NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Dr. sc. Željko Sudarić novi je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru

Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Foto: VEVU / arhiva HRV-a

Novi dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke je dr. sc. Željko Sudarić, odlučilo je Upravno vijeće Veleučilišta. Dužnost dekana Željko Sudarić preuzeo je s 1.  listopada. 

Novoimenovani dekan doktor je znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, znanstvene grane menadžment te viši predavač na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Autor je više znanstvenih i stručnih radova na međunarodnim konferencijama, urednik nastavnih udžbenika  te član organizacijskog, programskog i znanstvenog odbora više međunarodnih konferencija. Uspješno je završio nekoliko stručnih edukacija vezanih uz prodaju, financije i marketing te sudjelovao u realizaciji EU projekata vezanih za zapošljivost i jačanje socijalnog dijaloga, izvijestili su iz Veleučilišta.

- Kvalitetnijom suradnjom djelatnika, ali i svih relevantnih dionika želimo naše Veleučilište ojačati i učiniti ga konkurentnim, aktualizirati nove studijske programe, a kako bi  Veleučilište i Vukovar postali sinonim za stručno, kvalitetno i ugodno studiranje. Studenti, uz djelatnike, su najveća vrijednost Veleučilišta te će rad dekana i cjelokupne Uprave za mandatno razdoblje upravo biti najviše temeljen na tome, a studiranje i studijski programi bit će najvažniji proces na Veleučilištu - poručuje novoimenovani dekan te dodaje kako će stoga glavne odrednice rada novoimenovane uprave biti timski rad, okrenutost studentima i njihovom obrazovanju te otvorenost prema svima koji žele pridonijeti boljitku i razvoju Veleučilišta.

Kako bi se studentima osigurao najbolji mogući studentski standard, a kakav postoji na drugim visokoškolskim ustanovama potrebno je žurno poduzeti aktivnosti s ciljem dodatnog povećanja kvalitete i konkurentnosti Veleučilišta na tržištu visokog obrazovanja uz suradnju  lokalne i regionalne samouprave, mjerodavnih institucija, gospodarskih subjekata i završenih studenata Veleučilišta, mišljenja je dekan Sudarić koji je u fokus svoga budućeg djelovanja stavio i suradnju s lokalnom zajednicom jer, kako kaže, svako Veleučilište daje posebnost lokalnoj zajednici i gradu u kojem djeluje te nije samo proizvođač znanja nego i pokretač lokalnih zbivanja.

- Jedna od temeljnih zadaća Veleučilišta je biti pokretač razvoja lokalne zajednice, gospodarstva i društva u cjelini te bi Veleučilište i njegovi stručnjaci trebali aktivno sudjelovati u stvaranju gospodarskih i razvojnih strategija grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Lokalna i regionalna samouprava, uz studente i djelatnike, trebala bi biti stup na kojem se razvija Veleučilište - zaključuje novoimenovani dekan vukovarskog Veleučilišta dr. sc. Željko Suradić.

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija