NAJNOVIJE
Grad Vukovar i predstavnici Hrvatske vojske obilježili Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata počast svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo Grada Vukovara i pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman".

(Utorak, 25 Lipanj 2019 13:03)
Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom Županija obilježila Dan državnosti RH

Povodom obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo  Vukovarsko-srijemske županije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske položilo je vijence i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata. Svijeću su upalili i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

(Utorak, 25 Lipanj 2019 12:56)
Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

U Hrvatskoj se danas obilježava Dan državnosti. Državni blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je odluka građana Republike Hrvatske iskazana referendumom, koji je održan 19. svibnja, 1991. godine. Više od 93 posto građana izjasnilo se za samostalnost Hrvatske. Sabor je tako 25.lipnja, na današnji dan prije 28 godina donio i odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.Tom odlukom se utvrdilo da “ovim činom Republika Hrvatska pokreće postupak razdruživanja od drugih republika i SFRJ. Republika Hrvatska pokreće postupak za međunarodno priznavanje”. Na istoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

- Objavljujem cijelome svijetu suverenu volju hrvatskoga naroda i svih građana Republike da se današnjim danom RH proglašuje samostalnom i suverenom državom- rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. 
Međunarodna zajednica nije odmah prihvatila raspad Jugoslavije, te je cijeloj bivšoj Jugoslaviji nametnula embargo na uvoz oružja, a s obzirom na vojnu premoć tadašnje JNA, to je značilo prepuštanje Hrvatske i Slovenije na milost i nemilost velikosrpskoj agresiji.

Svim čitateljima portala hrv.hr, slušateljima HRV-a i čitateljima Vukovarskih novina čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.    

(Utorak, 25 Lipanj 2019 11:53)
Četvrti Dani smijeha u Vukovaru

Od 25. do 29. lipnja u Hrvatskom domu Vukovar održat će se Dani smijeha. Na toj manifestaciji, koja se u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar održava četvrti put, gostovat će pet izvrsnih komedija.
Program:
25.6. HNK Mostar: SVIRAJ TO PONOVNO, SAM
26.6. Histrion: TAJKUNI
27.6. Hit teatar: METODA ZA BRAK
28.6. KNAP: KAKO UBITI SUPRUGU ILI SUPRUGA BEZ SUVIŠNOG ZAŠTO
29.6. Teatroman/Kerempuh: 5ŽENA.COM
Manifestacija je dijelom financirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 18:00)
Dječja folklorna skupina HKGD “DUNAV“ i ove godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Dječja folklorna skupina HKGD“DUNAV“  i ove je godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:54)
U Vukovaru se nastavlja suzbijanje komaraca

Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će  tretman suzbijanja komaraca sa zemlje i zraka na području Grada Vukovara, Sotina i Lipovače.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 17:13)
Župan primio aktualnu miss VSŽ i prvu pratilju miss supranational Hrvatske

Župan Božo Galić primio je u palači Srijem u Vukovaru miss Vukovarsko-srijemske županije za 2019. Ivonu Gradečak iz Ivankova i Paulu Čaić iz Vukovara, prvu pratilju Miss Supranational Hrvatske i Miss Supranational Slavonije i Baranje za 2019. godinu.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 14:23)
Milan Paun

Milan Paun

Četvrtak, 13 Lipanj 2019 18:37

Na sajmu u Vukovaru knjige po sedam kuna

Predstavljen zbornik radova o tvornici Borovo

Stručnjaci razgovarali o brendiranju Vukovara

Arhivisti proslavili svoj dan

Kulturu na i uređuje i vodi Milan Paun

Srijeda, 12 Lipanj 2019 13:01

Na Gradskoj tržnici Vukovar zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i zamjenik župana Damir Barna uručili su poljoprivrednim proizvođačima certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“.

Subota, 08 Lipanj 2019 13:34

„Vukovarske majke“, udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, obilježila je 25 godina postojanja i djelovanja.

Subota, 08 Lipanj 2019 13:26

U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je sedmi po redu sajam knjiga Likebook.

Subota, 08 Lipanj 2019 13:20

Šest biciklista iz Münchena stiglo je u Vukovar nakon devet dana voženje puta dugoga 1.200 kilometara kroz četiri države.

Subota, 08 Lipanj 2019 13:18

Na Aerodromu Borovo naselje održava se dvodnevni Padobranski kup 2019. godine.

Subota, 08 Lipanj 2019 13:02

Jutros oko 9 sati ispod željezničkog mosta pruge Rokovci-Andrijaševci uočeno je tijelo nepoznate osobe kako pluta u vodi.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca izvukli su tijelo iz vode.

Utvrđeno je kako se radi o 64-godišnjaku iz Rokovaca.

Slijedi očevid i obdukcija kojom će se utvrditi okolnosti događaja kao i uzrok smrti, doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Petak, 07 Lipanj 2019 19:15

Povodom Međunarodnoga dana arhiva, koji se obilježava 9. lipnja, u Državnom arhivu Vukovar Jasminka Najcer Sabljak održala je predavanje Likovna, pisana i ostala kulturna baština obitelji Eltz u svjetlu novih znanstvenih istraživanja i spoznaja.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija