NAJNOVIJE
Poziv na predavanje "Specifičnosti moždanoga udara u žena"

U povodu Dana crvenih haljina, koji se u svijetu tradicionalno održava prvoga petka u veljači, u petak s početkom u 14 sati u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „dr. Juraj Njavro” Vukovar održat će se predavanje na temu „Specifičnosti moždanoga udara u žena”.

Cilj je podići svjesnost o moždanome udaru kod žena od kojega u našoj zemlji svake godine umire više žena nego od raka dojke, unatoč stalno prisutnim upozorenjima na čimbenike rizika.

- Od 2019. godine kada smo prvi put u Vukovaru organizirali akciju pod nazivom „Nosi crveno” nastojimo svake godine obilježiti taj dan, upozoriti žene da brinu o svome zdravlju, da preveniraju pojavu bolesti krvih žila pa tako i moždanoga udara. Ove godine, točnije u petak 3. veljače 2023. godine u edukacijskoj dvorani Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar mlada doktorica specijalizantica Marina Popović održat će predavanje pod nazivom „Specifičnosti moždanoga udara u žena” gdje će prisutnima biti pojašnjeno koje su razlike moždanoga udara kod žena i muškaraca i što se može napraviti, a može se puno toga, kako bismo spriječili da dođe do moždanoga udara – pojasnila je doktorica neurologinja Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar Sanja Svalina.

Predavanje je otvoreno za javnost.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 16:18)
GDCK Vinkovci najavilo tri akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci objavilo je raspored akcija darivanja krvi za veljaču. U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek najavljene su tri akcije. 

- Planiramo održati tri akcije darivanja krvi i to 9. veljače od 11 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, također 9. veljače, od 17 do 19 sati, u Osnovnoj školi I. B. Mažuranić Rokovci-Andrijaševci te 17. veljače od 9 do 13 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci - pojasnio je ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vinkovci Branislav Tomić. 

Prijave za termin darivanja krvi obavljaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 032/ 332-523. Darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 15:53)
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Četvrtak, 02 Veljača 2023 17:26

Kreću istraživanja geotermalnog potencijala na području grada Vukovara
Vinkovce, Otok i nekoliko općina očekuje provedba projekata vrijednih 25 milijuna kuna iz ITU mehanizma
Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na radnom sastanku u Općini Drenovci
Potpisan sporazum o suradnji Istarskog veleučilišta, Veleučilišta Lavoslava Ružičke i Veleučilišta u Šibeniku
Diljem Hrvatske obilježava se 5. Dan crvenih haljina. U Vukovaru će se obilježit predavanjem u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici dr. Juraj Njavro.

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Srijeda, 01 Veljača 2023 15:23

Iz Grada Vukovara obavještavaju građane kako će Agencija za ugljikovodike u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada izvoditi geofizičke radove u sklopu snimanja 2D seizmike i magnetotelurike.

Srijeda, 01 Veljača 2023 15:16

Inflacija u Hrvatskoj stagnira na mjesečnoj, no raste na godišnjoj razini.

Srijeda, 01 Veljača 2023 10:00

Gradska knjižnica Županja objavila je natječaj koji je otvoren do 6. veljače za literarni i likovni rad na temu Šokačkog sijela, a na koji se mogu javiti učenici osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Srijeda, 01 Veljača 2023 09:56

Istarsko veleučilište potpisalo je sporazume o suradnji s Veleučilištem Lavoslava Ružičke u Vukovaru i Veleučilištem u Šibeniku.

Utorak, 31 Siječanj 2023 14:45

Odavanjem počasti svim žrtvama velikosrpske agresije obilježava se 25. godišnjica stradavanja Općine Tovarnik.

Utorak, 31 Siječanj 2023 13:45

Obnovljene su i modernizirane još dvije ulice na Mitnici u Vukovaru, Ulica Bartola Kašića i Domobranska.

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 14:13

Mladi iz Vukovarsko-srijemske i okolnih županija u dobi od 18 do 30 godina, zainteresirani za razvoj poduzetničkih vještina, zapošljavanje, samozapošljavanje te osobni i poslovni razvoj u svojoj lokalnoj zajednici, pozivaju se na sudjelovanje u projektu ˝Kako siješ, tako ćeš i žeti˝.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija