NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Gradski sat, utorak, 20. veljače 2024.

Od kako je Grad Vukovar pod svoju nadležnost preuzeo upravljanje osnovnim školama na području grada, primjetna su kontinuirana ulaganja u sve vukovarske osnovne škole.

Ono o čemu se dugo priča i što je dugoročno nastojanje svih osnovnih škola na području Vukovara je jednosmjenska odnosno cjelodnevna nastava. Kavi su planovi, odnosno kako teče proces prilagodbe s onim školama koje su već započele s provedbom ove ideje, doznali smo od Darka Dimića, pročelnika upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje u Gradu Vukovaru.

Pozitivna vijest je i činjenica da Vukovar iz godine u godinu bilježi povećanje upisane djece u vrtiće. Upravo stoga, uz proširenje postojećih objekata najavljivana je i izgradnja novog objekta dječjega vrtića na Olajnici.

Vukovar je drugu godinu za redom proglašeni najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika. Dokaz je to predanoga rada u svim navedenim područjima, a mi doznajemo što to priznanje znači u praksi za gradsku upravu, ali i same mještane našega grada.

U djelokrugu ovog gradskog upravnog odjela nalazi se i sport. Dodijeljene su brojne nagrade sportašima, a prošle godine Vukovar je proglašen prvim gradom u Republici Hrvatskoj po izdvajanjima za sport po glavi stanovnika. Doznali smo kakvi su planovi kada govorimo o daljnjem razvoju sporta u našem gradu.

Gradski sat je uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 205 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Gradski sat, utorak, 20. veljače 2024.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija