NAJNOVIJE
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)
HDZ pobijedio, Penava ušao u Sabor

U petoj izbornoj jedinici prema 27, 64 posto prebrojanih glasova na parlamentarnim izborima pobijedio je HDZ osvojivši 50,82 posto glasova, SDP-ova koalicija dobila je 19,26 posto, Domovinski pokret 17,75 posto, a Most je blizu prelaska izbornoga praga, ima 4,73 posto.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 21:16)
Izlaznost na izbore manja za 3,68 posto

Na birališta u Hrvatskoj do 16.30 sati izašlo je 34,04 posto upisanih birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 17:22)
Župan Galić položio cvijeće na grob Marka Babića

Na grob pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru cvijeće je položio i svijeću upalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 16:30)
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)

Učenice Gimnazije Vukovar predstavljale Hrvatsku u EU debati

Prošle godine u svibnju održana je prva debata u Gimnaziji Vukovar na kojoj su se učenici ove škole prvi puta iskušali u debatiranju na temu bacanja hrane, pod vodstvom predstavnice Centra za edukaciju i informiranje potrošača, Tanje Popović Filipović i profesorice Kristina Kristek iz vukovarske Gimnazije. Upravo su vukovarski gimnazijalci odabrani kao najbolji među pet srednjih škola u Hrvatskoj koje su sudjelovale u izboru, kako bi predstavili svoju zemlju na EU debati.

Mladi iz Hrvatske, Rumunjske, Litve, Latvije, Bugarske i Estonije debatirali su na temu bacanja hrane tijekom pandemije. Debata se provodila u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

-Hrvatsku su predstavljale Lucija Kolar i Naomi-Marie Spork, učenice Gimnazije Vukovar. Mladi su branili dvije argumentacije: DA – to je prilika za promjenu i NE – izolacija nije promijenila ništa. Dotakli su se globalnih posljedica otpada od hrane i razgovarali o vezi između potrošnje hrane (i otpada), širenja agroindustrije (šuma) i širenja koronavirusa. Debata se mogla pratiti uživo preko Youtube kanala. Sudionici su iznosili svoje stavove, postavljali pitanja jedni drugima i odgovarali na pitanja stručnog žirija i sve to na engleskom jeziku. Gimnazijalka Lucija Kolar osvojila je 4. mjesto i time ponosno predstavila svoju školu, Gimnaziju Vukovar, grad Vukovar i Hrvatsku- rekla je prof. biologije i kemije Kristina Kristek.

Ponosna na učenike Gimnazije ponosna je i ravnateljica Giana Marović Zeko.

-Ponosni smo na naše učenike koji svakim svojim sudjelovanjem, kako u ovom projektu tako i u mnogim drugim, ostave trag, što je velika čast za školu. Da radimo na ekološkoj osviještenosti pokazuje i prošlogodišnji uspjeh u organizaciji 1. vukovarskog plogginga i sudjelovanju velikog broja učenika, ali i građana. Kao eko škola nastavit ćemo i dalje razvijati potrebu očuvanja okoliša kod svih dionika kao i poticati smanjenje otpada na izvoru nastanka jer poticajno ozračje izgrađuje učenike te smo sigurni da je i ovo poticaj za neki novi ponos naše škole- poručila je ravnateljica Marović Zeko.

Pročitano 132 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija