Ne žele u zajedničku vodoopskrbu s Brodsko-posavskom županijom

Čuli su i o izmjenama u Zakonu o socijalnoj skrbi Čuli su i o izmjenama u Zakonu o socijalnoj skrbi Snimak: Marija Molnar

U Vukovaru je održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su čelnici upoznati s primjenom novog Zakona o socijalnoj skrbi, uredbi o uspostavi uslužnih područja te prijavljenim projektima za Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Početkom ove godine na snagu je stupio novi Zakon o socijalnoj skrbi pa je Mato Golubičić, županijski  pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb predstavio lokalnim čelnicima dio koji se tiče lokalne uprave odnosno koordinacije njegova ureda s centrima za socijalnu skrb u gradovima naše županije.

 

Dožupan Željko Cirba  govorio je o skoroj uspostavi uslužnih područja, odnosno područja vodoopskrbe, a po kojoj bi naša županija bila jedno uslužno područje zajedno s Brodsko-posavskom županijom. Cirba je iznio argumente protiv takve odluke, prvenstveno onaj da bi takvo uslužno područje bilo preveliko, a izrazio je i bojazan o povećanoj cijeni vode u tom slučaju. Stoga će s koordinacije prema Vladi RH otići i prijedlog da se Vukovarsko-srijemska županija odredi kao jedno uslužno područje s najmanje dva distributera vode.

Ivan Ambroš voditelj projekta u Agenciji Hrast  izvijestio je kako je za ovu godinu na poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata održivog razvoja lokalne zajednice,  resornom ministarstvu  s područja naše županije prijavljeno 55 projekata  vrijednih oko 60 milijuna kuna.  

Pročitano 1366 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase