NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Socijalno ugroženim obiteljima uručene donacije

Socijalno ugroženim obiteljima uručene donacije Foto: Sandra Grgić

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vlatko Glavaš i gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava posjetili su korisnike kojima je kroz akciju „Solidarnost na djelu“ doniran ogrjev i peći za zimu. 

Kroz akciju Solidarnost na djelu prikupljena su sredstva za pomoć najpotrebitijim sugrađanima. Ove je godine kroz akciju osigurano 15 peći te po tri metra drva za 50 obitelji s područja grada Vukovara.

Prema riječima ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa, Vlatka Glavaša osobe i kućanstva slabijeg socijalnog statusa koja su primila ogrjev prijavljivala su se putem javnog poziva, a ispunjavala su pozivom propisane uvjete Gradskog društva Crvenog križa.
- Solidarnost na djelu akcija je Crvenog križa koja traje već 49 godina, a kojom prikupljamo u osnovnim i srednjim školama, vrtićima i određenim gradskim tvrtkama donacije. S tim donacijama kupili smo 15 peći za ogrjev 15 najugroženijih obitelji. Također, jedna akcija gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Gradom izrodila je javnim pozivom kojim će 50 obitelji dobiti tri metra drva za ogrjev da im ova zima bude puno toplija. Time zadovoljimo najugroženije, naravno da postoji više obitelji kojima je potrebna pomoć. Svaka je obitelj specifična na svoj način, svaka ima svoje potrebe, ali mi to osluškujemo 365 dana u godini i gledamo da svaka obitelj koja je u potrebi bude potpomognuta od strane Crvenog križa Vukovar - rekao je Glavaš.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo radom Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar, a posebno ovakvim akcijama koje su usmjerene na pomoć najpotrebitijima. Pojasnio je kako je za ovu namjenu iz proračuna grada Vukovara osigurano 455.860,12 kuna.

- Povodom božićnih blagdana u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa Vukovar obilazimo, kao i proteklih godina, kućanstva koja su u potrebi i koja su korisnici usluga Crvenog križa Vukovar. U tu je svrhu Crveni križ i za ovu akciju pripremio i dodijelio 15 peći za ogrjev domaćinstvima u Vukovaru i okolici, a 50 kućanstava će dobiti drva za ogrjev. To je jedna lijepa predblagdanska priča i poklon. Grad Vukovar u ovoj godini koja je na izmaku izdvojio je gotovo 11 milijuna kuna za socijalne mjere i da je u proračunu za narednu godinu riječ o još većem iznosu od gotovo 13 pol milijuna kuna. Trudimo se svakom našem sugrađaninu olakšati život i učiniti ga ljepšim, posebice uoči Božića i u ovom božićnom ozračju. Sretni smo i zadovoljni što činimo dobro našim sugrađanima – pojasnio je gradonačelnik Penava.

Lampert lužac

Obitelji Antuna Olaha kroz ovu je akciju donirana peć na kruta goriva te tri metra drva.
- Puno nam znači ova pomoć, zahvaljujem se Crvenom križu na njihovoj pomoći. Zahvaljujem se i Gradu koji mi je financijski pomogao za drva kako bi kupio drva. Crveni križ kada može pomogne mi, a ja sam tamo i volonter od 1973. godine. Motivira me ljubav i radim da bi pomogao nekom. Zadovoljan sam svime što imam, troje djece i troje unučadi i za Božić bih htio da žive boljim životom – rekao je Olah.

Druga donacija uručena je Ivanu Lampertu.
- Kroz akciju Solidarnost na djelu dobili smo drva, a nama ovo puno znači. Imamo sedmero djece, tri su đaka, a živimo od samo tri tisuće kuna. Za Božić bih htio da djeca dobiju paketiće, nešto slatkiša – rekao je Lampert.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija