NAJNOVIJE
Predstavljena zbirka pjesama Doba bršljana

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je zbirka poezije Doba bršljana autora Davora Ivankovca.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 18:56)
Zašto vojnici napadaju gradove?

U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine Institut Ivo Pilar organizirao je tradicionalni 21. po redu znanstveno stručni skup "Vukovar 91. - dvadeset i sedma godina poslije".

(Srijeda, 14 Studeni 2018 16:11)
Prigodni poštanski žig uz Dan sjećanja na žrtvu vukovara i Škabrnje

Na inicijativu vrbovečkog filatelista i tajnika zagrebačkog Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije Stjepana Zdenka Brezarića, Hrvatski časnički zbor Vrbovec inicirao je uporabu prigodnog poštanskog žiga u subotu 17.11.2108. u poštanskom uredu 10340 Vrbovec kojim se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 13:56)
Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto

Gradska knjižnica Vukovar osvojila je prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 12:15)
Otvorenjem izložbe Logoraši počeo Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U Hrvatskom domu Vukovar sinoć je u  organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta  otvorena izložba pod nazivom „Logoraši" koja skulpturom tematizira logoraše srbijanskih koncentracijskih logora.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 11:08)
U prometnoj nesreći u Petrovcima smrtno stradao 42-godišnji muškarac

Muškarac 42-godišnjak iz Petrovaca, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19,15 minuta u Petrovcima.

(Srijeda, 14 Studeni 2018 09:54)
Otvorena izložba slika Vlastimira Lončara

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba slika Vlastimira Lončara nazvana Vukovarski crni dani.

(Utorak, 13 Studeni 2018 19:12)

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam

U Tehničkoj školi Nikole Tesle u Vukovaru u tijeku je dvodnevni STEM sajam Foto: Valerija Lozančić

Mirovna Grupa Mladih Dunav zajedno s Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar organizator je STEM sajma koji se održava  26. i 27. listopada u prostoru  škole. Program je kombinacija predavanja i prezentacija za nastavnike i učenike, te prezentacija radova za građane i širu javnost. 

-Cilj STEM sajma, prvoga ove vrste u gradu Vukovaru, približiti je nastavnicima, profesorima i učenicima mogućnosti, potaknuti ih i motivirati za daljnji razvoj projekata, umrežiti dionike koji se bave STEM područjem i prenijeti već postojeća znanja i iskustva iskusnih organizacija i pojedinaca u STEM području. Osim toga, roditeljima, građanima i široj javnosti prezentirati rad škole i udruga i mogućnosti za djecu i mlade za formalno i neformalno obrazovanje u gradu Vukovaru, rekla je Martina Uglik, koordinatorica u Mirovnoj grupi mladih Dunav.

 

Stem kocka

 

Prvoga dana nakon službenog otvorenja bilo je riječi o regionalnom razvoju Slavonije u IT i STEM području, izazovima edukacije formalnog i neformalnog obrazovanja u području IT i STEM te umrežavanju, a održana je i radionica  Uvod u game industriju / razvoj video igara /   također su prezentirani učenički radovi iz područja robotike i programiranja. Za drugi dan sajma predviđene su prezentacije radova i programa u kojima će djeca i mladi, roditelji i građani imati priliku upoznati se s mogućnošću sudjelovanja u edukativnim programima i upoznati se s radom Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar.

Organizatori:  Mirovna grupa mladih Dunav i Tehnička škola Nikola Tesla uz organizacijsku podršku Void Main Studio i tvrtke Hotspot d.o.o

Pročitano 137 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija