NAJNOVIJE
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
U Ivankovu pao s visine od osam metara i zadobio teške tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o padu s krova 57-godišnjaka koji se dogodio u srijedu 29.svibnja u Ivankovu. 

(Petak, 31 Svibanj 2024 10:52)
Večeras u Vukovaru predstavljanje knjige "Rosaria"

Knjiga Zbirka krunica „Rosaria” večeras će biti predstavljena u Pastoralnom centru sv.Bono. Donosi popis krunica koji se do sada nikada u povijesti nije našao na jednom mjestu, a uključuje i najpopularnije krunice poput Gospine krunice, Krunice Božjeg milosrđa i Krunice Sv. Josipa.

(Petak, 31 Svibanj 2024 09:38)
Izbor Miss naše županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, istaknuto je na održanoj konferenciji za medije u Palači Srijem.

(Petak, 31 Svibanj 2024 08:05)
Penava: Gdje su danas Pupovac i Sdss?

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prilikom odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na Dan državnosti Republike Hrvatske komentirao je mogućnost da predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac postane i predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Penava je tom prilikom rekao da ne vidi Pupovca danas na Memorijalnom groblju.

- Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a, njega i članove SDSS-a danas ne vidim među nama. Netko tko pretendira biti predsjednik saborskog odbora za manjine i ljudska prava trebao bi biti prvi među nama na ovom mjestu. SDSS je imao vrlo neslavnu ulogu u trenucima začetka hrvatske države. Zbog toga je za očekivati da budu prvi na ovakvim mjestima kako bi nam pokazali da su pogriješili, da shvaćaju svoje greške i da su spremni s nama graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost ne vidim danas pripadnike SDSS-a, niti člana Gradskog vijeća iz njihovih redova, ali niti Milorada Pupovca. Dok je njihov odnos takav jasno je da stav Domovinskog pokreta ima smisla i da bi u takvim okolnostima na takva rješenja bilo pogubno pristati, rekao je Penava.

(Četvrtak, 30 Svibanj 2024 10:34)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

In memoriam Miroslav Tunjić - da se više nikada ne ponovi

  • Ponedjeljak, Pro 04 2017
  • Piše: 
Miroslav Tunjić Miroslav Tunjić Foto: Danijel Soldo/Cropix

I ove godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, prigodnim programom obilježava tragičnu pogibiju mladića Miroslava Tunjića.

Ovaj 17-godišnji Županjac preminuo je 14. studenog 2010. godine, kada su ga prethodno pretukla dvojica mladića, samo zbog njegova drugačijeg izgleda i stila odijevanja, a uz to su ga ostavili na cesti da umre.

Preventivno-edukativni program „In memoriam Miroslav Tunjić - da se više nikada ne ponovi“ policija je predstavila u dvorani kina Mladost u Županji, uz nazočnost zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Đorđa Ćurćića, zamjenika načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića i gradonačelnika Županje Davora Miličevića, te uz nazočnost ravnatelja županjskih osnovnih i srednjih škola, te osnovnih škola iz Štitara, Gradišta i Bošnjaka.

U okviru programa dodijeljene su i nagrade za promicanje nenasilja tzv. „promotorima nenasilja“, a primili su ih: Josip Matanović, učenik Osnovne škole "Fra Bernardina Tome Leakovića" iz Bošnjaka, Maja Miličević iz Osnovne škole "Ivana Kozarca" Županja, Nina Matanović i Petar Babić iz Osnovne škole "Mate Lovraka" Županja, Marinela Đipić iz Osnovne škole Gradište, Stella Kovačević iz Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" Štitar, te srednjoškolci Borna Stjepić iz županjske Gimnazije i Arian Milišić iz Obrtničko-industrijske škole Županja. Promotori nenasilja su učenici koji su intenzivno promicali toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.

- To znači da su ih prijatelji prepoznali kao osobe koje poštuju i vole kulturu dijaloga. Znaju razgovarati i spriječiti nasilje i znaju pomoći - istaknula je Marija Goati Matijević, predstavnica policije u razgovoru za HRT.

Ove preventivne aktivnosti provode se unutar nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ koji za cilj ima senzibiliziranje javnosti na problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, poticanje prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima kao i davanje informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.

Brat i sestra Miroslava Tunjića kažu kako iznimno emotivno proživljavaju ovu akciju, ali i da im je drago da se projekt nastavlja. 

- Vidimo da nasilje opada. Drago nam je što naš brat i ostale žrtve nasilja nisu zaboravljeni. Drago nam je i što mladi sve više rade na sprečavanju nasilja među sobom i što smo ih ovim projektom naučili kako spriječiti nasilje - rekla je Andreja Tunjić. 

Prije točno sedam godina, Miroslav Tunjić bio je žrtva vršnjačkog nasilja, i u spomen na njega kao i na sve ostale žrtve vršnjačkog nasilja, održava se ovaj edukativno-preventivni program u kojem su se osobno angažirali, u promicanju kulture nenasilja, mladi s područja Županije vukovarsko-srijemske. 

Pročitano 1298 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija