Prva skupina naših umirovljenika otišla u Bizovačke toplice

Grad pokriva prijevoz do toplica i ulaznice, a umirovljenici participiraju s 10 kuna Grad pokriva prijevoz do toplica i ulaznice, a umirovljenici participiraju s 10 kuna Foto: Marija Molnar

Na izlet u Bizovačke toplice, prvu su ovogodišnju skupinu vukovarskih umirovljenika jutros ispratili zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček. Na put prema Bizovcu krenuli su s autobusne postaje Radnički dom u Borovu Naselju.

Za ovaj je projekt besplatnih jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice vukovarskim umirovljenicima starima 60 i više godina tijekom ljetnih mjeseci, u gradskome proračunu osigurano 100 tisuća kuna. Taj novac pokriva troškove prijevoza te ulaznica, a umirovljenici participiraju s 10 kuna za ulaz. Polasci su svakoga utorka, osigurani su autobusi za prijevoz 200 umirovljenika po izletu, a za prvi ih se izlet prijavilo 169.

-Očekujemo kako će 1500 do 2000 umirovljenika tijekom srpnja, kolovoza i početkom rujna iskoristiti ovo pravo. Na ovaj način želimo im podići razinu kvalitete života svjesni činjenice da si brojni umirovljenici zbog prilično niskih mirovina ne mogu prisuštiti odlazak na more ali da tijekom ovih ljetnih mjeseci ipak mogu pronaći osvježenje u toplicama. Ove godine, po prvi put, umirovljenici participiraju s 10 kuna za ulaznicu, a to smo napravili u dogovoru s umirovljeničkim udrugama. Na ovaj je način projekt puno ozbiljnjiji i manji broj umirovljenika odustane nakon što se prijave – istaknuo je Pavliček.

Umirovljenici2

Dodao je i da Grad Vukovar umirovljenicima osigurava i besplatan gradski prijevoz te svake godine božićnice. -Želimo ovoj najranjivijoj skupini na ovaj način dati do znanja da su nam među prioritetima – naglasio je Pavliček.

Pročitano 558 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase