NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Besplatno mjerenje šećera i tlaka Besplatno mjerenje šećera i tlaka Foto: Valerija Lozančić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, djelatnici patronažne službe Doma zdravlja Vukovar na štandu u središtu grada organizirali su edukativno druženje s građanima.

Kako doznajemo od Ahnetke Stjepanović, glavne sestre i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo željeli su građanima ukazati na važnost brige svakog pojedinca za vlastito zdravlje i upoznati ih s radom medicinskih sestara i tehničara u patronažnoj djelatnosti. Građanima su besplatno mjerili šećer u krvi i tlak.

- S obzirom da su epidemiološke mjere popustile, ponovno smo organizirali ovakvu akciju u središtu grada. Svake godine akciji se odazove između 100 i 150 ljudi, a kod oko 10% njih otkrije se povišeni šećer ili problem s tlakom. Takve osobe uputimo da se jave svome liječniku obiteljske medicine – rekla je Stjepanović.

Građanima su dijeljene i brošure vezane uz prevenciju bolesti i promociju zdravlja.
- Dobro se informirati o zdravoj prehrani, tjelovježbi ili primjerice njezi zrele kože kod starijih, svi su nam dobrodošli – poručuje Stjepanović.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

 

Pročitano 76 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija