NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Vukovarsko-srijemska županija bogatija za 16 novih turističkih vodiča

Edukacija provedena u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku Edukacija provedena u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku Foto: Marija Molnar

ViCTour – virtual and cultural tourism (Virtualni i kulturni turizam) naziv je projekta kojega provodi Vukovarsko-srijemska županija od 2017. godine. Financira ga Interreg IPA CBC program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020., a projekt traje do listopada ove godine. S hrvatske strane, partneri na projektu su uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Turistička zajednica naše županije, a sa srpske Turistička zajednica Vojvodine, Sveučilište u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond Europski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine. Kako je u okviru projekta kao jedna od aktivnosti u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku odrađena edukacija za turističke vodiče s ciljem podizanja razine turističke promocije i ponude naše županije, u Palači Srijem u Vukovaru održana je svečana dodjela uvjerenja turističkim vodičima koji su bili uključeni u izobrazbu, a naša je županija postala bogatija za 16 novih turističkih vodiča.

Svečanosti uručenja nazočili su, uz domaćine župana Božu Galića i njegovog zamjenika Josipa Dabru i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku izv.prof.dr.sc. Boris Crnković, doc.dr.sc.Ivan Kelić s osječkog Ekonomskog fakulteta, Magdalena Parat, voditeljica projekta ViCTour kao i predstavnici turističkih zajednica iz naše županije.

VicTour1

Župan Galić naglasio je bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije prirodnim ljepotama, kulturnim i povijesnim karakteristikama, kao i tradicionalnim manifestacijama. -Imamo potencijala predstaviti se turistima, stoga će naši polaznici koji su prošli edukaciju kroz projekt ViCTour, od danas moći stručnije predstaviti potencijale naše županije. Stalno ističem važnost ulaganja u znanje, ljudske potencijale, a očiti primjer toga je naša Razvojna agencija koja je osnovana kako bi pripremala i prijavljivala projekte, posebno one koji se financiraju sredstvima EU fondova, kako bi osigurali radna mjesta te razvoj ovoga kraja – rekao je župan Galić čestitavši polaznicima ove edukacije.

Boris Crnković pak naglasio je važnost ovog projekta ne samo za Vukovarsko-srijemsku županiju nego općenito za cijelu Slavoniju i Baranju.

-Zahvaljujem županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji koji su prepoznali važnost educiranja turističkih vodiča što je značajno za razvoj kontinentalnog turizma i time i razvoj turističkih potencijala slavonskih županija. Učimo stalno, nešto novo, i ono što je sigurno, ulaganje u ljudske potencijale može osigurati bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom našeg kraja. Prepoznata je važnost edukacije, način kako turistički vodiči daju informacije posjetiteljima jer oni to prenose svojoj okolini u kojoj žive. Ove godine Ekonomski fakultet u Osijeku obilježava 20 godina postojanja seminara za turističkog vodiča i na taj način doprinosi razvoju gospodarstva Hrvatske – istaknuo je Crnković.

ViCTour2

Voditeljica projekta Magdalena Parat pojasnila je glavni cilj projekta odnosno razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se razvila atraktivnost ovog pograničnog područja Srijema.

-Na taj način ćemo ojačati i integrirati turističku promociju te potaknuti bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom – rekla je Parat.

Vrijednost projekta je 927 324 eura od čega oko 280 tisuća eura otpada na Vukovarsko-srijemsku županiju. 

 

 

Pročitano 928 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija