NAJNOVIJE
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Pet minuta gromoglasne tišine

U povodu Svjetskog dana slobode medija, u petak, 3. svibnja, Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove i sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da u 11.55 sati sudjeluju u 25. simboličnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine. Iz Sindikata novinara Hrvatske kažu da se ove godine Dan slobode obilježava s gorčinom i strepnjom. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:10)
Obljetnica masakra 12 policajaca u Borovu, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Borovu je održana središnja komemorativna svečanost povodom 33. obljetnice masakra 12 policajaca, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Obilježavanje je započelo svečanim programom na ulazu u Borovo kod „Dvanaest čempresa”, odakle su okupljeni u mimohodu krenuli prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje su, u nazočnosti državnog vrha, županijske i gradske vlasti te mnogobrojnih braniteljskih i stradalničkih udruga kao i članova obitelji, položeni vijenci i upaljene svijeće, a održan je i svečani komemorativni program te molitva.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:30)

Gradski vijećnik Darko Buljan napustio SDP

Dnevni je red usvojen s jednim glasom protiv Dnevni je red usvojen s jednim glasom protiv Milan Paun

Na početku sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara, koja je održana u Ružičkinoj kući, predsjednik vijeća Tomislav Šota obavijestio je vijećnike kako je vijećnik Darko Buljan napustio SDP i od sada će djelovati kao nezavisni vijećnik. Pitanja gradskim vlastima postavilo je 13 vijećnika.

Ivana Radoš, nezavisna vijećnica, pitala je koliko će biti asistenata u nastavi u školama i vrtićima. Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić odgovorila je kako je u osnovnim školama 39 asistenata, u srednjim školama četiri te pet u vrtićima, a asistente će dobiti sva djeca kojima su potrebni.   

David Vlajčić (NV) tražio je komentar gradonačelnika za transparentnost gradskoga proračuna prema priznanju Instituta za javne financije te o 64 milijuna kuna akumulirane vrijednosti u proračunu. Gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je te informacije i dodao kako državna revizija već četiri godine utvrđuje da nema nepravilnosti u poslovanju gradske uprave.

Jasmina Jukić (HKS) upozorila je na veliku antenu teleoperatera na Mitnici u blizini vrtića i škole te nezadovoljstvo nekih građana i pitala ima li Grad Vukovar kakav propis za postavljanje antena i odabir lokacije. Marina Vlajčić, pročelnica Upravnoga odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje te upravljanje gradskom imovinom rekla je kako svatko može, tako i Grad Vukovar, u postupku izrade projekta iznijeti svoj stav, da su način i lokacija postavljanja antena regulirani zakonom te da će Grad pratiti razvoj situacije.

Domagoj Bilić (NV) zatražio je od gradonačelnika da sumira ovogodišnji prijevoz izletnika na Vukovarsku adu. Penava je podsjetio da se dugogodišnji organizator prijevoza ŠRO „Dunav“ Vukovar ove godine nije javio na natječaj i time doveo građane u nezavidnu poziciju. „Reagirali smo brzo i pronašli prijevoznika kojim smo zadovoljni i mi i građani. Najvažnije je da nije bilo nikakvih incidenata niti ugroze sigurnosti izletnika. ŠRO „Dunav“ čak nije htio ustupiti čamce za prijevoz izletnika iako su čamci nabavljeni uz pomoć gradskih vlasti. Pravdali su se da nemaju takvu statutarnu mogućnost. Ovo je gorko iskustvo i žao mi je što su interesi pojedinaca stavljeni ispred interesa građana“ – rekao je Penava.      

Darija Benaković (NV) požalila se što je u istom danu otvoren i zatvoren natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća pa se puno građana nije uspjelo prijaviti. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček odgovorio je da će Grad Vukovar s 20 posto sufinancirati projekte obnove obiteljskih kuća, no da će, nažalost, mali broj građana dobiti pravo na tu obnovu, da metoda najbržega prsta nije dobra te da fond treba povećati sredstva za ovu namjenu.  

Filip Sušac (HKS) pitao je zašto su zastali radovi na uređenju Otoka sportova iako su pri kraju. Penava je odgovorio da je rok za dovršetak radova bio 15. kolovoza, da je završeno 99 posto radova, ostalo je postavljanje rukohvata za osobe u invalidskim kolicima te da očekuje brzi dovršetak radova čiji su investitor Hrvatske vode.   

Renatu Kovačić (NV) zanimalo je kada će biti završeni radovi na uređenju Trga Dražena Petrovića kod sportske dvorane u Borovu naselju te što je s obnovom Radničkoga doma. Penava je rekao da su radovi uređenja trga i igrališta završeni i slijedi otvaranje, a na natječaj za radove uređenja Radničkoga doma u Borovu naselju javilo se 15 potencijalnih izvođača, jedan je izvođač odabran, nije bilo žalbi na natječaj tako da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora i početak radova, najviše za tri tjedna. Projekt obnove vrijedan je oko 70 milijuna kuna.

Mirjana Semenić Rutko (HKS) pitala je hoće li tvrtka Enikon otvoriti pogon u Vukovaru. Gradonačelnik je potvrdno dogovorio i najavio da bi se to trebalo dogoditi krajem studenoga. „Zbog koronakrize zračni je prijevoz jedan od najpogođenijih sektora, no Enikon radi na pripremanju prostora u BIC-u za proizvodni pogon. Broj njihovih radnika u europskim zemljama prepolovljen je, no ne odustaju od pogona u Vukovaru, ali usporena je dinamika zapošljavanja jer je trenutno malena kupnja novih zrakoplova. Na edukaciju je Enikon pozvao i drugu skupinu zaposlenika iz Vukovara“ – rekao je Penava.

ivan penava

Kristina Ozdanovac (NV) rekla je da su građani Bogdanovačke ulice zahvalni na radovima uređenja te ulice i pitala kada će na red doći obnova Ulice SR Njemačke. Penava je rekao da će se na Sajmištu pojačano raditi unatoč tome što za takve radove potrebno puno novca i unatoč činjenici da nijedan metar cesta u Vukovaru nije napravljen sredstvima Vlade RH. Radovi uređenja SR Njemačke do križanja s Dugom ulicom počinju odmah po asfaltiranju Bogdanovačke ulice.

Darko Buljan (NV) pitao je kada će nova izgrađena marina na Dunavu biti u funkciji te dobio odgovor da Hrvatske vode provode natječaj za izgradnju lukobrana vrijednoga oko 30 milijuna kuna, a uskoro će biti raspisan i natječaj za upravljanje tom marinom.

Aleksandar Pribičević (SDSS) pitao je u kojoj su fazi radovi na prilaznom putu crkvi na Dobroj vodi. Pročelnik za komunalno gospodarstvo Dražen Čulig rekao je da će prilaz biti uređen na proljeće.

Vesna Vujić (SDSS) pohvalila je gradske mjere za poticanje nataliteta i upozorila da je u Vukovaru prošle godine rođeno 194 djece te umrlo 405 osoba. Smatra da ostanak ljudi u Vukovaru i veći natalitet mogu pomoći otvaranje radnih mjesta, davanje stipendija i za studij u inozemstvu te ubrzavanje otkupa stanova. Gradonačelnik je rekao da je najviše nade u oporavak Vukovara polagao u novi Zakon o poticanju investicija u Vukovaru u čemu nema napretka unatoč lijepim riječima kako iz Vlade RH tako i Europske komisije. Poticajne mjere prema roditeljima u Vukovar su dobre, ali one same ne mogu dati veće rezultate bez većih investicija, više radnih mjesta i boljih plaća. Upozorio je i da je broj rođene djece na broj stanovnika, što je Vukovar dovelo do loše pozicije, rađen temeljem posljednjega popisa stanovništva koji je zapravo fiktivan pa time ni izračun nije realan.

Pavao Josić (ŽZ) upozorio je kako i kod Vatrogasnoga doma postoji antena te predložio da se obavi inspekcija koja će izmjeriti zračenje. Tu je inicijativu gradonačelnik Penava prihvatio. Josić je govorio i o tvrtki Borovo rekavši kako tamo treba dovesti najbolje svjetske menadžere kako bi se povećala proizvodnja. Penava ga je podsjetio da je Borovo u državnom vlasništvu pa gradske vlast ne može donositi nikakve odluke o poslovanju Borova. Josić je postavio i pitanje legitimnosti Gradskoga vijeća budući da je puno vijećnika napustilo političke stranke s kojima je dobilo vijećničke mandate na izborima. Gradonačelnik je rekao da legalitet nije upitan i sve se radi po zakonu, a da nije tako, već bi reagirala nadležna državna tijela.

-         Glas na izborima za gradonačelnika i zamjenike jest glas za osobe a ne za političke stranke dok je u Gradskome vijeću to i glas za stranku – rekao je Penava.                 

Pročitano 1055 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija