NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Kažem DA pristojnom ponašanju na internetu

Mladi dosta pričaju na internetu s nepoznatim osobama Mladi dosta pričaju na internetu s nepoznatim osobama Foto: Marija Molnar

U organizaciji Europskoga doma Vukovar u našem je gradu održana završna konferencija projekta Kažem DA pristojnom ponašanju na internetu. Projekt je proveden u suradnji s OŠ Nikole Andrića Vukovar, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima te Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

-Cilj našega projekta kojeg smo provodili godinu dana je smanjiti oblike elektroničkog nasilja među djecom i mladima, poboljšati kvalitetu života djece i mladih te povećati umreženost i informiranost partnera i drugih ključnih dionika te zainteresiranih građana. Proveli smo brojne aktivnosti tijekom projekta kao i istraživanje o zaštiti djece na internetu. Rezultati istraživanja su zabrinjavajući i pokazuju da djeca i mladi dosta razgovaraju s nepoznatim osobama, ali i da o tome ne razgovaraju sa svojim roditeljima. S druge strane, roditelji su tijekom istraživanja iskazali interes za edukacijom o korištenju interneta i o tome kako zaštititi djecu prilikom korištenja interneta – istaknula je voditeljica projekta Romana Uglješić

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U okviru konferencije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, predavanje je održao Igor Jurić, iz Fondacije Tijana Jurić. Otac je djevojčice Tijane koja je 2015. godine svirepo ubijena u Srbiji, a što ga je ponukalo da osnuje fondaciju s ciljem preventivnog djelovanja i educiranja kako bi se poboljšala sigurnost djece ali i sačuvala uspomena na Tijanin tragično ugašeni život. Fondacija je uspjela izlobirati promjene u srbijanskome Zakonu o policiji koji je se otada često naziva i Tijanin zakon. U Vukovaru je dan prije održao predavanje na temu Nasilje ne poznaje granice. Kaže da je nasilje nad djecom u ekspanziji kako u njegovoj zemlji tako i u zemljama u okruženju.

Igor Juric

-Pedofilija, nasilje nad djecom, vršnjačko nasilje, pojave su koje eskaliraju posljednjih godina u Srbiji, a koliko doznajem iz razgovora ovdje ni Hrvatska nije u boljoj poiziciji kao niti druge zemlje na ovom području. Problem je zajednički i možemo zajedno djelovati kako bi pokrenuli stvari. Ovo je problem svih nas, problem koji ne bira ni vjeru ni naciju, a djeca nam moraju biti prioritet – rekao je Jurić.

Također, predavanje na konferenciji održali su i predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, a tijekom konferencije za mlade je sudionike organiziran i rad u grupama nakon čega su izlagali mišljenja i diskutirali.

Konferencija Kažem da pristojnom ponašanju na internetu održana je u prostorijama Gradske knjižnice Vukovar – odjela za mlade Spajalica.

 

Pročitano 207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija