NAJNOVIJE
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)
HDZ pobijedio, Penava ušao u Sabor

U petoj izbornoj jedinici prema 27, 64 posto prebrojanih glasova na parlamentarnim izborima pobijedio je HDZ osvojivši 50,82 posto glasova, SDP-ova koalicija dobila je 19,26 posto, Domovinski pokret 17,75 posto, a Most je blizu prelaska izbornoga praga, ima 4,73 posto.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 21:16)
Izlaznost na izbore manja za 3,68 posto

Na birališta u Hrvatskoj do 16.30 sati izašlo je 34,04 posto upisanih birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 17:22)
Župan Galić položio cvijeće na grob Marka Babića

Na grob pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru cvijeće je položio i svijeću upalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 16:30)
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)

Održana početna konferencija EU projekta „Swim“

U Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar održana je početna konferencija EU projekta „Swim“. Riječ je o sedmom, posljednjem, projektu kojega je Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno u iznosu od 1.423.471,38 kuna.

Korisnik projekta „Swim“ je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u periodu od 3 godine, a svrha projekta je osigurati potrebna sredstva za uključivanje djece na području grada Vukovara, od 1. do 4. razreda osnovne škole, u sportske programe gradskog plivališta, što će u konačnici doprinijeti i unapređenju kvalitete života djece na području grada Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić ovom prigodom je istaknula kako je projekt „Swim“ jedan od lijepih primjera kako u sinergiji gradskih ustanova i tvrtki, ovoga puta Sportskih objekata Vukovar i VURA-e, nastaju zajednički projekti.

-Ovaj je projekt posebno dobar jer je usmjeren na djecu,  kako bi se  u njima pobudila svijest o zdravom načinu života i važnosti bavljenja sportom-istaknula je Mujkić .

Ravnatelj Sportskih objekata Vukovar prof. Ivan Szabo  naglasio je  kako je ovaj projekt namijenjen djeci koja su osnove plivanja usvojila te se nastoje baviti plivanjem kao najzdravijom tjelesnom aktivnošću koja pomaže njihovom tjelesnom i psihičkom razvoju.

Koordinatorica projekta Mateja Crnjac rekla je da je projekt namijenjen minimalno za 50 djece, no kako se nadaju da će odaziv biti veći.

-U okviru projekta nabavit će se novo vozilo koji će djecu prevoziti od matičnih škola do sportskih objekata i na taj način povećat će se dostupnost sportskih sadržaja na području grada Vukovara. Treninzi su zamišljeni dva ili tri puta tjedno, ovisno o dogovoru s ravnateljima škola- istaknula je koordinatorica projekta.

Pročitano 99 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija