NAJNOVIJE
Predstavnici Zagrebačke filharmonije upalili II. svijeću na adventskom vijencu u dvorcu Eltz

Na velikom adventskom vijencu u Muzeju grada Vukovara upaljena je druga adventska svijeća koju su upalili predstavnici Zagrebačke filharmonije povodom 20-te godišnjice njihovoga prvoga gostovanja nakon povratka u Vukovar.

(Nedjelja, 09 Prosinac 2018 23:46)
Pupovac: Cilj je izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama poduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih uhićenja u Vukovaru izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost.  

(Subota, 08 Prosinac 2018 14:48)
U Vukovaru održana večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život"

U Vukovaru je održana treća Večer dobročinitelja Inicijative "40 dana za život" koja je održana pod sloganom „Izgrađujmo zajedno kulturu života!“, a koja je okupila oko 120 sudionika.

(Petak, 07 Prosinac 2018 19:41)
Zlatne kune Spačvi, Iločkim podrumima i Iteksu

U Vukovaru je na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Vukovar, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije u prošloj godini.

(Petak, 07 Prosinac 2018 15:01)
MUP RH pojasnio razloge uhićenja Vukovaraca osumnjičenih za ratni zločin

Dan poslije uhićenja pet vukovarskih Srba oglasio se i MUP RH koji pojašnjava razloge uhićenja, ali i najavljuje preseljenje Radne skupine MUP-a u Vukovar. Priopćenje MUP-a RH prenosimo u cijelosti:

(Petak, 07 Prosinac 2018 14:44)
Zločin u Vukovaru 1991. ima svoje ime i prezime

Povodom jučerašnjih uhićenja  pet osoba u gradu Vukovaru od kojih su dvije optužene da su počinile rati zločin u Vukovaru 1991.godine, a tri su privedene na obavijesni razgovor izjavu za medije dao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

(Petak, 07 Prosinac 2018 12:31)
U Vukovaru proslavljen blagdan svetog Nikole i otvoreno klizalište

U organizaciji Grada Vukovara i ove je godine na središnjem gradskom trgu proslavljen blagdan Sv. Nikole, a na radost brojnih građana otvoreno je i klizalište.

(Četvrtak, 06 Prosinac 2018 19:32)

Dnevnik Plus, subota 13. 10. 2018.

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru prema prvim, neslužbenim procjenama na prosvjedu je bilo preko 20.000 prosvjednika. Prosvjed je protekao bez incidenata, a s prosvjeda su upućene oštre kritike na dosadašnji nerad državnih institucija po pitanju procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i za nekažnjavanje počinitelja koji i danas slobodno žive u Hrvatskoj i Vukovaru.

Na pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svoja svjedočenja iznosili su hrvatski branitelji, i civili koji su prošli pakao Veleprometa, Borovo Commerca, ali i Dalja i koncentracijskih logora u Srbiji, kao i činjenice da za zločin na Ovčari pravi počinitelji još nisu kažnjeni. Prosvjednicima se nakon brojnih svjedočanstava posljednji obratio gradonačelnik Vukovara i organizator prosvjeda Ivan Penava, koji se zahvalio na odazivu prosvjednika i pozvao je na borbu za pravedniju Hrvatsku.

Specijalno izdanje Dnevnika Plus u cijelosti je posvećeno današnjem prosvjedu u Vukovaru kojega je uredio i vodio Robert Rac,

Pročitano 401 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Dnevnik Plus 13. listopada 2018.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija