NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

Župan Galić priredio prijem za učitelje

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Foto: Marija Molnar

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.listopada kako bi se istaknula važnost rada svih učitelja i nastavnika te njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. U Vukovaru je obilježen u palači Srijem gdje je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić upriličio svečano primanje za ravnatelje srednjih i osnovnih škola s područja naše županije.

Galić je istaknuo kako je i ove godine pozvao učitelje da im se zahvali na svemu onome što čine za djecu.

-Želim im se zahvaliti na predanom i odgovornom radu i na onome što daju našim učenicima koje odgajaju uz njihove roditelje. Nama je bitno da osnovnim i srednjim školama stvorimo uvjete za što bolji rad i da se približimo europskim i svjetskim standardima u stvaranju boljitka za ovaj naš kraj. Želimo djeci da budu dobri učenici i studenti, da završe fakultete i ostanu ovdje te stvaraju bolju budućnost za sve nas – rekao je Galić.

Ravnateljica vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića i voditeljica županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije Lidija Miletić naglasila je kako su učitelji uz roditelje najvažnija karika u odgoju djece kako bi postali odgovorni članovi zajednice.

-Svaki roditelj učitelju povjerava ono što mu je najvažnije a to je njegovo dijete. Važno je povjerenje između roditelja i učitelja. Učitelji su tu da budu roditeljima partner da zajedno s roditeljima odgoje i obrazuju djecu, da iz njih izvuku najbolje i da jednog dana postanu vrijedni članovi zajednice. Važno je da se djecu obrazuje i odgaja u duhu povjerenja i suradnje između roditelja i škole – naglasila je Miletić.

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine, a obilježava se u više od 100 zemalja svijeta.

Pročitano 411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija