Kako postati bolji roditelj?

Kako postati bolji roditelj? Foto: HRV

U Dječjem vrtiću Vukovar 1 u tijeku je radionica pod nazivom "Rastimo zajedno". Namijenjena je roditeljima djece do 4 godine starosti, a cilj joj je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima kako bi se pomoglo u ispunjavanju roditeljskih odgovornosti i poticalo na rast i razvoj kako roditelja tako i djece.

Radionice u suradnji s UNICEF-om provode posebno za program "Rastimo zajedno" educirane odgojiteljice Dječjeg vrtića Vukovar 1 Milka Kunac, Larisa Takač Brkljačić i Darija Devčić.

 

Teme koje će se obrađivati tijekom 11 radionica su : Roditelji 21. stoljeća, roditeljstvo u najboljem interesu djeteta, roditeljski ciljevi, sva naša djeca i kako ih volimo, slušanje-vještina roditeljstva, kako dijete uči o svijetu oko sebe, postavljanje granica, biramo i kreiramo rješenja, još želim znati, biti roditelj-utjecaj ili izbori te na kraju završetak i novi početak.

- Radionice su besplatne i mogu im nazočiti svi roditelji, koji se pitaju postupaju li dobro, jesu ili prestrogi ili preblagi, dosljedni ili nedosljedni, što njihovom djetetu uistinu treba i čine li dovoljno za svoje dijete,  bez obzira idu li im djeca u vrtić ili ne.  Kroz predavanja i vježbe stječu se znanja i vještine za bolji odnos s djetetom, kroz razgovor se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom, a kroz druženje postaje se sigurniji, jači i samopouzdaniji., naglašava jedna od voditeljica radionice Milka Kunac.

Radionice se održavaju svakoga četvrtka u vremenu od 16.30 do 18.30 sati u centralnom objektu Dječjeg vrtića Vukovar 1, Eugena Kvaternika 27, a voditeljica Kunac poziva sve zainteresirane roditeljeda im se pridruže.

Pročitano 1961 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase