ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 23 Ožujak 2018 17:06

U Vukovaru predstavljan projekt zapošljavanja niže kvalificiranih radnika
Hrvatska konzervativna stranka protiv ratifikacije Istanbulske konvencije
Destinaciji „Vukovar - Vučedol - Ilok“ u Bruxellesu uručena EDEN nagrada 
Povodom Dana narcisa u središtu Vukovara organizira se humanitarna akcija

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Petak, 23 Ožujak 2018 13:15

 

U organizaciji Europske komisije sinoć je u Bruxellesu održana svečana dodjela EDEN nagrada za 2017. godinu na temu „Kulturni turizam“. Tako su nagrade i priznanja uručena za ukupno 18 europskih destinacija, odnosno nacionalnih pobjednika zemalja koje sudjeluju u projektu Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Među nagrađenim destinacijama je i hrvatski predstavnik, destinacija „Vukovar - Vučedol - Ilok“,pobjednik nacionalnog izbora za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“. Tako se ova hrvatska destinacija sada i službeno pridružila bogatoj mreži europskih destinacija izvrsnosti.

Iskrene čestitke predstavnicima destinacije „Vukovar - Vučedol - Ilok“ uputio je i direktor Hrvatske turističke zajedniceKristjan Staničić.
-Hrvatska je u svijetu, između ostaloga, vrlo dobro prepoznata po izuzetno bogatoj kulturno-povijesnoj baštini. Drago mi je što su brojne destinacije valoriziraju kvalitetnu resursnu osnovu koja može biti jedan od pokretača daljnjeg održivog razvoja turizma na razini destinacija. Siguran sam kako će sve hrvatske destinacije finalisti EDEN izbora, a posebice nacionalni pobjednik, imati još veću međunarodnu vidljivost, a samim time i bolje turističke tijekove, izjavio je Staničić.

Nagradu je primila direktoricaTZ Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, koja je naglasila da se ovom nagradom destinacija „Vukovar - Vučedol - Ilok“upisala među 18 top odredišta kulturnog turizma u Europi. Dodala je kako će destinacija također biti promovirana putem mrežnih stranica Europske komisije što će značajno doprinijeti turističkoj prepoznatljivosti destinacija, ali i Hrvatske u cjelini kao privlačne cjelogodišnje destinacije.Dodajmo kako je Bušić Srpak danas potpisala Briselsku deklaraciju o europskoj mreži destinacija izvrsnosti održivog turizma, a kojom se EDEN destinacije obvezuju na suradnju i razmjenu znanja, iskustava i primjera dobre prakse.

Podsjećamo, zadnji krug ocjenjivanja, u sklopu kojeg se birao hrvatski nacionalni EDEN pobjednik, održao se u srpnju prošle godine u Međimurju, gdje su predstavnici pet destinacija finalista održali završne prezentacije. Uz pobjedničku destinaciju „Vukovar - Vučedol - Ilok“, za ovu laskavu titulu su se natjecale i destinacije „Grad Đakovo - općina Gorjani“, „Ruralne Konavle“,„Smiljan – Gospić te destinacija „Zagorje - bajka na dlanu“. Svih pet destinacija finalista su predstavljene kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te su pridružene europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma.

Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) je projekt koji promiče modele održivog razvoja turizma preko nacionalnih natjecanja koja se održavaju svake druge godine, a cilj mu je privući pažnju na vrijednosti, raznolikosti i zajednička obilježja europskih turističkih odredištate na taj način stvoriti podlogu za razmjenu primjera dobre prakse diljem Europe.

Četvrtak, 22 Ožujak 2018 09:39

Kako bi se uvjerili u stanje na terenu, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Biđ Bosut Hrvatskih voda i rukovoditelj obrane od poplave branjenog područja 1, sektora D, Mali sliv Biđ Bosut Josip Kuterovac obišli su nasip rijeke Save kod Županje.

Četvrtak, 22 Ožujak 2018 18:06

U tijeku je 23. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Sotinu su u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije pomoćnice kršćana predstavljeni dovršeni konzervatorsko-restauratorski radovi na glavnom oltaru koji je kao i crkva teško stradao u Domovinskom ratu.

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru otvorena izložba slika nastalih na međunarodnoj likovnoj koloniji Srebrenica

Predstavljeno je i nekoliko novih knjiga, a održani su i koncerti klasične glazbe umjetnika iz Japana i Hrvatske

Emisiju Kultura na i uređuje i vodi Valerija Lozančić

Četvrtak, 22 Ožujak 2018 11:52

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar i ove godine dariva svoje sugrađane u potrebi.

Srijeda, 21 Ožujak 2018 14:24

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, 21. ožujka,  učenici i učitelji OŠ Josipa Matoša iz Vukovara izložili su svoje radove u prostorijama škole te organizirali i druge aktivnosti poput bojanja šarenih čarapica, simbola osoba s ovim sindromom.

Utorak, 20 Ožujak 2018 17:12

50 žena iz Vukovara dobilo posao njege i brige za 300 starih i nemoćnih

Gradonačelnik Vukovara i gradonačelnica Iloka dogovarali suradnju dva grada

U Vukovaru održan stručni skup o razvoju  kontinentalnog turizma

U okviru 23. lutkarskog proljeća dodijeljena priznanja „Zvonko Festini“ za životno djelo u području lutkarske umjetnosti

 Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 14:45

Lutkarskom predstavom Umjetničke akademije Osijek „U potrazi za čudovištima“ u Hrvatskom domu Vukovar svečano je otvoreno 23. Lutkarsko-proljeće.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija