Nastavljaju se aktivnosti u programu Prevenko

Nastavljaju se aktivnosti u programu Prevenko Foto: Arhiv HRV-a

U okviru programa Prevenko koji za cilj ima  doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, u PRONI Centru za socijalno podučavanje Vukovar započeli su provedbu novog ciklusa tematskih radionica s učenicima 7. razreda, doznajemo od voditelja odjela rada s mladima u PRONI-u Gorana Jelenića.

- Ciklus tematskih radionica koje obuhvaćaju četiri vrste ovisnosti – alkohol, droge, nove tehnologije i kocku, imaju za cilj podići razinu svijesti i informiranosti učenika o ovisnostima i štetnostima koje uzrokuju te ih potaknuti na aktivnu ulogu u provedbi preventivnih programa u školi temeljenu na vršnjačkoj metodologiji. Do sada smo odradili radionice u OŠ Nikile Tesle u Mirkovcima te OŠ Negoslavci, a u četvrtak 18.ožujka na programu je OŠ Mitnica u Vukovaru. U radionicama je ove godine obuhvaćeno 80 učenika, a radionice provode djelatnici PRONI Centra – pojasnio je Jelenić.

Ovo je druga godina provedbe trogodišnjeg programa Prevenko. Partneri i suradnici u provedbi su navedene škole, Udruga za borbu protiv ovisnosti NE–ovisnost iz Osijeka, Policijska uprava Vukovarsko-srijemska te Vijeće za prevenciju Grada Vukovara.

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a sufinancira Grad Vukovar.

Pročitano 460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase