NAJNOVIJE
Na Gradskome vijeću donesene odluke o izmjenama i dopunama Proračuna te osnivanju d.o.o. - Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva d.o.o.

S 15 glasova za i 3 protiv na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Vukovara za 2018. godinu.

(Utorak, 18 Prosinac 2018 15:33)
Žestoki aktualni sat posljednje sjednice Gradskoga vijeća u ovoj godini

Iako se očekivalo kako će posljednja sjednica Gradskoga vijeća u ovoj godini proteći u blagdanskome ozračju, aktualni sat gradonačelnika protekle sjednice gradskoga vijeća bio gotovo najžešći do sada.

(Utorak, 18 Prosinac 2018 15:24)
Nadbiskup Hranić pozvao obitelji na udomljavanje djece

Svoju ovogodišnju božićnu pastirsku poruku nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić u cijelosti je u ponedjeljak posvetio važnosti udomljavanja, odnosno posvajanja djece, ističući kako hrvatsko društvo ne smije dopustiti da ijedno dijete ostane uskraćeno za toplinu doma zbog nedostatnog broja udomitelja. 

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 18:32)
U muzej stiglo 470 knjiga iz Zagreba

Predstavnici Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba predali su ravnateljici Gradskoga muzeja Vukovar Ruži Marić donaciju 470 knjiga za knjižnicu Gradskog muzeja Vukovar.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 15:24)
Župan Galić s novinarima na tradiocinalnom blagdanskome domjenku

Vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić, ugostio je direktore, urednike i novinare medijskih kuća s područja Vukovarsko-srijemske županije na već tradicionalnome prijemu u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 14:57)
Obilježena peta godišnjica smrti ratnog načelnika Policijske uprave Vukovar 91. Stipe Poleta

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata počast načelniku Policijske uprave Vukovar 91. Stipi Poletu odali su članovi obitelji, izaslanstvo Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, odnosno dožupan Damir Barna, Grada Vukovara i Savjeta za branitelje gradonačlnika Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te izaslanstvo PU vukovarsko-srijemske. 

 

Stipe Pole vijenci 18

 

Mate Dudić, zamjenik predsjednika Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar podsjetio je kako je Pole bio hrabar i skroman čovjek koji je uvijek brinuo o svojim suborcima.
-Sjećamo ga se kao hrabrog i skromnog čovjeka koji je uvijek brinuo o svojim suborcima. Kao ratni načelnik policije uz ispomoć policije iz više policijskih uprava i dragovoljaca Vukovara i drugih gradova lijepe naše , među prvima je organizirano i profesionalno postavio vojnu obranu Grada. Surađivao je s poginulim general bojnikom g. Blagom Zadrom, povjerenikom Vlade RH g. Marinom Vidićem – Bilim a potom i zapovjednicima 204 vukovarske brigade HV, gospodom  Milom Dedakovićem - Jastrebom i Brankom Borkovićem - mladim Jastrebom . Posebno je  surađivao s bolničkim timom na čelu sa ravnateljicom Opće bolnice Vukovar dr. Vesnom Bosanac, kao i  civilnom zaštitom i drugim organiziranim asocijacijama koje su sudjelovale u obrani Grada.

Molitvu je izgovorio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, a potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova služena sveta misa.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:58)
Mario Zovko pobjednik je pojedinačnog brzopoteznog prvenstva VSŽ u šahu

U Sotinu je proteklog vikenda održano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Pojedinačni turnir odigran je u 11 kola s tempom igre 3 minute po igraču uz dodatak 2 sekunde po odigranom potezu.

Nakon 11 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 9 osvojenih bodova (7 pobjeda i 4 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Vinkovci“, Esad Gorić s 8,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani Josip Stočko.

Od šahista ŠK „Vukovar '91“ još su nastupili Ilija Mutapčić, koji je s 5,5 bodova zauzeo 15. mjesto, Ivan Luketić s osvojenih 5 bodova i Franjo Mrgan koji je osvojio 4,5 boda.

(Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 13:10)

Kestenijada u Domu za starije i nemoćne u Vukovaru

Kesteni pečeni, kesteni vrući! Kesteni pečeni, kesteni vrući! Foto: R. Rac

U Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru održana je tradicionalna - kestenijada. Uz vruće kestene, kuhano vino i tamburaše na terasi Doma upriličeno je druženje zaposlenika i korisnika Doma zajedno s korisnicima domova iz Iloka i Vinkovaca te predstavnicima Grada Vukovara.

Ispečeno je 30-ak kilograma kestena, a Marija Ignjatović, socijalna radnica u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru kaže kako je riječ o događaju kojim započinju čitavi niz raznih manifestacija za njihove korisnike, a nakon ljetne stanke u vrijeme godišnjih odmora.
- Upravo stoga naši joj se korisnici jako vesele - rekla je Ignjatović, dodajući kako je kestenijada ujedno bila i prigoda da se korisnici i zaposlenici doma druže sa svojim gostima te uživaju u, možda, posljednjim sunčanim danima ove jeseni.

Na tradicionalnoj manifestaciji ispred Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara nazočio je pročelnik Dražen Kobašević.

-
Čestitam ravnateljici Doma za starije i nemoćne u Vukovaru Željki Rajković, svim djelatnicima na osmišljavanju ove sada već tradicionalne manifestacije u kojoj uživaju svi korisnici doma - rekao je Kobašević, ističući kako će Grad Vukovar u skladu sa svojim mogućnostima uvijek na određeni način skrbiti o svim građanima treće životne dobi. Kako je rekao, nedavno obilježavanje Međunarodnoga dana starijih osoba na središnjem gradskom trgu u Vukovaru upravo tome govori u prilog.

Iako se ovakvim i sličnim manifestacijama u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru svim korisnicima trude olakšati i upotpuniti umirovljeničke dane, iz Doma podsjećaju kako im jedan od većih problema s kojima se susreću, manjak smještajnog kapaciteta. Naime, ovaj Dom ima kapacitet od 110 osoba te je svake godine popunjen do posljednjega mjesta. Doznajemo kako je lista čekanja za oko 70-ak osoba duža od trenutnih smještajnih kapaciteta i na njoj se trenutno nalazi oko 180 osoba.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković pojasnila nam je kako Dom ima ishodovane sve dozvole za proširenje smještajnih kapaciteta, međutim problem predstavljaju financije, jer bi realizacija ovakvoga projekta koštala oko 30.000.000 kuna.

Pročitano 167 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija