NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Vukovar domaćin 9. Testivala

Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Foto: R. Rac

U Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar održana je konferencija „Testival“ koju su zajednički organizirali Grad Vukovar i Udruga za promicanje web tehnologija WEBCAM iz Zagreba.

- Već devetu godinu, dakle od 2010, konferencija Testival okuplja testere softvera iz cijele Hrvatske, i to svake godine u drugom gradu, slijedeći svoju viziju razvijanja i povezivanja nacionalne testerske scene - rekao je Davor Banović voditelj test tima u zagrebačkoj tvrtki King ICT , dodajući kako su nacionalne granice zapravo probijene već odavno pa konferencija redovito bilježi posjetitelje iz susjednih i bližih zemalja poput Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije...

02 POLAZNICI
Sudionici 9. Testivala

Ispričao je kako je pomaganje testerima u svakodnevnim izazovima jedna od najboljih odlika konferencije Testival, a konferencija je kroz godine predstavila cijeli niz uglednih domaćih i stranih predavača pa su tako posjetitelji ovogodišnje konferencije imali prilike slušati predavanja Brette Petichord iz SAD-a, Maarete Phäjärvi iz Finske, Mirjane Kolarov iz Srbije, Alexa Rodionova iz Rusije te brojnih drugih.  

Banović je naglasio kako je ovogodišnja zvijezda konferencije Adina Moldovan iz Rumunjske koja je održala radionicu o istraživačkom testiranju.

- Konferencija se bavi testiranjem softvera. U današnjem svijetu moramo imati stručne i profesionalne ljude koji obavljaju ovaj posao. Na konferenciji želimo podijeliti međusobna iskustva i načine na koje rješavamo probleme s kojima se susrećemo u svome poslu kako bi poboljšali naše vještine i bili još bolji - rekla je Moldovan, koju je posebno razveselio otvoreni tip konferencije u kojemu su svi sudionici aktivno sudjelovali u razgovorima o temama koje ih zanimaju.

03 MUJKIC
Vukovarska dogradonačelnica Ivana Mujkić

Ovogodišnjoj konferenciji “Testival” pridružila se i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja je okupljenim testerima iz Hrvatske i susjednih zemalja izraziti dobrodošlicu u Vukovar.

- Želim vam dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Naravno uz puno rada i stjecanja korisnih informacija na ovoj konferenciji, pozivam vas sve, da u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama obiđete naš prekrasan grad i upoznate se s njegovim ljepotama - rekla je Mujkić.

Dogradonačelnica je rekla kako se ne smije zaboraviti da se ovogodišnji Testival održava u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, koji je suvremeno opremljen i nudi velike tehničke mogućnosti, a dodala je i kako se upravo među polaznicima ove konferencije nalaze i mogući budući investitori koji bi jednoga dana došli i uložili sredstva u grad na Dunavu.

- Kako bi u tome uspjeli, Grad Vukovar je odlučio dati svoj doprinos održavanju ovakvih konferencija, na način da je omogućio besplatno korištenje ovih dvorana u BIC-u - zaključila je Mujkić.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija