NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Gradi se Gospodarski centar Osijek vrijedan 687,5 milijuna kuna

Završna konferencija projekta Završna konferencija projekta OBŽ

U Osijeku je održana završna konferencija projekta izrade dokumentacije za izgradnju novih zgrada u Gospodarskom centru.

O projektu su govorili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Gabrijela Čurković.

- Kompleksan je ovo i veliki projekt te je bilo potrebno određeno vrijeme za završetak, a projektiranje i osiguravanje sredstava zahtijevaju i puno truda, kojeg u ovom projektu zajednički ulažu Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Danas predstavljamo dokumentaciju, odnosno građevinsku dozvolu za cjelokupni projekt, a nastavak izgradnje slijedi po završetku već započete izgradnje prve faze Gospodarskog centra - rekao je Anušić.

Dodao je da centar ima ogromnu vrijednost ne samo za Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek, već i za cijeli istok Hrvatske jer je uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, ključni projekt za razvoj naše županije i grada.

Gradonačelnik Radić kazao je kako je Osijek kao partner na ovom projektu darovao zemljište u vrijednosti 26 milijuna kuna, uz još 15 milijuna kuna osiguranih kroz ITU mehanizme.

- Izražavam zadovoljstvo što sve ide svojim tijekom i planiranom dinamikom, a uvjeren sam da će izgradnja Gospodarskog centra potaknuti dobre gospodarske trendove na području grada i županije. Inače, zajedno s Osječko-baranjskom županijom radimo na privlačenju brojnih investitora, pa smo tako nedavno potpisali ugovor s Lesninom vrijedan 15 milijuna eura koji jamči otvaranje 100 radnih mjesta. Popunjena je I. zona u Nemetinu te radimo na pripremi II. zone - rekao je Radić.

Pročelnica Čurković istaknula je da je upravo završeni projekt sufinanciran sredstvima Europske Unije, a taj posao obavila je tvrtka Sirrah projekt d.o.o. iz Osijeka. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.447.000 kuna, s tim da 6.329.950 kuna sufinancira Europska Unija, 756.525 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a Osječko-baranjska županija 360.325 kuna. Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a Grad Osijek je partner. Projekt je trajao 31 mjesec, odnosno od svibnja 2019. godine do 31. prosinca 2021. godine.

- Izradom dokumentacije su ostvareni cilj i svrha ovog projekta koji je strateški projekt Osječko-baranjske županije. Inače, Gospodarski centar se sastoji od više objekata, a ukupna površina zatvorenog objekta je 73.000 m2, dok je 35.000 m2 površina otvorenog prostora - kazala je pročelnica Čurković.

Pojasnila je kako će Osječko-baranjska županija i Grad Osijek za nastavak izgradnje Gospodarskog centra osigurati izvore financiranja iz operativnih programa za financijsko razdoblje Europske unije 2021. - 2027., kao i ostalih izvora financiranja. Projektantska procijenjena vrijednost izgradnje Gospodarskog centra u cijelosti iznosi 687,50 milijuna kuna, no i projektiranje bilo fazno te je u srpnju 2021. godine započela izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra. Vrijednost tih radova iznosi 65,5 milijuna kuna, a njihov završetak je planiran za prosinac 2022. godine.

 

Pročitano 516 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija