NAJNOVIJE
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)
Na našem području nedostaje dovoljno kvalitetnih domova za starije i nemoćne

Stanje domova za starije i nemoćne osobe na našem području, odlazak umirovljenika u toplice te nabavka ogrjeva za umirovljenike bile su glavne teme sjednice Odbora za skrb o osobama treće životne dobi Vukovarsko-srijemske županije održanoj u prostoru Doma za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 13:58)

Dr. sc. Željko Sudarić novi je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru

Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Novi dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru je dr. sc. Željko Sudarić Foto: VEVU / arhiva HRV-a

Novi dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke je dr. sc. Željko Sudarić, odlučilo je Upravno vijeće Veleučilišta. Dužnost dekana Željko Sudarić preuzeo je s 1.  listopada. 

Novoimenovani dekan doktor je znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, znanstvene grane menadžment te viši predavač na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Autor je više znanstvenih i stručnih radova na međunarodnim konferencijama, urednik nastavnih udžbenika  te član organizacijskog, programskog i znanstvenog odbora više međunarodnih konferencija. Uspješno je završio nekoliko stručnih edukacija vezanih uz prodaju, financije i marketing te sudjelovao u realizaciji EU projekata vezanih za zapošljivost i jačanje socijalnog dijaloga, izvijestili su iz Veleučilišta.

- Kvalitetnijom suradnjom djelatnika, ali i svih relevantnih dionika želimo naše Veleučilište ojačati i učiniti ga konkurentnim, aktualizirati nove studijske programe, a kako bi  Veleučilište i Vukovar postali sinonim za stručno, kvalitetno i ugodno studiranje. Studenti, uz djelatnike, su najveća vrijednost Veleučilišta te će rad dekana i cjelokupne Uprave za mandatno razdoblje upravo biti najviše temeljen na tome, a studiranje i studijski programi bit će najvažniji proces na Veleučilištu - poručuje novoimenovani dekan te dodaje kako će stoga glavne odrednice rada novoimenovane uprave biti timski rad, okrenutost studentima i njihovom obrazovanju te otvorenost prema svima koji žele pridonijeti boljitku i razvoju Veleučilišta.

Kako bi se studentima osigurao najbolji mogući studentski standard, a kakav postoji na drugim visokoškolskim ustanovama potrebno je žurno poduzeti aktivnosti s ciljem dodatnog povećanja kvalitete i konkurentnosti Veleučilišta na tržištu visokog obrazovanja uz suradnju  lokalne i regionalne samouprave, mjerodavnih institucija, gospodarskih subjekata i završenih studenata Veleučilišta, mišljenja je dekan Sudarić koji je u fokus svoga budućeg djelovanja stavio i suradnju s lokalnom zajednicom jer, kako kaže, svako Veleučilište daje posebnost lokalnoj zajednici i gradu u kojem djeluje te nije samo proizvođač znanja nego i pokretač lokalnih zbivanja.

- Jedna od temeljnih zadaća Veleučilišta je biti pokretač razvoja lokalne zajednice, gospodarstva i društva u cjelini te bi Veleučilište i njegovi stručnjaci trebali aktivno sudjelovati u stvaranju gospodarskih i razvojnih strategija grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Lokalna i regionalna samouprava, uz studente i djelatnike, trebala bi biti stup na kojem se razvija Veleučilište - zaključuje novoimenovani dekan vukovarskog Veleučilišta dr. sc. Željko Suradić.

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija