NAJNOVIJE
U središtu Vukovara obilježen Dan narcisa

Povodom Dana narcisa i pod sloganom „Cvijetom narcisa protiv raka dojke“  članice Društva „Hrvatska žena“ Vukovar u suradnji s Udrugom Europa Donna i  Klubom žena liječenih na dojci prodavale su na šetnici u središtu grada narcise i dijelile promidžbene materijale želeći  upozoriti na potrebu ranog otkrivanja i kvalitetnog liječenja te bolesti.

-Rak dojke je prvi po smrtnosti među ženama stoga ih na ovaj način želimo upoznati s važnošću njegovog ranog otkrivanja i prevencije-rekla je Šima Šesto, predsjednica Društva Hrvatska žena Vukovar.

U središtu grada Dan narcisa prodajom narcisa i dijeljenjem promotivnih materijala obilježila je i Liga protiv raka dojke.
-Od ove bolesti godišnje na području županije oboli oko 80 žena, a ako se na vrijeme otkrije izliječi se u 95% slučajeva. Stoga redovito pregledavajte svoje dojke i odazivajte se pregledima, poručio je kirurg, dr Mario Begović.

Dan narcisa liga 19 2
Potporu humanitarnoj akciji daje i Grad Vukovar.
- Ako ova akcija skrene pozornost na važnost samopregleda i pregleda te spasi samo jedan život, puno smo napravili, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji namijenjena su kupovini aparata za intraoperativno zračenje  kojim bi se ženama oboljelima od raka dojke omogućilo jednokratno zračenje i tako olakšalo njihovu borbu s tom teškom bolešću.

 

(Subota, 23 Ožujak 2019 12:28)
Krenuo 2. Memorijalni ultramaraton "Od velikog do malog Vukovara"

Sinoć je u 20:45 sati od Križa na ušću Vuke u Dunav krenuo 2. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“.  

(Subota, 23 Ožujak 2019 11:22)
Dječji vrtić Vukovar I obilježio Svjetski dan voda

Povodom Svjetskog dana voda u svim područnim objektima Dječjeg vrtića  Vukovar I održane su brojne aktivnosti, različite od skupine do skupine.

-U svim našim objektima u Vukovaru, Sotinu i Bogdanovcima  provodili smo različite aktivnosti, eksperimentirali  smo i istraživali što tone, što ne, za što nam voda služi, što se u vodi nalazi od korisnih stvari poput biljaka i riba, a što od štetnih. Pri tome smo ukazivali na važnost ekološke dimenzije, koliko je i zašto voda onečišćena, što možemo učiniti po tom pitanju i kako ju očuvati - pojašnjava pedagoginja Olesja Beč.

Mališani Područnog objekta Mitnica, skupine Zečići, prvo su u vrtiću doznali više o biljnom i životinjskom svijetu u rijekama te pecanju, a potom su u pratnji pedagoginje, odgojiteljica Marije Jukić i Milke Kunac i roditelja otišli do obale Dunava gdje ih je dočekao predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar,  Mario Kamenjaš koji ih je upoznao s ronilačkim vještinama te upozorio na važnost očuvanja okoliša.
- Ovom prigodom apeliram na sve da probude ekološku svijest i čuvaju okoliš, ne zagađuju rijeke jer ih ostavljamo u nasljedstvo svojoj djeci, rekao je  Kamenjaš dodajući kako nekoliko puta godišnje organiziraju akcije čišćenja Dunava i uvijek iznova imaju što čistiti. 

 

Vrtic voda ronilac

 

U Dunav su simbolično pušteni i papirnati čamci s eko porukama koje su djeca izradila u vrtiću.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka s ciljem da se diljem svijeta skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, a ovi su mališani svoju lekciju zahvaljujući uspješnoj suradnji djelatnika vrtića, roditelja i Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar naučili.

(Petak, 22 Ožujak 2019 16:31)
Ministar turizma Gari Capelli u Vinkovcima

Ministar turizma Gari Cappelli boravi u Vinkovcima gdje će održati radne sastanke i susrete s ključnim predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske te s direktorima inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice

(Petak, 22 Ožujak 2019 13:19)
Nakon obnove u internat dolaze specijalci

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u Gradskoj vijećnici sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru na adresi Rudolfa Perešina 5.

(Petak, 22 Ožujak 2019 13:14)
12. obljetnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vinkovcima

U Vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima upriličena je središnja svečanost 12. obljetnice ustrojstva Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

(Petak, 22 Ožujak 2019 12:58)
Ugovori s poljoprivrednicima za priključak električne energije

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić potpisao je u Vukovaru s poljoprivrednim proizvođačima Marijanom Balićem iz Ilače i Dubravkom Asićem iz Bapske ugovore za unapređenje poljoprivredne infrastrukture, a temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije, iz Programa potpora poljoprivredi za 2016.-2020.

(Petak, 22 Ožujak 2019 12:52)

Vukovar domaćin 9. Testivala

Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Ovogodišnji Testival okupio veliki broj sudionika Foto: R. Rac

U Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar održana je konferencija „Testival“ koju su zajednički organizirali Grad Vukovar i Udruga za promicanje web tehnologija WEBCAM iz Zagreba.

- Već devetu godinu, dakle od 2010, konferencija Testival okuplja testere softvera iz cijele Hrvatske, i to svake godine u drugom gradu, slijedeći svoju viziju razvijanja i povezivanja nacionalne testerske scene - rekao je Davor Banović voditelj test tima u zagrebačkoj tvrtki King ICT , dodajući kako su nacionalne granice zapravo probijene već odavno pa konferencija redovito bilježi posjetitelje iz susjednih i bližih zemalja poput Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije...

02 POLAZNICI
Sudionici 9. Testivala

Ispričao je kako je pomaganje testerima u svakodnevnim izazovima jedna od najboljih odlika konferencije Testival, a konferencija je kroz godine predstavila cijeli niz uglednih domaćih i stranih predavača pa su tako posjetitelji ovogodišnje konferencije imali prilike slušati predavanja Brette Petichord iz SAD-a, Maarete Phäjärvi iz Finske, Mirjane Kolarov iz Srbije, Alexa Rodionova iz Rusije te brojnih drugih.  

Banović je naglasio kako je ovogodišnja zvijezda konferencije Adina Moldovan iz Rumunjske koja je održala radionicu o istraživačkom testiranju.

- Konferencija se bavi testiranjem softvera. U današnjem svijetu moramo imati stručne i profesionalne ljude koji obavljaju ovaj posao. Na konferenciji želimo podijeliti međusobna iskustva i načine na koje rješavamo probleme s kojima se susrećemo u svome poslu kako bi poboljšali naše vještine i bili još bolji - rekla je Moldovan, koju je posebno razveselio otvoreni tip konferencije u kojemu su svi sudionici aktivno sudjelovali u razgovorima o temama koje ih zanimaju.

03 MUJKIC
Vukovarska dogradonačelnica Ivana Mujkić

Ovogodišnjoj konferenciji “Testival” pridružila se i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja je okupljenim testerima iz Hrvatske i susjednih zemalja izraziti dobrodošlicu u Vukovar.

- Želim vam dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. Naravno uz puno rada i stjecanja korisnih informacija na ovoj konferenciji, pozivam vas sve, da u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama obiđete naš prekrasan grad i upoznate se s njegovim ljepotama - rekla je Mujkić.

Dogradonačelnica je rekla kako se ne smije zaboraviti da se ovogodišnji Testival održava u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, koji je suvremeno opremljen i nudi velike tehničke mogućnosti, a dodala je i kako se upravo među polaznicima ove konferencije nalaze i mogući budući investitori koji bi jednoga dana došli i uložili sredstva u grad na Dunavu.

- Kako bi u tome uspjeli, Grad Vukovar je odlučio dati svoj doprinos održavanju ovakvih konferencija, na način da je omogućio besplatno korištenje ovih dvorana u BIC-u - zaključila je Mujkić.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija