NAJNOVIJE
Bajakovo - jedna osoba smrtno stradala, sedmero ozlijeđeno
Jedna osoba smrtno je stradala, a sedmero je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17:40 sati na autocesti A-3 na 303. kilometru u smjeru Zagreba nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo.
(Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 00:23)
Enna Vukovar – Marina Kaštela 3:0

Pobjedom nad Marinom Kaštelom, odbojkašice Enne Vukovar osigurale su prvo mjesto u Ligi za ostanak, odnosno pete su u Hrvatskoj. Bila je to lakša pobjeda od očekivanog gdje gošće niti u jednom trenutku nisu ozbiljnije priprijetile. Rezultat po setovima 25:17, 25:14 i 25:13.

Trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija zadovoljna je osvajanjem petog mjesta i igrom svojih odbojkašica a ovako uvjerljivu pobjedu nije očekivala. S druge strane trener Marine Kaštele Milorad Krunić vjeruje da u uzvratnoj utakmci može pobjediti Ennu Vukovar. U 9. kolu još će igrati Poreč i Brda.

U sljedećem kolu ponovno se sastaju Marina Kaštela i Enna Vukovar, te Brda i Poreč.

Poredak:

1.      Enna Vukovar  23

2.      Marina Kaštela 12

3.      Brda 10

4.      Poreč 6

(Nedjelja, 17 Veljača 2019 09:53)
Tko krade djeci igračke?

U Hrvatskome domu Vukovar premijerno je izvedena predstava Zmaj Heliot, a namijenjena je djeci.

(Petak, 15 Veljača 2019 19:02)
Stipendije dobila 142 studenta i učenika

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je u Ružičkinoj kući u Vukovaru ugovore studentima i učenicima koji su ove akademske i školske godine dobili gradske stipendije.

Nakon provedenoga natječaja 142 studenta i učenika ostvarili su pravo na stipendije.

Studenti deficitarnih zanimanja, njih 33, primat će deset mjeseci po tisuću kuna, ostali studenti po 800 ili 500 kuna dok učenici imaju pravo na 400 kuna mjesečno.

Za to je iz gradskoga proračuna namijenjeno 1,6 milijuna kuna te prikupljeno donacijama 276.500 kuna.

No, zbog zahtjevnijih uvjeta na javni se poziv nije prijavio dovoljan broj studenta, javilo se njih 170, tako da će uskoro biti raspisan novi poziv.

Na uručivanju ugovora bili su i gradonačelnikovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.

(Petak, 15 Veljača 2019 18:37)
Kitteens u Vukovaru

Počinja prva u nizu radionica iz projekta Kitteens – poticanja djevojaka uzrasta od 14 do 21-e godine za tehničke smjerove IT sektora.

(Petak, 15 Veljača 2019 13:05)
Žene vole pametne muškarce

Valentinovo je u Gradskoj knjižnici Vukovar proslavljeno predstavljanjem zbirke priča i humoreski Žene vole pametne muškarce autora Zlatka Erjavca.

(Petak, 15 Veljača 2019 12:49)
Željka Miljković i Nataša Dermiček pozvane u reprezentaciju

Glavni grad Slovenije Ljubljana, od 7. do 10.ožujka, bit će domaćin međunarodnog turnira u dizanju utega u ženskoj konkurenciji pod nazivom XI. WOMEN WEIGHTLIFTING GRAND PRIX 2019. a koji je u službenom Kalendaru natjecanja Europske i svjetske federacije a na koji su prijave dostavili natjecatelji iz 19 zemalja Europe i svijeta.Na ovom prestižnom nadmetanju dizačica utega i Klub dizača utega „Vukovar“ imat će svoje predstavnice.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije, Hrvatsku će predstavljati šest natjecateljki a po prvi puta u dresu s državnim grbom, nastupit će Vukovarke, Željka Miljković u kategoriji do 40 kg u „Kids“ skupini natjecateljki do 12 godina i Nataša Dermiček u kategoriji do 45 kg u „Girl“ skupini natjecateljki do 14 godina, koje će put Slovenije u pratnji svojih trenera Davora Horvata i Milana Kordića.

Novo je to priznanje za KDU „Vukovar“, koji će uz već standardne članice Reprezentacije Hermanu Dermiček i Anu Crnjac imati još dvije mlade reprezentativke.

„Od nastupa naših članica, očekuje se da u Ljubljani dostojno predstave svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku a s obzirom da se radi o djeci u čijim je nastupima u toj dobi primaran talent, koji neosporno imaju, nije isključen visok plasman naših mladih reprezentativki“ – rekao je predsjednik Kluba dizača utega Vukovar Milan Kordić

(Petak, 15 Veljača 2019 10:20)

Dr. sc. Željko Sudarić novi je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru

Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Foto: VEVU / arhiva HRV-a

Novi dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke je dr. sc. Željko Sudarić, odlučilo je Upravno vijeće Veleučilišta. Dužnost dekana Željko Sudarić preuzeo je s 1.  listopada. 

Novoimenovani dekan doktor je znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, znanstvene grane menadžment te viši predavač na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Autor je više znanstvenih i stručnih radova na međunarodnim konferencijama, urednik nastavnih udžbenika  te član organizacijskog, programskog i znanstvenog odbora više međunarodnih konferencija. Uspješno je završio nekoliko stručnih edukacija vezanih uz prodaju, financije i marketing te sudjelovao u realizaciji EU projekata vezanih za zapošljivost i jačanje socijalnog dijaloga, izvijestili su iz Veleučilišta.

- Kvalitetnijom suradnjom djelatnika, ali i svih relevantnih dionika želimo naše Veleučilište ojačati i učiniti ga konkurentnim, aktualizirati nove studijske programe, a kako bi  Veleučilište i Vukovar postali sinonim za stručno, kvalitetno i ugodno studiranje. Studenti, uz djelatnike, su najveća vrijednost Veleučilišta te će rad dekana i cjelokupne Uprave za mandatno razdoblje upravo biti najviše temeljen na tome, a studiranje i studijski programi bit će najvažniji proces na Veleučilištu - poručuje novoimenovani dekan te dodaje kako će stoga glavne odrednice rada novoimenovane uprave biti timski rad, okrenutost studentima i njihovom obrazovanju te otvorenost prema svima koji žele pridonijeti boljitku i razvoju Veleučilišta.

Kako bi se studentima osigurao najbolji mogući studentski standard, a kakav postoji na drugim visokoškolskim ustanovama potrebno je žurno poduzeti aktivnosti s ciljem dodatnog povećanja kvalitete i konkurentnosti Veleučilišta na tržištu visokog obrazovanja uz suradnju  lokalne i regionalne samouprave, mjerodavnih institucija, gospodarskih subjekata i završenih studenata Veleučilišta, mišljenja je dekan Sudarić koji je u fokus svoga budućeg djelovanja stavio i suradnju s lokalnom zajednicom jer, kako kaže, svako Veleučilište daje posebnost lokalnoj zajednici i gradu u kojem djeluje te nije samo proizvođač znanja nego i pokretač lokalnih zbivanja.

- Jedna od temeljnih zadaća Veleučilišta je biti pokretač razvoja lokalne zajednice, gospodarstva i društva u cjelini te bi Veleučilište i njegovi stručnjaci trebali aktivno sudjelovati u stvaranju gospodarskih i razvojnih strategija grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Lokalna i regionalna samouprava, uz studente i djelatnike, trebala bi biti stup na kojem se razvija Veleučilište - zaključuje novoimenovani dekan vukovarskog Veleučilišta dr. sc. Željko Suradić.

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija