NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Dodijeljene su potpore vukovarskim ribarima

Dodijeljene su potpore vukovarskim ribarima Foto: Sandra Grgić

Krajem prosinca 2023. godine Grad Vukovar je objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za područje ribarstva i akvakulture, a na raspolaganju je bilo 66.000,00 eura iz proračuna Grada Vukovara.

Minimalni iznos bespovratne potpore koji se po pojedinom korisniku mogao dodijeliti je 200,00 eura, a maksimalan do 10.000,00 eura. Prvi je ovo puta da se na ovaj način izravno financijski podupire ribarstvo i akvakultura na području grada.

Putem javnog poziva bilo je moguće ostvariti potporu u svrhu nabave opreme za obavljanje ribarstva i akvakulture (mreže, opreme za ribolov, zaštitne odjeće, transportnih bazena, transportnih vozila, vaga, vitrina za rashlađivanje, hladnjača, bazena, filtera, pumpa, radnih strojeva, radnih plovila…), promidžbe i marketinške aktivnosti u ribarstvu i akvakulturi te edukaciju i stručno usavršavanje.

U ponedjeljak, na spustu prema Dunavu u Vukovaru, a tijekom procesa ribolova gradonačelnik Ivan Penava i njegovi suradnici, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić susreli su se s vlasnicima jednog od obrta za ribarstvo koji su ostvarili pravo na potporu. Riječ je o obrtu „Laura“, obrtu za ribolov, prodaju ribe i proizvodnju mreže koji su ostvarili pravo na 7.648.42 eura bespovratnih sredstava.

- Alasi u Vukovaru, riječ s kojom se rijetko susrećemo. Vukovar je grad ribarske tradicije, grad koji i danas ima Ribarsku ulicu, ulicu pod Vukom koja je prije bila poznata po ribarima. Ribarstvo je Vukovar, to je naša povijest. Upravo zato smo ovdje u obilasku obitelji koja je jedna od tek desetak obitelji koje se, na području grada Vukovara, bave ribarstvom, jednim tradicijskim zanatom.  S obzirom da je bio vrlo kratak rok za prijavu na javni poziv, dodijelili smo dvije potpore no već pripremamo idući poziv te s obzirom na zainteresiranost, vjerujemo kako će potpore uroditi plodom – rekao je prilikom susreta gradonačelnik Penava.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić istaknula je kako su potpore za ribare, koji se bave riječnim ribarstvom, vrlo rijetke i time su se vodili kada su osmislili novu mjeru.

- Ribari se ne mogu prijavljivati na pozive usmjerene ka poduzetnicima, poljoprivrednicima te subjektima u turizmu. Ovaj smo javni poziv objavili krajem godine te možemo reći da je ovo bio 'pilot' poziv. Sada znamo da postoji velika zainteresiranost te ćemo u komunikaciji s našim ribarima nastaviti razvijati ovu mjeru – pojasnila je Bilić.

Vlasnica obrta Sanja Budimir zahvalila je na potpori.

- Prijeratni smo ribari i nakon što smo se u Vukovar vratili nastavili smo baviti se ribarstvom. Najviše radimo s vrškama no, koristimo i mreže. Ulov bude raznolik, bude tu soma, babuški, smuđa. Robu plasiramo po Vukovaru i Vinkovcima. Potpora nam je ugodno iznenađenje, zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim suradnicima jer gdje smo se do sada javili nigdje nismo imali prtavo na nikakvu pomoć. Sredstva smo utrošili na kupovinu motora za čamac, mreže, vage i slično – pojasnila je vlasnica obrta Sanja Budimir.

Pročitano 369 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija