ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Četvrtak, 24 Svibanj 2018 16:07

Na sjednici županijske skupštine  za potpredsjednika skupštine  jednoglasno izabran liječnik Shoukry Nizar

U organizaciji Školskog volonterskog kluba vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića održana  akcija „Zelena čistka“.

Predstavljanjem monografije "Glazba u srcu Vukovara" Glazbeni odjeli OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara obilježili 20. godišnjicu

Zajedničko vijeće općina proslavilo svoj Dan

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Četvrtak, 24 Svibanj 2018 14:05

U Vinkovcima je održana deveta sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije. Za potpredsjednika Županijske skupštine  jednoglasno je izabran Shoukry Nizar  dr. dent. med., koji već 30 godina živi i radi u Hrvatskoj i liječnik je u zdravstvenoj ambulanti u Tovarniku.

Srijeda, 23 Svibanj 2018 15:31

Vukovar je dobio još 20 parkirališnih mjesta, od kojih su dva za invalide,  a nalaze se u Ulici Stjepana Radića u neposrednoj blizini Bećarskog križa.

Utorak, 22 Svibanj 2018 20:34

U okviru projekta „Boravak djece u prirodi“ mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1, Područnog objekta Mitnica osvojili su najviši vrh Vukovarsko-srijemske županije  -  Lisku. Uspon na ovaj vrh visok  297 m koji  se nalazi na zapadnom dijelu Fruške gore iznad Iloka organiziran je u suradnji s novoosnovanim Hrvatskim planinarskim društvom "Vučedol" iz Vukovara kao praktični nastavak predavanja održanog zimus u prostorijama vrtića. 

- Cilj nam je osvijestiti roditelje i djecu, koja se u današnje vrijeme često vrlo slabo kreću, da hodom mogu postići zdraviji i bolji život. Nije nam bilo lako uspeti se na najviši vrh naše županije, ali naši su petogodišnjaci i šestogodišnjaci izvrsno odradili ovaj zadatak i ponosni smo na njih. Nakon sat vremena hoda i puta dugog gotovo kilometar i pol na najvišem vrhu zavijorila se zastava grada Vukovara. Bilo je ovo jedno prekrasno iskustvo u kojem su djeca puno toga naučila jer smo pokrili sva odgojno-obrazovna područja, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić dodajući kako će planinarenje nastaviti i s ostalim grupama. Roditeljima je poručila da puste djecu da hodaju jer „oni to mogu, vole i žele“.

 

Izlet Liska vrtic

Igor Mihelić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara dodao je kako su djeca na ovom planinarenju naučila osnovne planinarske markacije, a ubrzo su i sami prateći oznake znali pronaći put kojim trebaju ići.
-Djeca su svojim prvim planinarskim usponom simbolično obilježila i prvi uspon društva i ako sam jedno dijete od njih 51 za dvadesetak godina bude planinar mi ćemo biti zadovoljni, istaknuo je Mihelić i pozvao sve zainteresirane da im se jave i učlane u društvo.

Utorak, 22 Svibanj 2018 19:24

U zgradi Županijskog suda u Vukovaru svečano otvoren Probacijski ured

U Općini Nuštar održana  uvodna konferencija projekta za zapošljavanje žena „ZAŽELI“  

Mažoretkinje grada Vukovara na Državnom prvenstvu u Rovinju na osvojile 5 medalja, tom prigodom primio ih je gradonačelnik Penava

Maturanti obilježili zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja okupljanjem na glavnim gradskim trgovima i ulicama

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Utorak, 22 Svibanj 2018 19:19

U zgradi Županijskog suda u Vukovaru svečano je otvoren Probacijski ured Vukovar koji će nadzirati izvršavanje sankcija i mjera u zajednici koje je dosad za područje Vukovarsko- srijemske županije obavljao Probacijski ured Osijek.

Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 14:59

Danas potpisanim Ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar i za projekt nabave autobusa za tvrtku Polet d.o.o. osigurana su sredstva za provedbu projekata vrijednih gotovo 700 milijuna kuna.

Projekt rekonstrukcije i elektrifikacije 18,71 km željezničke pruge od Vinkovaca do Vukovara te obnove kolodvora i stajališta uz rješavanje željezničko-cestovnih prijelaza vrijedan je gotovo 680 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Projekt tvrtke Polet d.o.o. iz Vinkovaca kroz koji će se nabaviti 7 novih autobusa za javni gradski promet na području Grada Vinkovaca vrijedan je gotovo 15 milijuna kuna, a Ugovor potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture, ravnatelj SAFU-a i direktor tvrtke Polet Mijat Kurtušić.

-Izražavam zadovoljstvo što smo danas ovdje potpisali dva vrlo važna ugovora za Grad Vinkovce, ali i Vukovarsko – srijemsku županiju. Ovo je 27. projekt koji potpisujemo iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a do sada potpisani projekti ukupne su vrijednosti oko 9,5 milijardi kuna. Time se resor prometa definitivno ubraja u resor koji je potpisao najviše ugovora koji se financiraju iz sredstava Europske unije. Sve ovo garantira velike investicijske cikluse u željeznice i ceste, a što bi trebalo rezultirati rastom gospodarstva i bruto domaćeg proizvoda. Tu je i izgradnja istočne obilaznice Vinkovaca, projekt pokrenut prošle godine ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna, a raspisan je i javni poziv za nadvožnjak Borinci– izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Projekt nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar podrazumijeva cjelokupnu rekonstrukciju i obnovu postojeće jednokolosiječne pruge, obnovu željezničkih kolodvora Vukovar/Borovo Naselje i Vukovar te stajališta Nuštar i Bršadin-Lipovača, kao i obavljanje svih potrebnih radova na željezničkim infrastrukturnim podsustavima.

 -Veseli me što je upravo ovdje ministar Butković potpisao elektrifikaciju i nadogradnju pruge Vinkovci – Vukovar a isto tako i nabavku 12 autobusa za tvrtku Polet Vinkovci d.o.o. Također mi je jako drago da smo ovdje najavili i otvoreni natječaj za nadvožnjak Borinci koji je već dugi niz godina problem na ovoj velikoj trasi pruge Vinkovci - Zagreb. Ovi projekti u sklopu projekta Slavonija veliki su doprinos onome što Vlada čini i radi, a ja se veselim daljnjem ugovaranju europskih projekata ne samo u sektoru prometa nego i svih ostalih – izjavila je Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 Cilj projekta nabave 7 novih autobusa za javno gradsko poduzeće Polet d.o.o. rješavanje je ključnog problema zastarjelog i nedostatnog voznog parka, ali i podizanje i unaprjeđenje kvalitete javnog prijevoza za stanovnike Grada Vinkovaca te smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

 Ulaganja od gotovo 700 milijuna kuna kroz ove prometne projekte na istoku Hrvatske utjecat će na modernizaciju prometne mreže, smanjenje vremena putovanja te povećanje sigurnost u prometu. Konačnom realizacijom navedenih projekata osigurat će se pozitivan efekt na veću iskoristivost javnog gradskog i prigradskog prometa, a time i unapređenje svakodnevnog života za više od 35 tisuća stanovnika Vinkovaca, ali i svih onih koji putuju Vukovarsko-srijemskom županijom.

Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 11:11

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te nabavu autobusa za tvrtku Polet vrijedni gotovo 700 milijuna kuna

U zgradu koja se gradi u ulici Ive Tijardovića u Vukovaru u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja stanari će se useliti do kraja godine

Općina Tompojevci obilježava svoj dan

U Iloku svečano završen Festival glumca

U Hrvatskoj se obilježava Europski tjedan borbe protiv raka pod sloganom 12 minuta kretanja za zdravlje

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija