Predstavljeni programi Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Zbog epidemioloških mjera 25. smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je virtualno. Organizira se svake godine za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim kao i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu te o brojnim drugim detaljima, doznali smo od prof.dr.Loretane Farkaš, prorektorice za nastavu i studente osječkog sveučilišta.

- Obično pred kraj kalendarske godine predstavljamo studijske programe nastojeći animirati maturante za odabir studija. Na ovoj smo smotri predstavili gotovo 150 studijskih programa naših 17 sveučilišnih sastavnica, fakulteta, odjela i akademije i to kroz kratke promotive filmove i razgovore s gostima. Od toga je 60-tak programa na preddiplomskoj razini – rekla je Farkaš.

Novost ovogodišnje smotre bilo je i predstavljanje poznatih i uspješnih studenata osječkoga sveučilišta koji su se s nekoliko pozdravnih riječi obratili budućim studentima.

Predstavljeno je 12 fakulteta - Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Kineziološki fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet potom Akademija za umjetnost i kulturu kao i četiri odjela - Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku.

 

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase