NAJNOVIJE
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)
Šoljić: Neka Milaković prestane sijati mržnju ili neka odstupi iz javnoga života Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara održala je konferenciju za medije na kojoj je upozorila da događaje koji se proteklih dana u Vukovaru te ustvrdili kako nisu dobri ni za grad heroj niti za hrvatsku državu.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 13:36)
David Boban treći u Samoboru

U Samoboru je održan međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Nastupilo je 1618 natjecatelja, 213 klubova iz 25 država. Karate klub Vukovar '91 predstavljalo je 6 natjecatelja u pratnji trenera Igora Štalmajera. Od natjecatelja, David Boban je osvojio 3. mjesto u borbama. Nastupili su još i Dorotea Plavšić, Maria Zera, Asja Štalmajer, Vitto Furundžija i Ivano Bajrak, ali ovaj put bez plasmana.David Boban i Igor Šatmajer

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:45)

Vukovar domaćin 9. Testivala

Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Foto: R. Rac

U Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar održana je konferencija „Testival“ koju su zajednički organizirali Grad Vukovar i Udruga za promicanje web tehnologija WEBCAM iz Zagreba.

- Već devetu godinu, dakle od 2010, konferencija Testival okuplja testere softvera iz cijele Hrvatske, i to svake godine u drugom gradu, slijedeći svoju viziju razvijanja i povezivanja nacionalne testerske scene - rekao je Davor Banović voditelj test tima u zagrebačkoj tvrtki King ICT , dodajući kako su nacionalne granice zapravo probijene već odavno pa konferencija redovito bilježi posjetitelje iz susjednih i bližih zemalja poput Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije...

02 POLAZNICI
Sudionici 9. Testivala

Ispričao je kako je pomaganje testerima u svakodnevnim izazovima jedna od najboljih odlika konferencije Testival, a konferencija je kroz godine predstavila cijeli niz uglednih domaćih i stranih predavača pa su tako posjetitelji ovogodišnje konferencije imali prilike slušati predavanja Brette Petichord iz SAD-a, Maarete Phäjärvi iz Finske, Mirjane Kolarov iz Srbije, Alexa Rodionova iz Rusije te brojnih drugih.  

Banović je naglasio kako je ovogodišnja zvijezda konferencije Adina Moldovan iz Rumunjske koja je održala radionicu o istraživačkom testiranju.

- Konferencija se bavi testiranjem softvera. U današnjem svijetu moramo imati stručne i profesionalne ljude koji obavljaju ovaj posao. Na konferenciji želimo podijeliti međusobna iskustva i načine na koje rješavamo probleme s kojima se susrećemo u svome poslu kako bi poboljšali naše vještine i bili još bolji - rekla je Moldovan, koju je posebno razveselio otvoreni tip konferencije u kojemu su svi sudionici aktivno sudjelovali u razgovorima o temama koje ih zanimaju.

03 MUJKIC
Vukovarska dogradonačelnica Ivana Mujkić

Ovogodišnjoj konferenciji “Testival” pridružila se i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja je okupljenim testerima iz Hrvatske i susjednih zemalja izraziti dobrodošlicu u Vukovar.

- Želim vam dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Naravno uz puno rada i stjecanja korisnih informacija na ovoj konferenciji, pozivam vas sve, da u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama obiđete naš prekrasan grad i upoznate se s njegovim ljepotama - rekla je Mujkić.

Dogradonačelnica je rekla kako se ne smije zaboraviti da se ovogodišnji Testival održava u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, koji je suvremeno opremljen i nudi velike tehničke mogućnosti, a dodala je i kako se upravo među polaznicima ove konferencije nalaze i mogući budući investitori koji bi jednoga dana došli i uložili sredstva u grad na Dunavu.

- Kako bi u tome uspjeli, Grad Vukovar je odlučio dati svoj doprinos održavanju ovakvih konferencija, na način da je omogućio besplatno korištenje ovih dvorana u BIC-u - zaključila je Mujkić.

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija