NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam Foto: Valerija Lozančić

Mirovna Grupa Mladih Dunav zajedno s Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar organizator je STEM sajma koji se održava  26. i 27. listopada u prostoru  škole. Program je kombinacija predavanja i prezentacija za nastavnike i učenike, te prezentacija radova za građane i širu javnost. 

-Cilj STEM sajma, prvoga ove vrste u gradu Vukovaru, približiti je nastavnicima, profesorima i učenicima mogućnosti, potaknuti ih i motivirati za daljnji razvoj projekata, umrežiti dionike koji se bave STEM područjem i prenijeti već postojeća znanja i iskustva iskusnih organizacija i pojedinaca u STEM području. Osim toga, roditeljima, građanima i široj javnosti prezentirati rad škole i udruga i mogućnosti za djecu i mlade za formalno i neformalno obrazovanje u gradu Vukovaru, rekla je Martina Uglik, koordinatorica u Mirovnoj grupi mladih Dunav.

 

Stem kocka

 

Prvoga dana nakon službenog otvorenja bilo je riječi o regionalnom razvoju Slavonije u IT i STEM području, izazovima edukacije formalnog i neformalnog obrazovanja u području IT i STEM te umrežavanju, a održana je i radionica  Uvod u game industriju / razvoj video igara /   također su prezentirani učenički radovi iz područja robotike i programiranja. Za drugi dan sajma predviđene su prezentacije radova i programa u kojima će djeca i mladi, roditelji i građani imati priliku upoznati se s mogućnošću sudjelovanja u edukativnim programima i upoznati se s radom Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar.

Organizatori:  Mirovna grupa mladih Dunav i Tehnička škola Nikola Tesla uz organizacijsku podršku Void Main Studio i tvrtke Hotspot d.o.o

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija