NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevrijemenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Završena energetska obnova Ekonomske škole Vukovar

Obnova vrijedna gotovo 3,4 milijuna kuna Obnova vrijedna gotovo 3,4 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveli su projekt energetske obnove zgrade Ekonomske škole Vukovar, a vrijednost izvedenih radova i pruženih usluga iznosi 3.337.314,00 kn.

Ministarstvo graditeljstva sufinanciralo je projekt s 1.716.904,04 kn, Ministarstvo regionalnoga razvoja s 861.595,87 kn dok sredstva Grada Vukovara iznose 758.814,09 kn. Nakon završene energetske obnove, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te drugim suradnicima obišao je školu gdje su im učenici i djelatnici pripremili svečani program povodom uspješno završenoga projekta.

- Uštede su ogromne, čak 67 posto smanjena je potrošnja energije i ovdje se radi o jednom, u energetskom smislu kompletno obnovljenom objektu. Ovo puno znači ne samo za osnivača Vukovarsko-srijemsku županiju nego i za učenike i djelatnike škole koji će na ovaj način boraviti u puno ugodnijem i zdravijem okruženju – istaknuo je Penava.

 

Prozori

Pojasnio je i da u ovom trenutku ima nekoliko aktualnih projekata energetske obnove u Vukovaru te najavio da će se Grad Vukovar uključiti i u sufinanciranje enrgetske obnove kućanstava nakon što se objave natječaji, predvidivo u trećem kvartalu ove godine.

Projekt obnove obuhvatio je energetsku obnovu koja uključuje rekonstrukciju krovne konstrukcije, izolaciju vanjskih zidova, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju kotla na biomasu, ugradnju solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, ugradnju termostatskih radijatorskih ventila, novu instalaciju odnosno zamjenu sustava hlađenja, zamjenu unutarnje rasvjete LED rasvjetom i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova.

 

Razred

Ravnateljica Ekonomske škole koju pohađa 238 učenika Mira Majstorović istaknula je da su od 2006. godine boravili i radili u iznimno teškim uvjetima.

-Velika nam je čast što možemo nazočiti završetku energetske obnove naše škole. Ovo je sretan dan za sve nas, osim lijepog izgleda zgrade dobili smo sigurniji i kvalitetniji prostor za rad naših djelatnika i učenika te velike uštede na energiji – izjavila je Majstorović.

 

Svi

Nakon provedene energetske obnove zgrada Ekonomske škole Vukovar prešla je iz energetskog razreda F u energetski razred C.

Pročitano 184 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija