NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Izabrani članovi vukovarskog SDP-a na čelu s predsjednicom dali neopozive ostavke na sve stranačke funkcije

Arhiva Arhiva Foto: Marija Molnar

Izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar na čelu s predsjednicom Biljanom Gaća dali su neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.
Kako navode u dopisu predsjedniku SDP-a Hrvatske Peđi Grbinu te članicama i članovima SDP-a Hrvatske, osjećaju se duboko razočarani i prevareni najnovijom odlukom predsjednika kojom je, kako kažu, predao Grad Vukovar desnici.

Dopis prenosimo u cijelosti:

-Poštovani predsjedniče Grbin, poštovane članice i članovi Predsjedništva SDP-a Hrvatske, ovim putem obraćamo vam se u ime Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar.
Obraćamo vam se povodom situacije u lokalnoj organizaciji SDP Vukovar koja je već godinama izazovna i teška, a neke odluke koje se danas donose u pogledu iste imat će dugoročne posljedice te je naša stranačka i ljudska dužnost na njih reagirati.
Kao što znate, neposredno pred prošle lokalne izbore kao organizacija bili smo raspušteni zbog objektivnih razloga i, u jednom od najtežih trenutaka za ovu organizaciju, kao nova ekipa preuzeli smo odgovornost izlaska na lokalne izbore. Nažalost, zbog svih već dobro poznatih okolnosti oko povijesti ove organizacije i svega što se događalo, nismo uspjeli ostvariti željeni rezultat.
Bio je to još jedan udarac u nizu za našu organizaciju, ali to smo prevladali istinski vjerujući u budućnost socijaldemokracije u Vukovaru i krenuli raditi unatoč teškim uvjetima, kao i činjenici da nismo bili zastupljeni u Gradskom vijeću. Okupljali smo ljude, organizirali događanja, razgovarali s građanima, reagirali na lokalne probleme, širili socijaldemokratske vrijednosti, sve koliko smo mogli s obzirom na okolnosti.

Nakon toga došle su pripreme za Parlamentarne izbore 2024. godine i bili smo izuzetno motivirani i aktivni u izbornoj kampanji, okupljajući i radeći za stranku i naše kandidate/kinje. Unutar stranke dobro je poznata činjenica da je predsjednik Peđa Grbin dao svoju riječ Biljani Gaća, predsjednici SDP-a Vukovar, potpredsjednici SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i članici Predsjedništva SDP-a Hrvatske te dugogodišnjoj aktivnoj članici koja je to svojim radom i trudom zaslužila i ranije, da će upravo ona biti izravna zamjena za mandat kolege Predraga Freda Matića. Istu tu riječ dao je i Predragu Fredu Matiću, SDP-ovom zastupniku u Europskom parlamentu i članu Predsjedništva SDP-a Hrvatske, a koji nam je to javno rekao u četvrtak 9.5.2024. godine u stranačkim prostorijama SDP-a Vukovar na dan obilježavanja Dana Europe i druženju sa članstvom. Smatrajući da će SDP Vukovar nakon izbora konačno imati predstavnicu u Hrvatskom saboru, bilo nam je drago vidjeti da se cijeni trud naše gradske organizacije i da će Vukovarci koji vjeruju u ljevicu biti adekvatno zastupljeni.

Šokirani i duboko razočarani činjenicom da je Predsjednik stranke prekršio prethodno spomenuti usmeni dogovor te pokazao da se ne drži dane riječi time što donosi odluku da se iduća po redu na listi, Biljana Gaća, preskače, ističemo da je ovo ogroman udarac cijeloj našoj organizaciji. Svjesni isto tako činjenice da Predsjednik prema Statutu može samostalno donositi takve odluke, ističemo da takve odluke imaju i svoje posljedice. Ove posljedice su puno dublje nego što se na prvu može vidjeti i razumjeti. Ovom odlukom Predsjednik Grbin na duže razdoblje predao je Grad Vukovar desnici jer, kako sada stvari stoje, iz Vukovara u Hrvatski sabor ušla su 4 zastupnika iz stranaka desnice, s lijevog spektra niti jedan. Vukovar nije bilo koji grad, Vukovar ima simboliku, Vukovar ima težinu i biti SDP-ovac u Vukovaru potpuno je drugačije nego bilo gdje dalje u Hrvatskoj, to vam odgovorno tvrdimo upravo mi koji ovdje živimo i djelujemo godinama.

Jako nam je žao što se ovom odlukom ugasio plamen istinske socijaldemokracije u Vukovaru koji smo svim snagama i, unatoč teškim uvjetima u gradu, održavali i čuvali. Duboko razočarani i prevareni, kao izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar dajemo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.

Nadamo se da će neki novi ljudi koji će voditi SDP Hrvatske znati prepoznati o čemu smo u ovom dopisu govorili, a naglašavamo da to sigurno nisu osobni interesi jer članstvo u SDP-u u ovom dijelu Hrvatske vam samo može ugroziti egzistenciju.

Bez obzira na sve, podržavamo kolegice i kolege na listi za Europski parlament jer oni nisu krivi za ovu situaciju i želimo im svu sreću na izborima za Europski parlament - stoji u dopisu kojeg je potpisalo 13 članova i članica stranke. 

 

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija