političke stranke zastupljene u Hrvatskome saboru na dan njegova konstituiranja, 16. svibnja 2024., na način da po dva člana i njihove zamjenike određuje većinska, odnosno oporbena politička stranka, odnosno stranke.

Prema podacima koje je DIP dobio od Hrvatskog sabora, u Saboru je sedam većinskih i 13 oporbenih stranaka.

U prvoj su skupini DP, HDZ, HDS, HSLS, HNS, HSU i Nezavisni, ukupno 72 zastupnika, a u drugoj Centar, Fokus, Glas, HSS, Hrvatski suverenisti, IDS, Most, Možemo, Nezavisna platforma sjevera, PIP, SDP, SDSS, DOILJSIP, ukupno 69 zastupnika.

Članovi biračkih odbora ne smiju biti kandidati niti promatrači na izborima, stoji u uputama DIP-a.

DIP podsjeća da općinska i gradska izborna povjerenstva predlažu imenovanje biračkih odbora za područje svoje općine odnosno grada, a iste imenuju županijska izborna povjerenstva za svoje područje. Biračke odbore na području Zagreba imenuje zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), a odbore u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i na biračkim mjestima u mirovnim operacijama i misijama, DIP.

Ne odrede li političke stranke članove biračkih odbora, odnosno ako prijedlozi za njihovo imenovanje ne prispiju nadležnim povjerenstvima najkasnije do ponoći 21. svibnja, tada će općinska i gradska izborna povjerenstva samostalno nadležnom županijskom povjerenstvu predložiti članove biračkih odbora, zagrebački GIP će ih samostalno imenovati, a DIP će ih samostalno odrediti i imenovati u inozemstvu, najkasnije do 24. svibnja do ponoći.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:08)

Za digitalizaciju usluga u turizmu, odnosno izradu ili nadogradnju mrežne stranice, VSŽ osigurala 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je, u okviru projekta Digitalizacija usluga u turizmu, Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata sukladno Programu poticanja razvoja poduzetništva na području županije za razdoblje od 2023. – 2025. godine. Cilj ovog Javnoga poziva dodjela je bespovratnih potpora iz Proračuna Županije za 2024. godinu smještajnim i ugostiteljskim objektima sa svrhom promocije turističkih usluga te privlačenjem turista, a potpore se dodjeljuju registriranim iznajmljivačima, obrtima i tvrtkama kategoriziranim sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno pružateljima smještajnih i ugostiteljskih usluga koji svoju djelatnost obavljaju na području Vukovarsko-srijemske županije gdje su i registrirani.

Bespovratna potpora Vukovarsko-srijemske županije dodjeljuje se u iznosu od 500 eura po poslovnom subjektu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice, a ukupna vrijednost Javnog poziva je 10.000 eura.
Pravo na dodjelu potpora ostvaruju poslovni subjekti koji ispunjavaju sljedeće kriterije: imaju prebivalište, odnosno sjedište, na području Vukovarsko-srijemske županije; podnositelj je registriran za djelatnost za koju se prijava podnosi; objekt za pružanje usluga u ugostiteljstvu se nalazi na području Vukovarsko-srijemske županije;nepostojanje poreznog duga; nepostojanje duga prema Vukovarsko-srijemskoj županiji; nad njima nije otvoren stečajni postupak, postupak predstečajne nagodbe ili postupak likvidacije i koji trenutno nije u blokadi; poslovni subjekt nije ostvario pravo na potporu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice po Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganje u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata iz Proračuna Vukovarsko-srijemske županije putem projekta „Digitalizacija usluga u turizmu Vukovarsko-srijemske županije“, unatrag pet godina.

Prihvatljive aktivnosti su izrada nove ili nadogradnja postojeće mrežne stranice.

Uz prijavu na Poziv potrebno je dostaviti: ispunjen i ovjeren obrazac Zahtjeva za jednokratnu potporu, ispunjena i potpisana Izjava o nepostojanju dugovanja prema proračunu Vukovarsko-srijemske županije, potvrda Porezne uprave o nepostojanju duga (ne starija od 30 dana), neobvezujuću, specificiranu ponudu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice te rješenje za ispunjavanje minimalnih tehničkih uvjeta po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (kopija).

Sve pristigle prijave će ocijeniti članovi Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanje o dodjeli potpora temeljem Javnog poziva za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata sa svrhom promocije turističkih usluga te privlačenjem turista na području Vukovarsko-srijemske županije.
Način rada Povjerenstva uređen je posebnim Poslovnikom.
Odluku o dodjeli potpore donosi Župan na prijedlog Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanja. Odluka se objavljuje na internetskim stranicama Županije najkasnije u roku 15 dana od njezinog donošenja.

S korisnicima potpore temeljem ovog Javnog poziva sklopit će se Ugovor kojim će se urediti međusobni odnosi korisnika i Županije. Prijavitelj je nakon potpisivanja Ugovora u obvezi predloženi projekt realizirati u cijelosti, odnosno sredstva namjenski utrošiti.

Propisani obrasci mogu se preuzeti na web stranicama Vukovarsko-srijemske županije www.vusz.hr.
Prijave na ovaj poziv dostavljaju se u digitalnom obliku na e-mail: //vusz.hr/javni-poziv-digitalizacija-usluga-u-turizmu-vukovarsko-srijemske-zupanije/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
i preporučenom poštom na adresu:
Vukovarsko-srijemska županija, 
JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA ULAGANJA U DODATNU PONUDU UGOSTITELJSKIH I SMJEŠTAJNIH OBJEKATA IZ PRORAČUNA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE ZA 2024. GODINU
Glagoljaška 27,
32100 Vinkovci

Javni poziv je otvoren do 24. svibnja 2024., odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu.
Pristigle prijave se obrađuju te se o njima odlučuje redoslijedom zaprimanja u poštanskom uredu.
Prijave pristigle nakon 24. svibnja 2024., nepotpune prijave kao i prijave pristigle nakon utroška planiranih sredstava neće se razmatrati.
Prijavitelji koji nisu odabrani za financiranje, mogu u roku 8 dana od primitka pisane obavijesti o tome podnijeti prigovor Povjerenstvu za rješavanje prigovora.

Sve informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti u Upravnom odjelu za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, broj telefona 032/344-032 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Pročitano 198 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija