NAJNOVIJE
Zadruga Vrhunsko vukovarsko dobila prostor blizu Straduna

Zadruga Vrhunsko Vukovarsko koja postoji tek nekoliko mjeseci.

(Petak, 22 Ožujak 2019 09:45)
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)

Kažem DA pristojnom ponašanju na internetu

Mladi dosta pričaju na internetu s nepoznatim osobama Mladi dosta pričaju na internetu s nepoznatim osobama Foto: Marija Molnar

U organizaciji Europskoga doma Vukovar u našem je gradu održana završna konferencija projekta Kažem DA pristojnom ponašanju na internetu. Projekt je proveden u suradnji s OŠ Nikole Andrića Vukovar, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima te Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

-Cilj našega projekta kojeg smo provodili godinu dana je smanjiti oblike elektroničkog nasilja među djecom i mladima, poboljšati kvalitetu života djece i mladih te povećati umreženost i informiranost partnera i drugih ključnih dionika te zainteresiranih građana. Proveli smo brojne aktivnosti tijekom projekta kao i istraživanje o zaštiti djece na internetu. Rezultati istraživanja su zabrinjavajući i pokazuju da djeca i mladi dosta razgovaraju s nepoznatim osobama, ali i da o tome ne razgovaraju sa svojim roditeljima. S druge strane, roditelji su tijekom istraživanja iskazali interes za edukacijom o korištenju interneta i o tome kako zaštititi djecu prilikom korištenja interneta – istaknula je voditeljica projekta Romana Uglješić

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U okviru konferencije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, predavanje je održao Igor Jurić, iz Fondacije Tijana Jurić. Otac je djevojčice Tijane koja je 2015. godine svirepo ubijena u Srbiji, a što ga je ponukalo da osnuje fondaciju s ciljem preventivnog djelovanja i educiranja kako bi se poboljšala sigurnost djece ali i sačuvala uspomena na Tijanin tragično ugašeni život. Fondacija je uspjela izlobirati promjene u srbijanskome Zakonu o policiji koji je se otada često naziva i Tijanin zakon. U Vukovaru je dan prije održao predavanje na temu Nasilje ne poznaje granice. Kaže da je nasilje nad djecom u ekspanziji kako u njegovoj zemlji tako i u zemljama u okruženju.

Igor Juric

-Pedofilija, nasilje nad djecom, vršnjačko nasilje, pojave su koje eskaliraju posljednjih godina u Srbiji, a koliko doznajem iz razgovora ovdje ni Hrvatska nije u boljoj poiziciji kao niti druge zemlje na ovom području. Problem je zajednički i možemo zajedno djelovati kako bi pokrenuli stvari. Ovo je problem svih nas, problem koji ne bira ni vjeru ni naciju, a djeca nam moraju biti prioritet – rekao je Jurić.

Također, predavanje na konferenciji održali su i predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, a tijekom konferencije za mlade je sudionike organiziran i rad u grupama nakon čega su izlagali mišljenja i diskutirali.

Konferencija Kažem da pristojnom ponašanju na internetu održana je u prostorijama Gradske knjižnice Vukovar – odjela za mlade Spajalica.

 

Pročitano 247 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija