Odana počast kod Zavjetne kapelice Put spasa

Odana počast kod Zavjetne kapelice Put spasa Foto: Grad Vukovar

Kod Zavjetne kapelice Put spasa na tzv.Kukuruznome putu upaljene su svijeće i položeni vijenci u znak sjećanja na stradanja u Domovinskom ratu 1991. godine.

Okupljanje na ovome mjestu svake godine uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organiziraju HVIDRA Vukovarsko-srijemske županije i HVIDRA Vukovar. Te su udruge i inicirale izgradnju kapelice kao zavjet Gospi što su tim putem mnogi branitelji i civili uspjeli doći do slobode i spasiti život. Kukuruzni put bio je jedini prolaz između Vukovara i Bogdanovaca kojim su tijekom tri mjeseca, od rujna do studenoga 1991. godine, branitelji dolazili braniti Vukovar te kojim su branitelji i civili izlazili iz grada.

- HVIDRA je zajedno s jednom skupinom hrvatskih branitelja iz HOS-a te uz značajnu financijsku pomoć hrvatskih branitelja s Raba iz mjesta Lopar izgradila ovu kapelicu i svake se godine okupljamo ovdje kako bismo položili vijence, zapalili svijeće i pomolili se za one kojih više nema. Ove godine to smo učinili pod posebnim epidemiološkim mjerama, dostojanstveno kao i uvijek, a sudjelovali su branitelji i članovi njihovih obitelji. Vijenci su položeni i ispred Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i udruge veterana iz mjesta Lopar – istaknuo je Stjepan Mađarac, predsjednik HVIDRE Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase