NAJNOVIJE
Poziv volonterima

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u okviru programa Referentni centar Vukovar i projekta Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa, poziva osobe zainteresirane za volontiranje u toj udruzi kako bi stekli nova znanja i vještine.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:31)
Blagdan Tijelova obilježava se u četvrtak

U Hrvatskoj je blagdan Tijelova 2001. godine proglašen državnim praznikom i neradnim danom.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 10:07)
Mladi Vukovarci mogu se prijaviti za ljetni mirovni kamp na moru

U Splitu se od 15. do 27.srpnja ove godine održava ljetni mirovni kamp za mlade pod nazivom Mladi ujedinjeni u miru.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:57)
Najezda komaraca otežava svakodnevne aktivnosti

Suzbijanje komaraca za cilj ima sprečavanje pojave zaraznih bolesti, smanjenje kožnih problema te smetnji u svakodnevnom životu. Vodostaj Dunava je visok, imali smo prije nekoliko dana visoke temperature zraka, a potom i oluju pa je sve to uzrokovalo pravu najezdu komaraca u našem gradu koju nisu uspjela riješiti ni ponavljana adulticidna tretiranja odnosno zaprašivanja s tla.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:19)
Prvi festival Traminca u Iloku

Proteklog je vikenda u Iloku održan Prvi festival Traminca koji je ujedno i prvi takve vrste održan u Hrvatskoj.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:53)
U Županijskoj komori Vukovar održana radionica o uvođenju E- računa

HGK – Županijska komora Vukovar u suradnji s Financijskom agencijom (FINA) organizirala je edukaciju Elektroničko izdavanje računa.

(Srijeda, 19 Lipanj 2019 08:11)
S raznih natjecanja donijeli više od 50 nagrada

U školskoj 2018./2019. godini učenici Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar osvojili su 16 prvih, 26 drugih 8 trećih nagrada na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Zapažene su rezultate postigli na natjecanjima tambure, klavira, flaute, harmonike te suvremenoga plesa, a izvrsnost je pokazao i troglasni zbor glazbene škole osvojivši zlatnu nagradu te dvije posebne nagrade žirija – nagradu dirigentici za poseban umjetnički dojam te nagradu korepetitoru za klavirsku pratnju.

Nagrađene učenike i njihove mentore primili su u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivana Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Škola je prije 20 godina započela rad s 50 učenika i troje profesora, a danas ju pohađa 210 učenika iz Vukovara i okolice, to je kapacitet kojeg trenutno možemo pokriti. U školi rade 22 profesora, a imamo odjele odjele klavira, violine, flaute, gitare, tamburice, harmonike kao i odjel suvremenoga plesa – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića.

Gradski su čelnici učenicima i mentorima čestitali na izvrsnim uspjesima postignutima ove godine, a zamjenica gradonačelnika Mujkić najavila i mogućnost financiranja rekostrukcije zgrade glazbene škole.

-Glazbena škola godinama postiže zapažene rezultate, radi se o mladim talentiranim ljiudima koji izdvajaju dio svog vremena, ulažu u sebe i promoviraju grad na nastupima i natjecanjima. U skladu s našim mogućnostima nastojimo podržavati njihove projekte, a jedan od najvažnijih im je rekonstrukcija zgrade škole. Kako je grad preuzeo ingerencije nad osnovnim školama, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti financirati taj projekt i pružiti ovim učenicima i njihovim profesorima još bolje uvjete za rad – rekla je Mujkić.

Iz vukovarske glazbene škole najavljuju i pojačani angažman na stručnom usavršavanju predavača, ulaganje u nove i kvalitetne instrumente kao i međunarodnu suradnju na projektima. Također, najavljuju i održavanje glazbenih radionica u dječjim vrtićima kako bi se djeca zainteresirala za ritam i glazbu.

(Utorak, 18 Lipanj 2019 15:23)

Američki veleposlanik Robert Kohorst posjetio Dječji vrtić na Mitnici

Američki veleposlanik Robert Kohorst posjetio Dječji vrtić na Mitnici Foto: Kery

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i s NJ.E. veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst posjetili su  područni objekt Mitnica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Ravnateljica vrtića Mirjana Kulić provela je posjetitelje kroz vrtić pokazavši im novi i stari dio vrtića. Američki veleposlanik u svakom se odjeljenju družio s djecom a na kraju su djeca svim posjetiteljima pripremila prigodan program. Veleposlanik Kohorst je rekao kako mu je veliko zadovoljstvo posjetiti vrtić te naglasio sjajnu partnersku suradnju SAD-a i Vukovara. Istaknuo je kako žele pomagati posebno djeci te kako mu je stvarno zadovoljstvo vidjeti djecu jer i sam ima dvoje unučadi od 3 i 5 godina.foto 2 Na posjetu se veleposlaniku Kohorstu zahvalila zamjenica gradonačelnika grada Vukovara Ivana Mujkić - Danas smo imali čast da nas je posjetio američki veleposlanik gospodin Kohorst koji je došao u obilazak ovog novog dijela Dječjeg vrtića na Mitnici. Uistinu smo zahvalni obzirom da je sigurno ulaganje u djecu, u budućnost nešto najbitnije što možemo učiniti. Kao što sam spomenula nažalost, ovdje neke generacije, uključujući i moju generaciju nisu imali priliku na lijepo djetinjstvo niti pohađanje vrtića u svom kvartu, u svom gradu. Bili smo raseljeni po cijeloj Hrvatskoj, oni na sreću imaju tu priliku. Naša obveza je i dužnost učiti ih da sutra budu dobri ljudi a to ćemo ih najbolje naučiti ako im pružimo priliku da imaju lijepo djetinjstvo – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.Mujkić Ravnateljica vrtića Mirjana Kulić upoznala je nazočne s trenutačnim stanjem u vrtiću - Danas imamo upisano 560 djece u naših 6 objekata. Ove godine smo i u selu Bogdanovci otvorili desetosati program i na taj način izišli roditeljima u susret, svi oni koji rade imaju potrebu poslati djecu u vrtić. Dosada su djecu morali voziti u Vukovar, Vinkovce i neka druga sela. To je znatno povećao broj djece u odnosu na prošlu godinu. Bilo je puno upita za upis, nismo mogli svima izići u susret a u jednom trenutku smo i sobu dnevnog boravka pretvorili u dvoranu i na taj način uskratili djeci ono što je najvažnije, igru, sport. Otvaranjem ovog objekta smo oslobodili prostor i sada djeca imaju dvoranu samo za sebe u prijepodnevnim satima a poslijepodne uz nadzora trenera i odgojiteljice imaju mogućnost za vježbanje – rekla je ravnateljica vrtića Mirjana Kulić. Veleposlanik Robert Kohorst bio je u pratnji supruge te predstavnika vojske SAD-a i Hrvatske.foto

Pročitano 198 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija