NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Volonterski centar Domovinskog pokreta Vukovar

Volonterski centar Domovinskog pokreta Vukovar Foto: Sandra Grgić

Domovinski pokret grada Vukovara održao je konferenciju za medije na temu realizacije volonterskog centra Domovinskog pokreta. Riječ je o volonterskom centru kroz koji volonteri Domovinskog pokreta pružaju pomoć osobama starije životne dobi koje su u potrebi i kojima treba pomoć. Volonterski centar funkcionira na način da potrebiti građani ponedjeljkom i srijedom od 9 do 11 sati mogu kontaktirati Domovinski pokret te ih zatražiti pomoć, a 40-tak volontera spremno je pomoći u obavljanju svih aktivnosti koje mogu napraviti umjesto vas ili vam pomoći pri obavljanju istih.

- Razlog okupljanja je jedna lijepa stvar koju smo osmislili i krenuli s realizacijom prije desetak dana. Sama ideja nastala je od toga da smo htjeli nešto napraviti, u povodu Dana grada Vukovara, za naše potrebite građane. Svi znaju da smo mi politička opcija i da nam je osnovna djelatnost političko djelovanje no, to ne znači da kroz nekakve svoje akcije ne možemo pomoći, volontirati i dati doprinos našoj zajednici. Upravo zato smo promišljali što mi možemo učiniti i shvatili smo da je najpotrebitija skupina osobe starije životne dobi te da njima trebamo pomoći. Svi znate da je grad Vukovar unazad nekoliko godina provodio projekt Zaželi koji je, nažalost završio, a veliki broj naših starijih građana i dalje ima potrebu za određenom vrstom pomoći stoga smo se odlučili organizirati i pomoći im. U našem volonterskom centru trenutno je oko 40-tak osoba. Pokrenuli smo jednu Volontersku akciju u kojoj smo odlučili staviti se na raspolaganje našim sugrađanima starije životne dobi. Osmislili smo i izradili letak na kojemu su sve informacije kako zatražiti pomoć prilikom odlaska kod liječnika, odlaska u nabavu, ljekarnu ili bilo što drugo što nama mlađima predstavlja manji napor – rekla je predsjednica Domovinskog pokreta grada Vukovara Ivana Mujkić te pojasnila kako su sazvali konferenciju isključivo kako bi građane upoznali s ovim volonterskim centrom jer cilj nije bio hvaliti se o napravljenom dobrom djelu.

- Nadamo se da ćemo ovom akcijom olakšati svakodnevne aktivnosti potrebitim građanima koji će nas pozvati te da ćemo na taj način pokazati i da političko djelovanje može imati puno više smisla kada se resursi koriste za pomoć zajednici i potrebitima – naglasila je Mujkić.

David Vlajčić, član Domovinskog pokreta Vukovar pozvao je sve one koji trebaju pomoć da se jave jer broj volontera neprestano raste.

- Zlatko Zaoborni i Miroslav Mudri dežurne su osobe u volonterskom centru Domovinskog pokreta koji će ponedjeljkom i srijedom od 9 do 11 sati zaprimati pozive na broj 099/434-3849. Jedan od naših volontera javit će vam se na dan kada vam je pomoć potrebna i dogovoriti s vama sve detalje. Molimo sve naše sugrađane za strpljenje jer je broj poziva sve veći – rekao je Vlajčić.

Pročitano 96 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija