NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Održan online sastanak o pravima osoba s invaliditetom

Održan online sastanak o pravima osoba s invaliditetom Arhiva

U organizaciji ureda pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom održan je online sastanak na temu poštivanja ljudskih prava osoba s invaliditetom. Na sastanku su sudjelovale  udruge s područja Vukovarsko srijemske županije.

-Održali smo sastanak s predstavnicima 10-ak udruga s područja Vukovarsko-srijemske županije. Na sastanku je uz nas iz područnog ureda u Osijeku sudjelovala i zamjenice pravobraniteljice Mire Pekeč Knežević. Predstavili smo najčešće probleme s kojima smo se susretali u dvije i pol godine rada područnog ureda, predstavili smo aktivnosti koje su bile usmjerene na otklanjanje tih problema koje smo uočili i sa predstavnicima udruga smo to raspravili, poslušali njihove prijedloge i donijeli zaključke o aktivnostima koje ćemo poduzimati u budućem razdoblju kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom, rekao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Osobe s invaliditetom susreću se s problemima u raznim sferama života a zadaća ovakvih sastanaka je staviti naglasak na ostvarivanje njihovih prava.

- Ljudi nam se najčešće obraćaju sa upitima o tome kako ostvariti pojedina prava, zatim su tu pritužbe na poteškoće u ostvarivanju pojedinih prava. Govorimo o svim životnim područjima, socijalnoj skrbi, mirovinskog osiguranja, područje zdravstva, odgoj i obrazovanje. Sve su to područja u kojima osobe s invaliditetom mogu ostvariti određena prava, a nama se pritužuju u slučaju kršenja istih. Na području cijele Republike Hrvatske su problemi slični ali s obzirom da smo sada na terenu imamo mogućnost brže pomoći osobama s ovog područja, ističe Burek.

Na sastanku se govorilo i o tome da osobe s invaliditetom moraju biti uključene u proces donošenja odluka

- Pravobraniteljica preporučuje onima koji donose odluke na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini da u proces donošenja odluka uključe osobe s invaliditetom. To je jako važno na lokalnoj razini, potrebno je uključiti udruge osoba s invaliditetom, ljude koji zaista poznaju problematiku i onda odluke donositi u skladu sa stvarnim potrebama i problemima, zaključio je Burek.

Pročitano 649 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija