NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Održan 19. stručni sastanak 'Hitna medicina'

Predavači u obilasku Mjesta sjećanja u Vukovarskoj bolnici Predavači u obilasku Mjesta sjećanja u Vukovarskoj bolnici Miroslav Čorak
 U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., Nacionalna memorijala bolnica Vukovar i Hrvatsko društvo za hitu i internističku intezivnu medicinu iz Zagreba organizirali su 19. stručni sastanak 'Hitna medicina'. Zbog situacije s pandemijom koronaviusa ovogodišnji skup održan je onilne. 
- Ovo je 19. godina da  Hrvatsko društvo za hitnu i internističku intenzivnu medicinu održava ovaj znanstveni skup pod motom 'Vratili smo se'. Sve ove godine kolege koje su dolazile u Vukovar na predavanjima su govorile o onome čime se bave i na taj način djelili iskustvo sa kolegama iz Vukovarsko-srijemske županije. Ove godine je sve drugačije i ovaj 19. stručni sastanak je po uputama ministra zdravstva bio je organiziran virtualno i sva su predavanja bila snimljena. Ove godine su 84 kolega iz Vukovarsko-srijemske županije bile uključene u ovaj znanstveni skup i sretan sam zbog toga što smo u okviru mogućnosti koje smo imali na taj način održali projekt koji je počeo prije 19 godina, rekao je doktor Vladimir Gašparović, predsjednik Hrvatskog druđtva za hitnu i internističku intenzivnu medicinu.
Predavači su ovom prilikom obišli obnovljeni vukovarski Vodotoranj, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici i Spomen obilježje Ovčara. U obilasku im se pridružila i ravnateljica vukovarske bolnice, doktorica Vesna Bosanac koja je tom prilikom izrazila nadu kako će predstojeći dani sjećanja proći dostojanstveno i u skaldu sa svim epidemiološkim preporukama.
- Mi razumijemo sve one koji žele doći u Vukovar ovih dana. Znamo da će 18. studenog cijela Hrvatska biti uz nas, a mi ćemo učiniti sve da kolona sjećanja prođe dostojanstveno, s tim da se svi pridržavamo mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite, rekla je Bosanac.
 
Pročitano 647 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija