NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Četvrtak, 04 Kolovoz 2022 14:09

Od 1.-7. kolovoza obilježava se Međunarodni tjedan dojenja, a ovogodišnji, 32. po redu, održava se pod nazivom "Zauzmimo se za dojenje: edukacija i podrška".

Četvrtak, 04 Kolovoz 2022 09:50

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja u organizaciji patronažnih sestara Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Perivoju kralja Tomislava, na dječjem igralištu „Drvengrad“održano je druženje s ciljem promicanja dojenja u javnosti. Ovaj, 32. po redu Tjedan dojenja održan je pod nazivom "Zauzmimo se za dojenje: edukacija i podrška".

Srijeda, 03 Kolovoz 2022 10:53

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci proveli su 2. kolovoza u vremenu od 9 do 13 sati pojačani nadzor u prometu usmjeren na nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. U samo četiri sata utvrdili su ukupno 13 prekršaja, od čega 8 nepropisne uporabe mobitela te 5 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, dok prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa ovom prilikom nisu utvrđeni.

Srijeda, 03 Kolovoz 2022 10:38

U Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu koronavirusom zaražena su 32 korisnika i četiri djelatnika, no riječ je o blažim i asimptomatskim slučajevima.

Srijeda, 03 Kolovoz 2022 10:24

Jučer, 2. kolovoza, 41-godišnjak iz Zagreba prijavio je policiji krađu više komada sendvič panela s neograđenog zemljišta u gospodarskoj zoni u Vukovaru u razdoblju od 15. srpnja do 1. kolovoza.

Srijeda, 03 Kolovoz 2022 08:16

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred osječkim Županijskim sudom optužnicu protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog ratnog zločina počinjenog u ožujku 1992. u baranjskom mjestu Vardarac nad tada 47-godišnjim civilom.

Srijeda, 03 Kolovoz 2022 06:15

Vukovarski učenici otputovali na besplatno ljetovanje na otok Čiovo
U Osijeku se otvara preddiplomski sveučilišni studij Edukacijske rehabilitacije
U Gunji u tijeku 13. Ljetna škola filma
Dolina mamuta u Mohovu bogatija za još jedan zanimljiv nalaz

Dnevnik 1 uređuje i vodi Valerija Lozančić

Utorak, 02 Kolovoz 2022 13:53

U okviru besplatnih ljetovanja vukovarskih školaraca koja Grad Vukovar organizira diljem Jadrana, na otok Čiovo sinoć je otputovala skupina od 47 učenika s tri voditelja/pratitelja. Učenici od završenog 2. do 4. razreda boravit će ondje do 9. kolovoza.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija