Sutra počinje isplata božićnica

Na konferenciji za novinare najavljene božićnice i druga darivanja umirovljenika i socijalno ugroženih Na konferenciji za novinare najavljene božićnice i druga darivanja umirovljenika i socijalno ugroženih Foto: Valerija Lozančić

Kako bi svojim sugrađanima uljepšali božićne i novogodišnje blagdane  čelnici Grada Vukovara i ove su godine odlučili podijeliti božićnice umirovljenicima te  korisnicima zajamčene minimalne naknade i troškova stanovanja, a korisnici pučke kuhinje dobit će prigodne poklon pakete, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

-Na ovaj način želimo pomoći našim sugrađanima starije životne dobi i socijalno ugroženima  te im omogućiti što ljepši Božić, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Božićnica će se isplatiti umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Vukovara čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 2.500 kn i to u rasponu od 100 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine. Božićnicu u iznosu 250 kuna dobit će umirovljenici čija mjesečna mirovna iznosi do 1.000 kuna, oni čija mirovina iznosi 1.000 do 1.5000 kuna dobit će 200 kuna božićnice, oni od 1.500 do 2.000 kuna dobit će 150 kuna, dok će umirovljenici čija mjesečna primanja iznose od 2.000 do 2.500 kuna dobiti po 100 kuna. Na području grada Vukovara ima oko 9.100 umirovljenika, a mirovinu manju od 2.500 kuna ima njih 4.943. Za njihove je božićnice Grad iz proračuna izdvojio 900.000 kuna.

Korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara Grad će, kao i prethodnih godina,  isplatiti jednokratnu novčanu naknadu  u iznosu od 250 kn. Za 260 korisnika izdvojeno  je 65.000 kn.

Isplata božićnica za umirovljenike u poslovnicama FINA-e počinje u srijedu, 6. 12. i trajat će do 31. 01. 2018., a jednokratne novčane naknade isplaćivat će se također u FINI od 18. prosinca do 31. siječnja 2018. godine.

Korisnike Pučke kuhinje, kao jednu od najugroženijih skupina ljudi, Grad Vukovar će darivati prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština. Kako broj korisnika Pučke kuhinje nije stalan i varira iz mjeseca u mjesec, naručit će se 80 prigodnih paketa u vrijednosti oko 180 kn. Iz proračunskih sredstava Grada za to je  izdvojeno 14.400 kn, a paketi će se dijeliti u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 18. do 22. prosinca.

-Svima želimo sretan Božić i ugodne blagdane, a umirovljenicima poručujemo da i dalje mislimo na njih i da ćemo za njih nastojati osmisliti nove mjere i pogodnosti,  naglasila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura.

Dalibor Žigić, stručni suradnik za Socijalnu skrb rekao je da ako netko nije dobio Božićnicu, a udovoljava uvjetima, može  u Gradu Vukovaru naknadno podnijeti zahtjev.

Pročitano 838 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase