Penava: Sotin dobiva projekt stoljeća

Iznijeli svoje probleme gradskim čelnicima Iznijeli svoje probleme gradskim čelnicima Foto: Marija Molnar

Predstavnici gradske uprave i tvrtki predvođeni gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom održali su jučer u Sotinu tribinu za građane na kojoj su ih upoznali s projektima komunalne infrastrukture i drugim aktivnostima planiranima za ovu gradsku četvrt. Među njima je i, kako ga je nazvao gradonačelnik Penava, projekt stoljeća za Sotin – uvođenje vodovodne i kanalizacijske mreže.

-Vrijedan je 20 milijuna kuna, natječaji su raspisani, a na to se nadovezuje i asfaltiranje dvaju pristupa Dunavu, jednog u središtu mjesta i drugog iza nogometnog igrališta – istaknuo je Penava. Naglašava i kako je dosta toga u Sotinu već napravljeno jer vide se konture novog spomen obilježja žrtvama stradanja u Domovinskome ratu, djelatnici Komunlaca redovito kose travu te podrezuju opasno i staro drveće pored glavne prometnice, tretiranje komaraca obavlja se prema rasporedu, nedavno je otvoreno i novoobnovljeno dječje igralište, uređuju se staze, a Sotinjani su među prvima u Vukovaru dobili i nove spremnike za komunalni otpad.

-Težnja nam je da u sva prigradska naselja dovedemo iste standarde kvalitete života građana kakvi vladaju i u drugim dijelovima grada, naglašava Penava.

Građani su s druge strane upoznali gradske čelnike s problematikom koja njih muči – divljim deponijem u ulici Vladimira Nazora, lošim otresnicama, problemima s održavanjem Hrvatskoga doma, potencijalnom ugrozom građana zbog urušavanja starih sotinskih kuća uz glavnu prometnicu i dr. Već danas na teren u Sotin izlazi ekipa Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša kako bi se upoznala s tim problemima i pokušala naći rješenje.

- Dakako većina će ovih problema biti brže i učinkovitije riešavana nakon što se na području grada provedu izbori za mjesne odbore, a u međuvremenu gradski će se čelnici truditi što ćešće dolaziti u kontakt s građanima kako bi iz prve ruke doznavali o njihovim problemima, kaže Penava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 1840 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase