Milaković o neusvajanju financijskog izvješća vrtića Vukovar 2

Zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković Zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković Foto: Valerija Lozančić
Zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković održao je konferenciju za novinare povodom neusvajanja Financijskog izvješća Dječjeg vrtića Vukovar 2 na protekloj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara. 
Rekao je kako je to jedan u nizu poteza aktualne većine koji predstavlja pritisak na srpsku zajednicu i omogućuje daljnju degradaciju zakonom zajamčenih prava te postavlja pitanje je li to uvertira u ukidanje te manjinske ustanove i dosadašnjeg oblika obrazovanja pripadnika srpske zajednice?  
-Posljedice jučerašnje odluke meni su osobno nepoznate, ali one mogu biti temelj za različite pravne posljedice, od smjene postojeće uprave, promjene pravnog statusa te ustanove, dakle može biti uvertira u niz stvari. Tendencija koja postoji u nizu ograničavanja i sužavanja prava pripadnika srpske nacionalne manjine daje mi razloga za strah i ovakvo razmišljanje, rekao je Milaković.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako neće doći do zatvaranja tog vrtića, ali financijsko izvješće nije usvojeno zbog niza nepravilnosti i radnji koje nisu u skladu sa zakonom. - Očigledno predstavnici SDSS-a i dogradonačelnik Milaković žele prikriti bezakonje koje se u vrtiću Vukovar 2 događalo. Ne znam je li javnost upoznata, ali od svibnja protekle godine revizija je ondje pokušavala dobiti uvid u financijska izvješća, ali neuspješno jer veliki broj tih izvješća nedostaje, nije u arhivi vrtića. S druge strane pak, nekoliko djece koja nisu s područja grada Vukovara upisana su u vrtić i koriste subvencije Grada, a s nekom roditeljima nisu sklopljeni ugovori. Dakle, riječ je o nizu nepravilnosti, zaključuje Pavliček. Naglasio je i kako Grad Vukovar uz redovne troškove, svake godine izdvaja 300.000 do 500.000 kuna za dodatne gubitke ovoga vrtića.
- O tim nepravilnostima obaviješteni su Državno odvjetništvo i policija koji će obaviti istražne radnje kako bi se dobio uvid u pravo stanje u tom vrtiću, ističe Pavliček.
Pročitano 1294 puta
Ocijeni sadržaj
(18 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase