Čelnici grada na javnoj tribini odgovarali na pitanja građana

Javnoj tribini odazvali se mnogobrojni građani Javnoj tribini odazvali se mnogobrojni građani Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar organizirao je u nekadašnjem Mjesnom odboru „Alozije Stepinac“ na Trpinjskoj cesti 84,  javnu tribinu na temu poboljšanja kvalitete života građana na području Borova Naselja, Trpinjske ceste i Lipovače. 

-Ovo je početak novog ciklusa održavanja javnih tribina s našim sugrađanima. Željeli smo neposredan kontakt kako bi svi zainteresirani građani mogli doći postaviti svoje pitanje, iskazati zadovoljstvo ili nezadovoljstvo s onim što činimo te nas upoznati sa svojim problemima, ali i željama, sugestijama i prijedlozima kako dovesti do napretka našega grada, rekao je gradonačelnik Ivan Penava. 

Gradonačelniku su se na tribini pridružili i državni tajnik Središnjeg državnog ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, dožupan Damir Barna, direktori Tehnostana, Komunalca i Vodovoda Kristijan Lovrenščak, Igor Štrangarević i Dario Tišov, zamjenici gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota te pročelnici gradskih upravnih odjela kojima su mnogobrojni okupljeni građani  postavljali brojna pitanja i iznosili prijedloge na koji način poboljšati kvaliteta života u ovom dijelu grada.

Najčešća pitanja bila su vezana uz komunalnu infrastrukturu, sanaciju prometnica i nogostupa, voda na prometnicama, održavanje javnih površina, košenje zapuštenih prostora, rušenje starih i opasnih stabala, nepropisno odlaganje otpada, stambeno zbrinjavanje, gradski prijevoz…
Mnogi građani odmah su dobili konkretan odgovor, odnosno obećanje da će se njihov problem riješiti ili su doznali kome se dalje trebaju obratiti kako bi im se pomoglo.

Penava tribina Trpinjskacesta

- Riječ je o čitavoj lepezi problema koje ćemo sukladno svojim mogućnostima i ovlastima pokušati riješiti u što kraćem vremenu i što veći broj građana Vukovara učiniti zadovoljnim, rekao je gradonačelnik naglasivši kako mu je drago što je bolje upoznat s problemima građana ovoga dijela grada te da je većina njih rješiva na obostrano zadovoljstvo.

Gradonačelnik je dodao kako su  uvijek maksimalno otvoreni za svaki način komunikacije sa sugrađanima bilo da je riječ o problemima s kojima se susreću ili prijedlozima za unaprjeđenje života u gradu.
- Građani s nama mogu komunicirati pismenim putem preko e-maila, službenih internetskih stranica Grada Vukovara, facebook stranice gradonačelnika, a mogu na razgovor doći i u ured gradonačelnika, rekao je gradonačelnik.

Na kraju gotovo dvosatnog druženja, nazočni su gradonačelniku zahvalili na tribini i odgovorima na pitanja, a gradonačelnik je najavio održavanje ovakvih javnih tribina i u ostalim dijelovima grada. 

Pročitano 873 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase