NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

U eksploziji u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu poginula jedna osoba, devet ih je ozlijeđeno

Ilustracija Ilustracija

Dan uoči najavljenog sastanka predsjednice o problemu rafinerije nafte iz Bosanskog Broda, došlo je do eksplozije. U snažnoj eksploziji koja se dogodila  oko 21:30 jedna je osoba poginula, a devet ih je ranjeno. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara kaže da su odmah ponudili pomoć u zbrinjavanju ozlijeđenih.
-Mi smo imali sreću da je i vjetar okrenuo smjer inače je u samom početku išao na našu stranu. Pratili smo cijelu noć mjerne postaje i imamo sreću da koncentracije plinova nisu bile takve da alarmiramo građane. Mislim da treba intenzivirati pregovore da se napokon rafinerija modernizira i da dobije veći stupanj sigurnosti, rekao je Duspara.

Eksploziju je uoči aktualnog sata komentirao i premijer Andrej Plenković, koji se sastao s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem.
-U ovom trenutku pratimo i stanje kvalitete zraka i onečišćenje na Savi i sve službe su angažirane, rekao je Plenković.

Ministar Ćorić bit će na sastanku, kojega je zbog problema zagađenog zraka i nužne obnove rafinerije na bosanskoj strani, sazvala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je privremeno izmjestila svoj ured u Slavonski Brod. Unatoč angažmanu predsjednice, koja je pitanje rafinerije potegnula i prilikom sastanaka s ruskim šefom države i diplomacije, gradonačelnik Broda je realan.
-Pa mislim da će tu biti više aktera koji su uključeni, ali mi Brođani ne očekujemo nešto spektakularno i nešto puno. Pokušat ćemo ponovno utjecati na naše ministarstvo i ministarstva da odradimo bar onaj dio koji je na našoj strani i utječe jednim dijelom na kvalitetu zraka u Slavonskom Brodu, kaže Duspara.

Nakon eksplozije uočena je naftna mrlja na rijeci Savi, a županija je već angažirala tvrtku za sanaciju. Portal Srpskainfo navodi da je najvjerojatnije do nesreće došlo zbog curenja goriva koje je zahvatilo postrojenje toplane.

Pročitano 301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija