NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Intervju tjedna, utorak, 5. prosinca 2023.

Dvanaest i drugi je dan prosvjeda poljoprivrednika u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Zabrana tradicionalne svinjokolje i eutanaziranje zdravih svinja i dalje su najveći problemi, tvrde svinjogojci.

Do sada je eutanazirano 37 tisuća svinja, što je negdje oko tri posto ukupnog svinjskog fonda u Hrvatskoj. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac za sve krivi vladajuće te kaže da su oni ti koji uništavaju Hrvatsku. S druge strane premijer Andrej Plenković je izjavio kako je incidencija virusa najniža, kompenzacijske mjere maksimalne, metoda borbe protiv afričke svinjske kuge potvrđena je i od Veterinarskog fakulteta i od Veterinarskog instituta i svih mogućih stručnjaka koji iole znaju o bolestima kao što je afrička svinjska kuga.

Plenković prosvjede naziva političkima te tvrdi kako Vlada radi sve u interesu seljaka. U međuvremenu otvaraju se novi punktovi prosvjeda poljoprivrednika. Dio prosvjednika ne namjerava stati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. U nedjelju je Plenković izjavio da su se u prosvjede svinjogojaca nezadovoljnih zbog mjera u borbi protiv afričke svinjske kuge uključili „pripadnici ekstremističke skupine”, koje su identificirale sigurnosne službe.

O ovim temama razgovaramo s Marijanom Pavličekom, saborskim zastupnikom i predsjednikom Hrvatskih suverenista, koji s govornice u Hrvatskom saboru te na terenu aktivno podržava svinjogojce prosvjednike te se otvoreno ne slaže s mjerama Ministarstva poljoprivrede, resorne ministrice Marije Vučković kao i premijera Plenkovića koji je za prosvjednike rekao da se radi o ljudima predvođenim pojedincima koji se predstavljaju kao svinjogojci, iako s tim najčešće nemaju veze, a instruiraju ih Domovinski pokret, Most, Suverenisti i još neke manje stranke s istoka Hrvatske koje si na ovoj temi žele priskrbiti političku vidljivost.

Intervju tjedna uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Intervju tjedna, utorak, 5. prosinca 2023.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija