ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Srijeda, 20 Rujan 2017 09:05

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije dobio je radiokomunikacijsku opremu.

Riječ je o motorolinim mobilnim uređajima i baznim stanicama, koji funkcioniraju u okviru MUP-ove mreže, odnosno nisu ovisne o javnim gsm mrežama. Na taj način ne može doći do opterećenja i prestanka funkcioniranja uređaja, a i pokrivenost je bolja.

Opremu vrijednu 240.000 kuna kupljenutemeljem Sporazuma za sufinanciranje opremanja i osposobljavanja interventnih timova civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2015.- 2019. godine vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću, predsjedniku Stožera uručio je direktor tvrtke Komteh d.o.o. Zagreb Darijo Hoffman. Kupljeno je 16 ručnih digitalnih TETRA stanica, 2 stacionarne TETRA stanice i 2 mobilne TETRA stanice.

- Ovu opremu stavljamo na raspolaganje Stožeru civilne zaštite, stručnim i vrijednim ljudima i podižemo razinu opremljenosti na još višu razinu. Siguran sam da će ova oprema riješiti problem ostvarivanja nesmetane komunikacije između interventnih timova, a samim time i brže i učinkovitije djelovanje svih interventnim službi unutar sustava civilne zaštite, rekao je Galić.

-Vukovarsko-srijemska županija postala je prva u Hrvatskoj koja će koristiti najsuvremeniju radiokomunikacijsku opremu među članovima županijskih Stožera civilne zaštite. Time je riješen važan problem u komunikaciji do kojeg je dolazilo posebice za vrijeme elementarnih nepogoda kada bi mobilne mreže naprosto zakazale,dodao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić.

Tijekom sjednice stožera održana je i edukacija  u upravljanju dobivenom opremom

Srijeda, 20 Rujan 2017 13:11

U okviru Preventivnog programa u dentalnoj medicini kojeg je inicirao Dom zdravlja Vukovar, a koji će se provoditi u dječjim vrtićima na području grada mališanima dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 podijeljene su četkice i paste za zube.

Četvrtak, 21 Rujan 2017 18:08

Obilježena 130. godišnjica rođenja Vukovarca nobelovca Lavoslava Ružičke

Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 14:31

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nazočio je na Danu polja šećerne repe, tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji županjske Sladorane, članici VIRO grupe. Bila je to prigoda da se brojnim proizvođačima predstave pokusna polja na kojima se testiraju dosadašnje i nove sorte šećerne repe s ciljem povećanja kvalitete i prinosa, što je ključno za konkurentnost i opstojnost hrvatskih proizvođača na tržištu EU, posebice nakon ukidanja sustava proizvodnih kvota u EU od 1. listopada ove godine.

Utorak, 19 Rujan 2017 06:14

Ministar Tolušić na Danu polja šećerne repe u Županji

Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 17:11

 

Ministar Tolušić na Danu polja šećerne repe u Županji

Subota, 16 Rujan 2017 19:40

Hrvatska konzervativna stranka izražava svoje negodovanje odlukom Vlade Republike Hrvatske, donijete na zatvorenom dijelu 56. sjednice, o imenovanju Dejana Drakulića iz redova SDSS-a pomoćnikom ministra uprave.

Subota, 16 Rujan 2017 18:42

Delegacija njemačkog grada Ulma posjetila je Grad Vukovar.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija