Učenici i učitelji Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Učenici su u školi izložili svoje radove Učenici su u školi izložili svoje radove Foto: OŠ Josipa Matoša

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, 21. ožujka,  učenici i učitelji OŠ Josipa Matoša iz Vukovara izložili su svoje radove u prostorijama škole te organizirali i druge aktivnosti poput bojanja šarenih čarapica, simbola osoba s ovim sindromom.

-Izložili smo naše brojne radove, uskrsne ukrase, letke s kratkim opisom karakteristika osoba s Down sindromom… Održat ćemo i radionicu na kojoj ćemo bojati šarene čarapice koje su simbol osoba s Down sindromom jer svi znamo da ih oni ne mogu spariti. U znak podrške u njihovoj borbi  za kvalitetniji život i potpunu inkluziju svi smo danas obukli šarene rasparene čarape,  rekla je Goranka Ćulibrk, učiteljica edukacijska rehabilitatorica dodavši kako su radove trebali izložiti na štandu u središtu grada, ali su zbog snijega morali ostati u prostorijama škole.  

 

Down2


Cilj ovih aktivnosti je podizanje svijesti lokalne zajednice o potrebama i mogućnostima djece i mladih s teškoćama u razvoju.
-Želimo da opća populacija postane svjesna da su i osobe s Down sindromom dio naše zajednice, da oni zaista zaslužuju svoje aktivno mjesto u društvu, jedan kvalitetan život i da se mi, na neki način, prilagodimo njima jer oni osim što imaju teškoće imaju i jako puno prednosti i jakih strana, naglasila je Ćulibrk.

Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar  jedina je samostalna Škola za učenike s teškoćama u razvoju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a trenutno je pohađa 63 učenika s intelektualnim teškoćama, cerebralnom paralizom, autizmom, Down sindromom i kroničnim bolestima.

Down3

Pročitano 1085 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase