Poduzetnice i liderice govorile o svojim iskustvima

Poduzetnice i liderice govorile o svojim iskustvima Foto: Marija Molnar

U organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Studentskog poduzetničkog inkubatora veleučilišta, održan je okrugli stol na temu Žene poduzetnice i liderice.

Cilj je bio kroz raspravu i razmjenu stručnih znanja i iskustava doprinijeti širenju suradnje unutar struke i razvijanju novih modela podrške ženama poduzetnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Okrugli je stol organiziran ovdje na veleučilištu u okviru Svjetskoga dana poduzetništva koji se obilježava 19.studenoga, međutim zbog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., prolongirali smo datum održavanja. Naš je cilj pokazati da u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo izvrsne žene poduzetnice i liderice, predstaviti ih javnosti te upoznati naše studente s njihovim radom i potaknuti ih na poduzetničko razmišljanje odnosno danas-sutra poduzetničko djelovanje u kojemu bi i oni ostvarili neku svoju uspješnu poduzetničku priču – istaknula je Mira Majstorović, voditeljica Studentskog poduzetničkog inkubatora veleučilišta i predavačica na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Ove je godine Svjetski dan poduzetništva upravo i bio posvećen ženama poduzetnicama pa su okruglim stolom željeli pokazati primjere dobre prakse u našem gradu i županiji. Sudjelovale su poduzetnice Ivana Lovrić i Ivana Ivančić, pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije Marija Budmir, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba te Darija Ivanković s vukovarskog veleučilišta.

- Na našem veleučilištu 66 posto zaposlenih su žene, a taj se postotak odnosi i na prodekanice te pročelnice. I na ovaj način, govoreći o ženskom poduzetništvu podržavamo rad naših kolegica, ali i svih poduzetnica te liderica, istaknuo je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba naglasila je da je tema ženskoga poduzetništva vrlo interesantna, ali i područje na kojemu svi skupa možemo puno dati i ulagati.

- Žene u Lovasu ohrabrujemo kroz programe potpore i poduzetništva, ali i kroz neke europske projekte. Upravo je jedna poveća skupina žena završila tečaj računarstva kroz jedan takav projekt. U općini nam je zaživio i Centar za održivi razvoj koji nudi brojne edukativne radionice od zaštite kulturne baštine do recikliranja i tu doista ima puno prostora za žensko poduzetništvo – naglasila je Cirba.

Pročitano 406 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase