NAJNOVIJE
Što žele žene?

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Ružičkinoj kući u Vukovaru održano je besplatno predavanje na temu Što žele žene?, predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. - najvećeg poslovnog okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe i druženje, a sve u cilju jačanja suradnje među ženama, međusobnog uvažavanja, rasvjetljavanja današnjeg položaja žena u hrvatskom društvu, posebice poduzetništvu kao i dokidanja diskriminacije uz učinkovitiju suradnju s muškarcima.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 18:50)
Na popisu najboljih liječnika RH i nekoliko s područja VSŽ

Portal najdoktor.com petu je godinu za redom objavio popis imena najboljih liječnica i liječnika na području RH, a na njemu se nalazi i nekoliko liječnika s područja  Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 14:53)
Predstavljen sustav umrežavanja informacija o poplavama

U Vukovaru je održana nacionalna konferencija Dobre prakse, inovacije i razvoj sustava od poplava.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 13:12)
Željko Đekić dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, održana je Svečana sjednica Odbora za  dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

(Srijeda, 12 Prosinac 2018 10:56)
Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić s vukovarskim vrtićarcima

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, Đuro Hranić nazočio je u Pastoralnom centru Sv. Bone u Vukovaru prigodnome programu kojega su upriličila djeca Dječjega vrtića Vukovar 1 sa svojim tetama.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:31)
Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 19:15)
U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

(Utorak, 11 Prosinac 2018 16:40)

Župan Galić priredio prijem za učitelje

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO Foto: Marija Molnar

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.listopada kako bi se istaknula važnost rada svih učitelja i nastavnika te njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. U Vukovaru je obilježen u palači Srijem gdje je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić upriličio svečano primanje za ravnatelje srednjih i osnovnih škola s područja naše županije.

Galić je istaknuo kako je i ove godine pozvao učitelje da im se zahvali na svemu onome što čine za djecu.

-Želim im se zahvaliti na predanom i odgovornom radu i na onome što daju našim učenicima koje odgajaju uz njihove roditelje. Nama je bitno da osnovnim i srednjim školama stvorimo uvjete za što bolji rad i da se približimo europskim i svjetskim standardima u stvaranju boljitka za ovaj naš kraj. Želimo djeci da budu dobri učenici i studenti, da završe fakultete i ostanu ovdje te stvaraju bolju budućnost za sve nas – rekao je Galić.

Ravnateljica vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića i voditeljica županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije Lidija Miletić naglasila je kako su učitelji uz roditelje najvažnija karika u odgoju djece kako bi postali odgovorni članovi zajednice.

-Svaki roditelj učitelju povjerava ono što mu je najvažnije a to je njegovo dijete. Važno je povjerenje između roditelja i učitelja. Učitelji su tu da budu roditeljima partner da zajedno s roditeljima odgoje i obrazuju djecu, da iz njih izvuku najbolje i da jednog dana postanu vrijedni članovi zajednice. Važno je da se djecu obrazuje i odgaja u duhu povjerenja i suradnje između roditelja i škole – naglasila je Miletić.

Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine, a obilježava se u više od 100 zemalja svijeta.

Pročitano 281 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija