NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Kroz projekt Vrijeme je za osmjeh zaposleno 10 žena u Vukovaru

Kroz projekt Vrijeme je za osmjeh zaposleno 10 žena u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara (KUPDRGV) Franjo Šoljić uručio je ugovore novozaposlenim ženama u EU projektu Vrijeme je za osmjeh iz Programa Zaželi faza II. Riječ je o deset žena koje će u idućih 12 mjeseci skrbiti za 60 korisnika odnosno starijih i nemoćnih građana Vukovara. Projekt je vrijedan gotovo milijun kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. 

- Za razliku od našeg također EU projekta HELP u kojemu deset žena brine za 36 korisnika iz braniteljske i stradalničke populacije, traje 24 mjeseca i vrijedan je gotovo 2 milijuna kuna, naš novi projekt Vrijeme je za osmjeh svojevrsni je iskorak u radu naše udruge. Ovdje su naši korisnici građani Vukovara treće životne dobi, stariji i nemoćni, ima i pripadnika nacionalnih manjina pa širimo mrežu pomoći na cijelu lokalnu zajednicu. Na ovaj se način KUPDRGV okreće EU projektima, pomaže gradu u zapošljavanju, pokušava zaustaviti raseljavanje, omogućuje našim sugrađanima kvalitetniji život, kako zaposlenima kroz projekt tako i korisnicima – istaknuo je Šoljić.

Posebnu je zahvalnost iskazao VURI - Razvojnoj agenciji Vukovar u pripremi i izradi projekta, prikupljanju natječajne dokumentacije i svakoj drugoj pomoći tijekom realizacije. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

Svrha je projekta osigurati potrebna sredstva za pružanje pomoći u kući građanima Vukovara što će izravno doprinijeti podizanju kvalitete njihovog života. Inače, ovo je već dobro poznati EU program zapošljavanja žena i to onih koje spadaju u skupinu teško zapošljivih, dugotrajno nezaposlenih, s najviše srednjom stručnom spremom, žrtava obiteljskoga nasilja i sl.

Manuela Bašić (37), do sada nije radila ovakav posao, no raduje se prilici i mogućnosti da radi godinu dana.

- Javila sam se na natječaj i prošla. Drago mi je i sretna sam što ću probati i naučiti nešto novo i što će mi to pomoći za dalje. Teško je danas dobiti posao - rekla je Bašić.

Njezina kolegica Dubravka Ljubić (44) do sada je samo radila u tekstilnoj proizvodnji i ovaj novi posao će joj, kaže, biti dobrodošla promjena 

- Općenito je teško pronaći posao, ženama i više i uglavnom je to u proizvodnji, za minimalac. Ovaj novi posao mi je da tako kažem dobro legao, Nadam se da će i nakon godinu dana biti još ovakvih projekata – istaknula je Ljubić.

Projektom Vrijeme je za osmjeh predviđena je i edukacija zaposlenih žena za gerontodomaćice. 

Pročitano 738 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija