ON AIR . . . . . .
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 17:02

Polaganjem vijenaca kod spomen – obilježja  mjesta masovne grobnice Ovčara, molitvom i prigodnim komemorativnim programom pod nazivom  "Ovčara - vječna rana"  u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata obilježena je 26. godišnjica stradanja medicinskog osoblja i ranjenika koji su odvedeni iz vukovarske bolnice i ubijeni na tom mjestu 20. studenog 1991.godine.

Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 10:13

U nedjelju, 19. studenoga, Gradska organizacija SDP-a Vinkovci izabrala je predsjednika, potpredsjednice i Gradski odbor. Za predsjednika je izabran Davor Benić, univ. spec. silv, a za potpredsjednice dr. Marija Bekavac i Nataša Čopčić, dipl. ing. šum., kao i još devet članova Gradskog odbora.

-Pred novim rukovodstvom, nije samo izazov vraćanja povjerenja u SDP, kao jedinu stranku koja nikada nije sudjelovala u neprincipijelnim koalicijama, nego i promatrajuću širu sliku, vraćanje povjerenja građana u politički sustav, društvo i državu u cjelini. Svjedoci smo kako je u hrvatskom društvu zavladala apatija koja je rezultat godinama generirane društvene nepravde i pred svim čimbenicima političkog života je da svoju ulogu shvate ozbiljno i odgovorno kako uskoro kao društvo ne bismo prešli granicu kada u Vinkovcima, županiji i državi više neće biti niti ljudi niti volje za održavanje uređenog, stabilnog i sigurnog života svih građana, rekao je tom prilikom novoizabrani predsjednik Davor Benić.

Prvi je puta u SDP-u primijenjen princip da svaki član ima pravo glasa za sve funkcije koje se biraju, što je do sada primjenjivano samo na izbore za predsjednika organizacije. 

Nedjelja, 19 Studeni 2017 11:29

 I grad Umag se pridružio obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991., a na prigodnoj svečanosti sinoć je otkrivena ploča s novim nazivom najljepše gradske prometnice, koja se od danas zove - Avenija grada Vukovara, priopćeno je iz gradske uprave.

Nedjelja, 19 Studeni 2017 10:54

Mimohodom Vukovarskom ulicom 3500 pripadnika Torcide u subotu je navečer u Splitu obilježilo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i odalo počast žrtvama tog grada i Škabrnje.

Nedjelja, 19 Studeni 2017 10:51

Tradicionalnim mimohodom građana i minutom šutnje u Vukovarskoj ulici u Puli je u subotu navečer obilježena 26. godišnjica stradanja Vukovara, Dan sjećanja na žrtve Grada heroja.  U spomen na ubijene, nestale i zatočene hrvatske branitelje i civile u agresiji vojske JNA i srpskih paravojnih postrojba u studenom 1991. godine na Vukovar i Škabrnju građani su zapalili svijeće. Uz nekoliko stotina građana i predstavnika braniteljskih udruga, svijeće su u ime Grada Pule položili i gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik župana Fabrizio Radin.

Nedjelja, 19 Studeni 2017 10:45

Misu za sve žrtve i branitelje Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske u crkvi Svete mati slobode na Jarunu u subotu navečer predvodio je pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško koji je poručio kako je važno da spomen i spomenici budu istiniti jer je to najbolji put za vedro življenje sadašnjosti i najkraći put do pogleda punoga nade prema budućnosti.

Petak, 17 Studeni 2017 14:20

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru i ove je godine  na grobu svakog branitelja položena crvena ruža i upaljena svijeća.

Petak, 17 Studeni 2017 13:45

Četiri stotine ruža položeno na grobovima hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Predsjednica RH odaje počast žrtvama, danas  u Škarbnji, sutra u Vukovaru
U Vukovaru je u tijeku Znanstveno-stručni simpozij “Ratna bolnica Vukovar 1991.- dr. Juraj Njavro”

Vijesti u 14 uređuje i čita Valerija Lozančić

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija